Trots of schaamte? - Doktersbezoek (8)

Na het volgen van de kuur van 3 maanden staat Martha weer op de weegschaal bij dokter Bilosch. Moet ze hier trots op zijn of zich voor schamen?

Trots of schaamte?

Martha kijkt nog een keer naar het getal op de weegschaal. Haar grote buik wijst trots naar voren. Ze ziet het getal overduidelijk staan. 'Jeetje', stamelt ze half geschrokken. Is het echt waar wat daar staat. Dokter Bilosch knikt.

Ze weet niet zo goed of ze nu trots is of toch een beetje schaamt. Hier is in een jaar tijd toch wel heel veel bijgekomen. Ze kijkt naar dokter Bilosch. 'Wat is er gebeurd?'

Ze staat nog steeds op de weegschaal en ziet het opvlammende getal: 129 kilo. 'Dat is meer dan 2 keer zoveel als vorig jaar toen ik hier binnenkwam.' De dokter knikt. 'Ja, er is heel veel gebeurd.' Hij kijkt op zijn computerscherm. De eerste keer dat je hier binnenkwam, zei de weegschaal: 62 kilo. Nu weeg je meer dan het dubbele.

Martha voelt hoe ze bloost. 'Oeps'. Ze stapt voorzichtig van de weegschaal en trekt haar jurkje aan. Ze ziet hoe haar rondingen in de jurk duidelijk te zien haar. Haar grote buik, haar lovehandles die langs haar zij een geheel vormen met haar dikke achterste. Jeetje wat een kont heeft ze gekregen.

Haar bovenbenen schuren tegen elkaar bij elke stap die ze zet. Tegenwoordig draagt ze een korte broek onder haar jurk. Als ze gaat zitten aan het bureau van dokter Bilosch, ziet ze hoe haar brede heupen tegen de armleuningen drukken. Haar buik valt een stuk op haar schoot. 'Ja, ik ben flink aangekomen.'

'Erg goed nieuws dat je verder wilt gaan met de proef', zegt de dokter. 'Ik ben er heel blij mee. Zo kunnen we goed data verzamelen. Ook leuk dat je het samen met Nabila doet. Zo kunnen jullie elkaar een beetje steunen als het onverwachts zwaar is of op een andere manier helpen.' Martha knikt.

Daarna haalt hij zijn assistente erbij. Ze zitten samen aan het bureau bij dokter Bilosch. Hij neemt uitvoerig de kuur door die ze de komende tijd zullen doormaken. Elk kwartaal zullen ze 2 weken naar een speciaal kuuroord moeten. De laatste keer zal een maand duren. Hier zullen ze de nieuwe medicatie in combinatie met een speciaal dieet krijgen. 'Je bent helemaal vrij om te gaan en staan waar je wilt. Als je het niet meer wilt, mag je er elk moment, wanneer je wilt uitstappen.'

'Ik heb er erg veel zin in', zegt Nabila even later als ze weer bij haar balie staan. 'Van al dit praten heb ik wel heel heel erge honger gekregen. Kom, dan gaan we lekker even wat halen bij de snackbar.' 'Jeetje ja, je zou bijna vergeten te eten met al die informatie', antwoordt Martha.

Als ze bij de snackbar aan de balie staan, voelt Martha hoeveel honger ze heeft. Ze bestellen samen 16 frikandellen, 8 kroketten en 4 bamischijven. Heel veel frietsaus, ze krijgen een fles mee. En natuurlijk 4 milkshakes en een gezinszak friet voor 6 personen. 'Dat gaat er wel in', zegt Nabila als ze met de grote zakken over straat lopen terug naar de praktijk.

'Ik heb extra besteld, dan kunnen we ons helemaal laten gaan', verklapt Nabila. Ze snoepen al van de patatjes uit de zak. 'Dat doe ik altijd. Lekker patatjes snoepen', verzucht Nabila. Martha zagt niks, snoept alleen. De halve gezinszak is al leeg als ze weer in de praktijk zijn.

Jeetje, wat is het lekker om frikandellen achter elkaar op te eten. Maar als ze er allebei 4 op hebben, gaan ze eerst maar naar de bamischijven. 'Het is zo lekker om nog wat frikandellen over te hebben aan het einde, dan zakken ze zo lekker makkelijk weg', zegt Nabila als een volleerd eter.

'Hoeveel weeg jij eigenlijk?' vraagt Martha. 'Je weet het wel van mij, ik weet het helemaal niet van jou.' Ze kijkt aandachtig naar haar nieuwe maatje waarmee ze samen aan die bijzondere proef gaat deelnemen. Nabila slurpt net haar grote milkshake leeg. 'Je hebt gelijk, maar laten we eerst nog even dooreten, dan gaan we zo wegen.'

Lees deel 9: Zien eten doet eten »

Dit is het 8e deel van het vervolgverhaal Doktersbezoek. Elke vrijdag verschijnt een nieuw deel. Benieuwd naar wat er vooraf gaat?
Lees het 1e deel van Doktersbezoek »

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)