Weegschaal - Doktersbezoek (4)

Martha volgt een kuur bij dokter Bilosch. Ze slikt trouw haar pillen, maar is het wel de bedoeling dat ze er dikker van wordt?

Weegschaal

Ze zit nu bijna een halfjaar op de universiteit en geniet van haar studentenleventje. Het is heerlijk om te doen en laten wat je wilt. Daarbij leeft ze helemaal op van de nieuwe contacten die ze opdoet. Het is geweldig.

Wel merkt ze dat het leventje zijn tol eist. Ze is weer flink uitgedijd, vermoedt ze. Eigenlijk durft ze niet naar doker Bilosch te gaan. Wat zou hij haar niet allemaal naar het hoofd slingeren. Terwijl ze zo goed mogelijk aan zijn voorschriften probeert te houden. Het lijkt wel of ze dik wordt van de lucht.

Ze heeft geen idee hoeveel ze weegt. Ze heeft geen weegschaal. En eigenlijk wil ze het ook niet weten. Totdat ze op een ochtend gebeld wordt. Het is de assistente van dokter Bilosch. Wanneer ze weer komt, het is hoog tijd voor een consult.

Schoorvoetend gaat Martha overstag. Ze maakt een afspraak voor de volgende dag. Wat kan het ook schelen. Ze ziet wel wat de weegschaal te vertellen heeft en welke oplossing dokter Bilosch voorstelt.

Ze heeft maar haar wijdste kleren aangetrokken en eigenlijk zitten die ook al best krap. Haar buik is goed te zien in haar winterjas. Hij is eigenlijk te klein, maar ze heeft op dit moment geen geld voor een nieuwe. Ze laat hem maar open. Het is ook niet zo heel koud.

Van het bloesje dat ze draagt, laat ze om het knoopje open, anders zit hij wel heel strak. De knoopjes die dicht zijn, staan wel strakgespannen. Hoe moet dit verder, twijfelt ze. Haar broek heeft ze achterin een eindje opengeknipt. Zo heeft ze iets meer ruimte.

Ze trekt haar kleren weer uit in de behandelkamer. Precies op dat moment komt de assistente binnen. 'Ik zal het vandaag opmeten, dokter Bilosch heeft niet zoveel tijd.' Ze draagt een nauwzittende witte jas. Martha ziet hoe fors de assistente is. Het stelt haar meteen gerust.

Ze gaat op de weegschaal staan. Het display licht op. 'Zo, zo', zegt de assistente streng. Martha kijkt zelf ook maar. 'Het zal wel wat meer zijn', mompelt ze erbij. Ondanks dat ze wel iets verwacht schrikt ze toch: 89 kilo. 'Jeetje', verzucht ze.

De assistente gaat onverschrokken verder met haar werk. Ze meet Martha van alle kanten. Ze hoort haar zuchten en steunen om haar lijf in alle manoeuvres te dwingen. Martha durft niet te kijken naar de assistente. Elke blik is een blik in de spiegel. Het lijkt er inderdaad op dat zij niet alleen dikker is geworden, maar ze durft hier niks van te zeggen.

Alle maten zijn opgeschreven. Haar buik bolt een flink eind naar voren en ook haar borstomvang is aardig gegroeid. Jeetje denkt Martha. Hoe is het mogelijk. Haar lichaam voelt zacht en ze merkt dat het haar opwindt hoe de assistente haar opmeet. Natuurlijk het is teveel wat ze nu weegt, maar haar huid is zo overheerlijk zacht en gevoelig. Haar hele lijf siddert van elke aanraking.

Ze mag zich weer aankleden. Ze voelt hoe haar vetrolletjes ingepakt worden in haar veel te kleine kleren. Ze protesteren. Ze hoort hoe haar bloesje kraakt als ze in de stoel gaat zitten. Elk moment kunnen de knoopjes losschieten. Oei, hier is veel aan de hand.

Dokter Bilosch kijkt haar met een strenge blik aan. 'Ik zie dat je verder bent aangekomen. Op zich hoef je je hier geen zorgen over te maken. Het is een bijwerking van de medicijnen. Laten we kijken of we dieet wat aan kunnen passen. Je krijgt elke week een voedselpakket thuisgestuurd. Zorg ervoor dat je de supplementen en shakes neemt naast je normale maaltijden. Dan komt het helemaal goed. Mijn assistente zal uitleggen hoe het werkt. Als je vragen hebt, mag je haar altijd bellen.'

Ze krijgt een tas mee naar huis voor de eerste week. Het zijn speciale shakes en repen die ze tussendoor mag nemen. Daarnaast mag ze gewoon ontbijten, lunchen en dineren. Eigenlijk hoeft ze hier niets op aan te passen. Het stelt haar gerust. De assistente lijkt ook een beetje te ontdooien. 'Ik volg dit dieet ook', zegt ze en het bevalt me heel erg goed.

Lees deel 5: Dieet »

Dit is het 4e deel van het vervolgverhaal Doktersbezoek. Elke vrijdag verschijnt een nieuw deel. Benieuwd naar wat er vooraf gaat?
Lees het 1e deel van Doktersbezoek »

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)