Het tussenjaar - Vette snackbar (1)

Op veler verzoek: een snackbarverhaal. Manon is net klaar met school en heeft een tussenjaar. Ze is op zoek naar een leuk bijbaantje.

Het tussenjaar

Manon weet het niet zo goed. Ze is net 18 jaar geworden en klaar met haar VWO. Omdat ze niet weet wat ze verder wil, heeft ze een tussenjaar genomen. Maar wat moet ze dan in dat tussenjaar gaan doen. Ze zwerft een beetje door de stad, zonder veel effect. 

Haar ouders vinden dat ze een baantje moet zoeken of een plan moet maken om een jaartje naar het buitenland te gaan. In het laatste heeft Manon helemaal geen zin. Ze zoekt eigenlijk een kamer, maar kan niks vinden dat een beetje betaalbaar is. Daarom zal ze wel iets moeten vinden waarmee ze geld kan verdienen.

Ze loopt langs de snackbar. Dikke frituurdampen stijgen uit de blazende luchtafvoer. Ze ziet op de deur een briefje hangen 'Gezocht, medewerker die bereid is om voltijds te werken en in het weekend.' Ze besluit meteen maar de daad bij het woord te voegen en gaat naar binnen.

Het is nog ochtend, iets na 10 uur. De frituur staat aan en er zit een mandje friet in het vet. Achter de toonbank staat een man. Hij kijkt norsig en heeft een enorme buik. Zijn handen liggen op zijn grote buik. Hij kijkt haar indringend aan. 'Ik zag dat briefje hangen', zegt Manon. 'En ik wilde eigenlijk wel solliciteren.' De man kijkt haar enigszins verbaasd aan.

'Heb je horeca-ervaring?' vraagt hij. Ze schudt haar hoofd. 'Lijkt het je leuk om in een snackbar te werken.' Ze knikt, maar blijkbaar komt het niet heel enthousiast over. Hij kijkt haar argwanend aan, draait zich om en schudt de patat uit het vet. Hij gooit de patat boven de uitdruipplaat en laat er wat zout op vallen. 'Wil je ook wat?' vraagt hij. 

Ze kijkt hem verbaasd aan. Manon heeft nog niet eens ontbeten, maar ze wil zich toch niet helemaal laten kennen. 'Ja, lekker', zegt ze. Hij schuift haar een bakje friet toe, waarop hij een enorme toet mayonaise heeft laten vallen. 'Wanneer kun je beginnen', zegt hij terwijl hij een flinke hap van zijn friet neemt. 

Hij wacht haar antwoord niet af en haalt het andere mandje uit de frituur. Er liggen een stapeltje frikandellen in. 'Hier', zegt hij en geeft Manon een frikandel speciaal. Ze eet het allemaal op. Het is wel even wennen zo vroeg aan de patat. 

De man is doodstil. Hij is driftig aan het eten. De toef mayonaise is bij hem nog wat forser dan bij haar. 'Wil je wat drinken?' vraagt hij. Voor ze kan antwoorden, staat er al een blikje redbul naast Manon. 'Henk, ik heet Henk', zegt hij. Zijn vrouw Anneke is op dit moment aan het werk in de andere snackbar die ze hebben. Die zit in het zwembad. 'We hebben hard iemand nodig', zegt Henk. 'Wanneer kun je beginnen?'

Manon kreunt een beetje. Misschien valt de patat zo in de ochtend haar wel een beetje te zwaar op de maag. 'Ik kan wel meteen beginnen.'

'Nou, ga dan maar meteen naar achteren. Er hangt nog wel een schort. Dan leg ik je uit hoe alles werkt.' Henk kijkt haar nog altijd even wantrouwend aan, maar daar trekt Manon zich niet zoveel van aan. Ze trekt een shirt en het schort aan. Het zit haar wel heel erg ruim. Maar goed, ze heeft een baantje.

Haar moeder kijkt haar verbaasd aan als Manon aan het eind van de middag thuiskomt. 'Waar heb jij uitgehangen?' vraagt ze. 'Ik heb een baantje gevonden en kan er meteen aan de slag', antwoordt Manon. Ze ruikt helemaal naar de frituur. 'In de snackbar?!' Haar moeder kijkt haar met grote ogen aan. 'Kijk maar uit met al die vettigheid. Neem er vooral niks van. Voor je het weet, groei je dicht.'

Moeder zet snel een bord eten in de magnetron. Ze weet niet dat Manon al gegeten heeft. Even later zit haar dochter aan de opgewarmde prak zuurkool. Het is stevige kost, maar ze eet het allemaal netjes op. Als ze naar haar kamer gaat, merkt ze wel dat ze heel vol zit. Stiekem heeft ze de knoop van haar broek opengelaten. Snel douchen. Morgen moet ze weer aan de slag en ze wil vanavond nog even lekker ontspannen.

Lees deel 2: Broodmager »

Dit is het 1e deel van het vervolgverhaal Vette snackbar. Lees vooraf Onze droomzaak. Je zult zien dat een paar personages terugkomen in dit nieuwe verhaal. Elke vrijdag verschijnt een nieuw deel.

Reacties

  1. Leuk begin! Ben benieuwd naar volgende week

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat komt goed uit zo'n baan. Nu heeft ze mooi de tijd om lekker rond te groeien voordat de bikini in de zomer uit de kast kan komen. Maar misschien moet ze dan wel een andere nemen omdat die dan waarschijnlijk niet meer past....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, hè. Manon heeft een vetbelovende baan gekregen, hihi

      Verwijderen
  3. Hoop dat ze 180 of meer gaat wegen.
    Lekker jong en heel er moddervet worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kunnen we een mannelijk personage een keer niet "Henk" noemen misschien? In al deze verhalen is het "Henk" voor en "Henk" na

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Stuur gerust je eigen verhaal op en dan mag je zelf bedenken hoe de personages heten. Ik heb er gewoon ontzettend veel plezier in om mezelf een rolletje te geven in deze verhalen, hihi. Groetjes, Henk ;-)

      Verwijderen
  5. waar kan ik een feedee vinden . iemand een idee

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)