Doktersbezoek (1)

Als Martha naar de dokter gaat voor een gezondheidscheck, krijgt ze wel een bijzondere kuur mee naar huis.

Doktersbezoek

Martha komt de praktijk van dokter Bilosch binnen. Ze is net in deze stad komen studeren en heeft een kamer gevonden. Ze voelt zich niet zo fit en wil graag een gezondheidscheck. Op internet heeft ze gezocht en is op deze praktijk gekomen. Ze doen voordelige healthchecks helemaal op maat. De eerste keer is gratis. Martha wil niet haar eigen risico van haar aanspreken omdat ze best krap bij kas zit als student.

Achter de balie zit een forse dame. Met een strenge blik kijkt ze over haar leesbril naar Martha. 'Waar kom je voor?'
- 'Ik heb mij gisteren aangemeld voor de gratis gezondheidscheck.'
Nu kijkt ze door de bril naar het computerscherm en begint iets te tikken op het toetsenbord voor haar. Martha ziet hoe fors de vrouw is. Haar vingers zijn best dik. Net als dat ze een flinke onderkin heeft. Haar buik drukt tegen het bureau en haar armen kunnen zo maar net bij het toetsenbord.

'Zou je dit formulier willen invullen en ondertekenen. Lees de informatie goed. Hiermee geef je aan dat het helemaal jouw verantwoordelijkheid is. We kunnen je anders deze test niet gratis aanbieden.' Martha kijkt snel of ze geen gekke dingen ziet staan. Ze is immers net een studie rechten gestart, maar ze moet haar eerste college nog krijgen. Ze ziet niks geks en vult haar gegevens in en ondertekent het formulier.
- 'Ga maar naar die kamer, kleed je daar uit, op slipje en beha na. Dan kom dokter Bilosch straks bij je. Ga alvast op de weegschaal staan.'

Martha stapt de ruimte in. Het is er behaaglijk warm en er staan allemaal meetapparaten. Ze gaat op de weegschaal staan. Hij vermeldt '62 kilo.' Geen onbekend getal. Het is eigenlijk net iets te hoog vindt ze zelf met haar 1,75 meter. Maar eigenlijk kan de dokter daar niks van vinden. Het valt allemaal royaal binnen alle normen en curves.

Dokter Bilosch komt binnen. Hij draagt vanzelfsprekend zijn witte jas. Geeft Martha een hand en kijkt naar de weegschaal. 'Dat ziet er netjes uit', zegt hij. Daarna houdt hij een meetlint vast en meet de andere waarden, zoals heupen, taille, borsten, bovenarm, dij en ook haar nek.

Zorgvuldig schrijft hij alles op. Daarna meet hij de vetwaarden. 'Keurig', mompelt hij. Hij luistert naar haar hartslag, meet bloeddruk. Ze moet een stukje fietsen op de hometrainer, waarna hij opnieuw hartslag en bloeddruk meet. Ook neemt hij wat bloed en vraagt het potje ochtendurine. Daarnaast maakt hij een paar foto's van haar. Van voren, van achteren en en profile. 'Ik moet goed vergelijkingsmateriaal hebben', geeft hij als reactie op haar vragende blik.

Even later zitten ze samen in zijn spreekkamer. Ze heeft haar kleren alweer aan. 'Wat is het precieze probleem?' vraagt hij met veel belangstelling. 'Ik voel me minder fit dan een tijdje terug.'
'Je hebt natuurlijk ook best veel spanning door je verhuizing naar deze stad en de nieuwe studie die je begint. Ik kan begrijpen dat je lichaam daar op reageert. Niks mis mee natuurlijk.' Hij begint te kijken op zijn computer.

'Ik kan je wel iets voorschrijven. We zijn op dit moment bezig met een proef samen met een fabrikant. Het is stressverlagend en helpt bij het concentreren. Ook zul je je snel fitter voelen. Neem dat 3 maanden, volgens recept. Als je heel gestresst bent mag je een extra pilletje, maar houd je wel aan de maximale hoeveelheid. Daarna kom je weer terug en kijken we hoe het gaat. De meeste patiƫnten hebben hier heel veel aan en knappen zienderogen op. Dit hoort allemaal bij het eerste, gratis consult. Daarna kijken we verder. Maak je zich niet ongerust over eventuele kosten. Als je meedoet aan de proef, is alles gratis.'

Martha besluit mee te doen. Baat het niet, dan schaadt het niet, denkt ze. Ze ondertekent een papierwinkel en gaat tevreden naar huis. Ze is gerustgesteld dat het goedkomt en merkt dat ze veel vertrouwen heeft in de behandeling van dokter Bilosch. Hij oogt heel professioneel, bewaart een fijne afstandelijkheid en geeft haar alle ruimte die ze nodig heeft. Ze merkt wel dat hij met grote belangstelling naar haar kijkt. Hij wijst erop dat ze lekker moet genieten en ook lekker kan eten wat ze wil. Ze moet zich geen onnodige zorgen maken.

Lees deel 2: Kuur »

Dit is het 1e deel van het nieuwe vervolgverhaal Doktersbezoek. Elke vrijdag verschijnt een nieuw deel.

Reacties

  1. Ah ik kijk echt uit naar meer van dit verhaal! Ik lees graag verhalen hier, Dikke Maatjes was alleen niet helemaal mijn ding en ging ook nog super lang door, blij wat nieuws te lezen! Ben benieuwd waar dit heen gaat!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Ik denk ook dat dikke maatjes een beetje te lang is geworden. Dit verhaal is helemaal uit mijn brein ontsproten. Ik hoop dat je er veel plezier aan zult beleven. Het is ook wat minder lang, haha.

      Verwijderen
  2. Hoop dat ze heel erg dik wordt van de medicijnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wie is er zo dik en hoeveel kilo

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)