Foto's - Doktersbezoek (6)

Het dieet van dokter Bilosch levert tot nog toe alleen maar extra gewicht op. Ze is al voorbij de 97 kilo en elk nieuw medicijn betekent nieuwe kilo's voor Martha.

Foto's

Ze staat weer op die verdomde weegschaal. Eigenlijk heeft ze er een hekel aan. Dokter Bilosch mag haar wel geruststellend van alles zeggen, het verontrust haar. Haar buik wijst een flink eind naar voren. De buikomvang is alweer gegroeid. En de gratis kleren die ze kan bestellen, is natuurlijk wel fijn. Maar dit kan toch niet.

Op de display staat 113 kilo. Dat is 16 kilo meer dan 8 weken geleden. Martha slaat snel aan het rekenen, dat is 2 kilo per week wat ze is aangekomen. Het is ook zo lekker. Ze heeft via de app een berichtje gekregen waarmee ze 's avonds gewoon gratis Chinees kan bestellen. En de verleiding is groot, weet ze. Zeker 2 keer in de week bestelt ze 's avonds om 23 uur nog een flinke portie Chinees. Vooral bami en nasi zijn waanzinnig, met een flinke hoeveelheid pindasaus er overheen.

Ze ziet het resultaat hier in de kamer bij de dokter. Het is een test voor een nieuw geneesmiddel. En zeker, je voelt je er kiplekker bij. Martha vult het formulier netjes in. Dan ziet ze hoe dokter Bilosch op zijn scherm kijkt. De foto van de eerste keer dat ze hier stond en die van vandaag. Dat is een beetje een verschil zeg.

Wat het eerste opvalt van die 2 foto's naast elkaar is haar buik. Wat een enorme buik heeft ze gekregen. Hij begint te hangen over haar slipje heen. Aan de zijkanten oogt het als een muffin die helemaal over de rand van het vormpje heen komt. Een royale muffintop zie je duidelijk over haar slipje heen komen.

En dan haar kont. Jeetje, wat is deze een eind naar achteren gekomen. Het zijn 2 grote bolle kussens geworden die naar achteren wijzen en zo een treffend contragewicht vormen met haar grote bolle buik. Haar borsten zijn ook flink gegroeid. Ze komen nog net een stukje verder vooruit dan haar buik, ziet ze zo op de foto. Haar grotere push up beha helpt daar ook bij. Dat maakt haar figuur wel begeerlijk merkt ze op de campus. Regelmatig ziet ze een medestudent (mannen en vrouwen) met grote ogen naar haar kijken. En dat is niet alleen verbazing, weet ze.

Haar dijen beginnen ook flink toe te nemen. Jeetje wat een bovenbenen, denkt ze als ze de foto verder ziet. Net als dat haar benen langs elkaar schuren bij het lopen. Ze merkt het ook aan haar broeken. Ze slijten sneller bovenin. De laatste was nog geen 2 maanden oud. Alsof ze bij zulke 'groei' kleren kan verslijten. Dat kan natuurlijk helemaal niet. En zoveel loopt ze ook niet trouwens. Ze is behoorlijk lui geworden. Voor haar niet meer de trap, maar gewoon de lift of de roltrap. Net als dat ze alleen kleine stukjes loopt en verder vooral het openbaar vervoer neemt.

Dokter Bilosch kijkt haar indringend aan. 'Martha', zegt hij. 'Ik moet het vragen, want we zijn op de helft van het onderzoek. Als je wilt stoppen, dan kan dat. Het is best ingrijpend wat er gebeurt en ik kan mij voorstellen dat je er genoeg van hebt. Misschien dat je commentaar krijgt van mensen of zelfs minder leuke opmerkingen. Dat mag niet de bedoeling zijn.'

Hij legt uit dat ze een formulier kan invullen en dat ze eventueel een dieet mag volgen als ze dat wil. 'Maar je voelt je kiplekker. Ik merk het ook aan je. Het verschil met de Martha die hier 9 maanden terug binnen kwam en die hier nu zit, is enorm. Mentaal ben je stappen vooruit gegaan. In combinatie met je zoektocht naar een nieuwe levensstijl, je studeert immers, vind ik dat je je heel sterk hebt ontwikkeld.'

Hij stopt even met praten. Tikt wat in zijn computer. 'We zijn wel in een fase gekomen dat het mogelijk interessant is om door te gaan', zegt hij. 'Als je je nu voor een jaar lieert aan deze proef, dan krijg je een vaste vergoeding per maand, bovenop de gebruikelijke vergoedingen die je nu krijgt. Dat geeft je wat meer bewegingsruimte. Je moet dan wel een heel jaar meedoen en tussentijds eruit stappen kan niet.'

'Mag ik nog even nadenken', zegt Martha. 'Laten we dit eerste jaar gewoon afmaken', zegt dokter Bilosch. 'Ik denk dat je verstandig doet om er even over na te denken. Voor mij is het ook heel mooi als je blijft meedoen, maar jij mag het beslissen.' Ze staat op, ziet haar imposante buik in de spiegel en gaat weg.

Als ze voorbij de receptie loopt, gebaart de assistente naar haar. 'Martha, ik heb nog wat lekkers voor je voor bij de koffie straks.' Ze houdt een taartdoos in de lucht. 'Om te vieren dat de proef zo goed gaat.' Ze glimlacht. 'Als je volgend jaar meedoet, doe ik ook mee.' Ze klopt op haar grote buik. 'Ik ben zo benieuwd. Vorig jaar heb ik aan dezelfde proef als jij nu doet meegedaan. En ik geloof niet dat de resultaten van jou en mij zoveel van elkaar verschillen.'

Lees deel 7: Assistente »

Dit is het 6e deel van het vervolgverhaal Doktersbezoek. Elke vrijdag verschijnt een nieuw deel. Benieuwd naar wat er vooraf gaat?
Lees het 1e deel van Doktersbezoek »

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)