Vette proef - Doktersbezoek (10)

Nabila helpt Martha bij het eten. Dat mondt uit in een overweldigende avond samen met snellere ademhaling en sneller kloppende harten. Tijd voor een vette proef.

Vette proef

Dokter Bilosch gaat zitten achter zijn bureau en bekijkt het dossier. Aandachtig legt hij de tabellen met de verschillende metingen naast elkaar. Wat zou hij hiervan kunnen maken? Hij ziet hoe haar heupen, dijbenen, buik, taille, bovenarmen en borsten elke afspraak in grootte toenemen. De 3-maandelijkse check laat duidelijk zien hoe het haar vergaat.

Wat een verschil met ruim een jaar geleden toen ze hier binnenkwam. Ze was onzeker en duidelijk bezorgd. Hij had haar snel gerust weten te stellen. En tot zijn eigen verbazing had ze medicijnen zonder morten en stoten geaccepteerd. Hij wist dat het ook anders kon.

Een jaar geleden had hij bijna een klacht van het medisch tuchtcollege aan zijn broek hangen. Een vrouw wilde absoluut niet door hem geholpen worden. Gelukkig was het met een sisser afgelopen. Daarna was hij veel voorzichtiger geworden. Hij moest voorkomen dat hij een bepaalde reputatie zou krijgen. Dat is het laatste wat hij wil.

Het is een paar jaar geleden begonnen met de vraag van een medicijnenontwikkelaar. Hij probeerde allerlei dingen te ontwikkelen en zocht proefpersonen. De dokter kreeg iemand op bezoek die dacht dat het wel bij hem zou passen. Hij bood hem een prachtige vergoeding aan die hij goed kon gebruiken. Ook kon hij mijn patiënten vergoedingen geven. Zo is hij begonnen. Hij wist niet om wat voor een medicijn het precies ging. Omwille van het onderzoek wilde hij dat ook niet weten.

Hij begon met 2 mannen en 2 vrouwen. Ze moesten allemaal klachten hebben rondom fitheid en energie. Bij de mannen gebeurde niet zoveel. Ze voelden zich niet fitter en verder bleef alles ongeveer hetzelfde. Bij de vrouwen gebeurde er iets eigenaardigs. Ze werden beduidend fitter, maar het kostte wel iets: ze kwamen flink aan.

Het viel hem in eerste instantie helemaal niet zo op, maar toen de fabrikant aan hem vroeg of hij het wat langer wilde gaan testen, zag hij het duidelijk. Een duidelijk buikje tekende zich af bij de eerste vrouw. Ze was jonger dan de andere vrouw. Voor de zekerheid informeerde hij of ze niet toevallig zwanger was. Nee, dat was ze niet.

De maanden daarna zag ze hoe haar gewicht bleef toenemen. Ze voelde zich stukken fitter en had meer energie. Hij vond het eigenaardig, maar merkte ook dat hij zich meer en meer tot haar aangetrokken voelde. Sterker nog, ze werd steeds aantrekkelijker. Haar rondingen werden veel voller. Haar buik was vooral het meest opvallende element. Wat genoot hij ervan.

Hij vond het dan ook verschrikkelijk jammer dat de proef na een halfjaar stopte. De vrouw zat niet met haar gewichtstoename. Ze gaf zelf allerlei andere oorzaken voor de gewichtstoename. Maar dokter Bilosch wist wel beter. Het was het medicijn dat hij aan het testen was.

De keer erop dat de medicijnontwikkelaar langskwam, smeekte hij bijna of hij weer mee mocht doen aan het vervolg van de proef. Hij besprak open de bevindingen. Het was de medewerker niet duidelijk of het alleen bij jongere vrouwen voorkwam. Daarom stelde hij voor om het nog een paar keer met jonge vrouwen te doen. Dokter Bilosch mocht ze uitzoeken in zijn patiëntenbestand. Ze waren niet dik bezaaid.

Hij mocht er 2 uitzoeken. Heel toevallig kwam die week een jong meisje binnen. Ze was net 18 geworden en mocht daarom zelf beslissen of ze mee wilde doen. Nabila is er zo bijgekomen. Hij woog haar. Ze had zelfs een lichte mate van ondergewicht. Maar de andere symptomen zag hij. Weinig energie en fitheid.

De maanden erna openbaarde zich precies dezelfde ontwikkeling als bij zijn vorige patiënt. Ook zij leek er nauwelijks mee te zitten. Hij vroeg de medicijnontwikkelaar of hij misschien de dosis iets mocht opvoeren. Na een halfjaar was ze bijna 20 kilo aangekomen. Hij keek uit naar elk bezoek. Hier zat een vrouw die echt mooi mollig was geworden.

De foto's en alle gegevens stuurde hij netjes door naar de ontwikkelaar. 'Zullen we haar nog een jaar observeren?' vroeg hij erbij. De ontwikkelaar had niet veel mogelijkheden, maar stond ervoor open. En tot zijn eigen verbazing wilde Nabila ook. Hij was echt erg enthousiast over haar nieuwe vormen.

Ze kwam in een jaar tijd maarliefst 60 kilo aan. Ze had haar gewicht meer dan verdubbeld en woog 115 kilo. Dokter Bilosch merkte hoe haar vormen hem opwonden. Wat moest hij doen? Hij wilde haar eigenlijk nog een kuur aanbieden. De medicijnontwikkelaar wilde niet meer. Ze hadden genoeg data verzameld. Hij mocht nog een nieuwe patiënt zoeken, maar verdergaan met Nabila was geen optie.

Net in die tijd breidde zijn praktijk verder uit en wilde hij een assistente erbij. Hij twijfelde geen moment en bood Nabila aan om voor hem te werken. Hij zou de medicijnen voortzetten. Zo kon hij haar nog beter observeren en had hij alle mogelijkheden om haar nog wat extra te laten aankomen. Een geniaal idee. Hij bood haar meteen een opleiding aan.

En uitgerekend op haar eerste werkdag, kwam Martha binnen. De rest is geschiedenis.

Lees deel 11: Buiken, borsten en billen »

Dit is het 10e deel van het vervolgverhaal Doktersbezoek. Elke vrijdag verschijnt een nieuw deel. Benieuwd naar wat er vooraf gaat?
Lees het 1e deel van Doktersbezoek »

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)