Praten over gewicht 32 – Niet 1 maar 11 kilo

'1 kilo? Nee, maak daar maar 11 van.'
In de rubriek Praten over gewicht schrijven vetliefhebbers over de gesprekken die ze hebben of horen met vrouwen over hun gewicht. Vandaag ontmoet een vetliefhebber een goede vriendin die niet 1 maar 11 kilo is aangekomen.

Niet 1 maar 11 kilo


Ik heb een mooie. Wat ik vandaag meemaakte. Ik was vandaag wat aan het rondhangen. Ineens zag ik een goeie vriendin van mij. Ik had haar al een tijdje niet meer gezien. We zijn al vrienden vanaf de basisschool. We raakten gezellig aan de praat.

Even ter informatie, een beschrijving hoe ze eruit ziet. Het is een blond meisje dat niet in het bezit is van een enorme boezem. En ze is slank. Maar als ze aankomt, dan gaat het allemaal naar haar billen en bovenbenen. En ze was flink aangekomen zag ik.


Niet veel gesport

Het afgelopen jaar heeft ze niet veel gesport omdat ze veel naar de universiteit moest. Daar begon ons gesprek over. Ze volgde kort na de zomer een paar sportlessen. Ze ging samen met 2 andere vriendinnen die ik ook goed ken. Voor mij was het een goede kans om eens beginnen over haar gewicht. Ze zag er namelijk beduidend dikker uit dan de laatste keer dat ik haar zag.

'Sporten houdt je in elk geval goed in vorm', zei ik. Ze reageerde daar direct op. 'Ja, het biedt me eindelijk weer een mogelijkheid om eens aan dit spek.' Natuurlijk ging ik hier op mijn manier op in. Ik probeerde elke vorm van commentaar te vermijden en deed of mijn neus bloedde. 'Spek? Hoe bedoel je?'

Dit vet!

Hier ging ze gretig op in. 'Dit vet, bedoel ik.' Ze ging met haar vlakke hand naar haar bovenbenen en billen. Ik moet zeggen: het zag er werkelijk heerlijk uit. Ik antwoordde: 'Waar heb je het over? Je ziet er hartstikke goed uit joh.' 'Nee', zei ze. 'Ik ben onwijs aangekomen.' 'Waar heb je het over?' reageerde ik. 'Bedoel je een kilo?'

Natuurlijk wist ik dat ik goed fout zat, maar een beetje uitdagende opmerking kan geen kwaad. Ik zag ook wel dat ze wat meer kilo rijker geworden was. '1 kilo?' zei ze onthutst. 'Nee, maak daar maar 11 van. Ik woog eerst 54 kilo en nu 65. Mijn kont is zo vet geworden dat ik niet eens meer mijn bikini kan aantrekken. En ik pas geen enkele spijkerbroek meer. Dit is de enige die nog dicht gaat.'

En natuurlijk zei ik dat ze er fantastisch uitzag. 'Ik begrijp niet waar je je druk over maakt', zei ik. Maar ik heb nog nooit een vrouw begrepen die erover klaagde dat ze teveel woog.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)