Hamburgers proeven - Vette snackbar (6)

Henk heeft sinds kort Manon aangenomen in zijn tweede snackbar. Hij wil het wat rustiger aan doen en kan wel wat hulp gebruiken. Manon is graatmager, maar daar weet Henk wel wat op.

Hamburgers proeven

Ik ben druk bezig met het voorbereiden van de hamburgers. Manon staat naast mij en kijkt aandachtig. Ik weet niet zo goed of ze nu naar mijn buik staart of inderdaad naar het werk dat ik aan het doen ben. De saus valt royaal tussen het broodje en het gebakken vlees. 

Ik merk hoe mijn buik meebeweegt bij het werk dat ik aan het doen ben. Ben geloof ik toch wel een beetje aangekomen sinds Manon hier begonnen is. Mijn broek moet ik steeds omhoog hijsen omdat hij afzakt.

Ik kijk naast mij en vraag of zij er nu eentje wil maken. Ze wil het wel proberen. Ze bereidt eerst het vlees op de gril, snijdt het broodje doormidden en legt dat op het broodrooster. Daarna volgen de verschillende groentes die ze snijdt. Ze legt alles klaar. 

Op het moment dat het brood klaar is, legt ze de producten daarop. Op het stukje vlees legt ze een dikke plak kaas. Het smelt mooi gelijkmatig op het vlees. Daarna als sluitstuk nog de saus. 'Doe royaal, doe royaal', zeg ik. Ik vind dat ze het te spaarzaam doet.

Daarna mogen we proeven. Ik snij allebei de hamburgers doormidden. We nemen allebei een stuk. 'Proef je het?' zeg ik. Ze knikt. Ik zie hoe haar buikje lichtjes naar voren welft. Ze is dikker geworden sinds ze hier begonnen is. Daarna laat ik haar nog een keertje een hamburger maken. Ook die mag ze zelf opeten. De andere helft proef ik. 'Ik merk vooruitgang', zeg ik. 'Je begint het te leren.' Ze glimt helemaal van trots.

Zo bereiden we de hele dag tussendoor de hamburgers. Ik vind dat ze het snel onder de knie moet krijgen. Het gaat steeds beter. Dan vraagt ze of het niet een idee is om ook een stukje spek er tussen te doen. 'Dat is een fantastisch idee', zeg ik. Daarna maakt ze het zelf klaar. 'Goed doorbakken en vooral heel goed kruiden. Dan wordt hij betoverend lekker.' Als ik proef, merk ik dat ze het te pakken krijgt. 'Je krijgt het te pakken', zeg ik. 'Merk je het zelf ook?' Ze knikt. 'Maak er nog maar 2. Tegelijk. Dan leer je meteen om er meerdere tegelijk te maken', vervolg ik. We kunnen komend weekend de hamburger lanceren.

Zo is ze weer aan de slag. Snel tel ik hoeveel hamburgers zij vandaag eigenlijk heeft gegeten. Het zijn er al 6. Dat betekent dat ik er zelf ook al zoiets heb weggewerkt. Al probeer ik haar een beetje extra aan te moedigen, maar het lukt niet om achter te blijven. Het valt me wel op dat het aantal red bulletjes dat ze naar binnen werkt, al aardig aan het groeien is. Waren het er eerst nog 2 of 3 tijdens een dienst, ik zie dat ze er vandaag al 8 heeft opgedronken.

In het schort presenteert haar frisse buikje zich steeds duidelijker. En niet alleen haar buik. Jeetje, haar boezem is groot aan het worden. Dit moet anderen ook opvallen. Ik vrees het ergste van haar moeder. Ik weet als die eenmaal losgaat, dan zal het zwaar worden voor Manon. Geduld en alvast nadenken over een oplossing. Want dit gaat iets worden. Ik vraag het vanavond meteen aan Anneke. Zij is zo heerlijk praktisch ingesteld. Zij weet wel iets.

O kijk, daar zit Astrid. 'Misschien is het een idee om Astrid de hamburger te laten proeven', zeg ik tegen Manon. 'Ja, dat is leuk', antwoordt ze. 'Maak er maar 4. Dan kun je goed oefenen hoe het is om er meer tegelijk te maken. En doe er 2 met spek en 2 zonder', stel ik voor. Ze gaat lekker aan de slag. Ik zie hoe ze tussendoor van haar red bull nipt. Zo weer een blikje op.

Even later brengt Manon de hamburgers naar Astrid om te proeven. Voor zichzelf neemt ze ook de hamburgers mee. Zonder dat ik er iets voor hoef te doen of te zeggen, eten de dames allebei 2 hamburgers. Ik breng ze als toetje nog een grote milkshake. Ze leunen allebei een eindje naar achteren. Inderdaad, Manon heeft nog een lange weg te gaan om het figuur van Astrid te krijgen. Ik moet er zelf om grinniken.

Lees deel 7: Uitkijken »

Dit is het 6e deel van het vervolgverhaal Vette snackbar. Lees vooraf Onze droomzaak. Je zult zien dat een paar personages terugkomen in dit nieuwe verhaal. Elke vrijdag verschijnt een volgend deel.

Reacties

  1. dit is fantastisch!!, ik kan hier niet genoeg van krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)