Kuur opvoeren - Dokterbezoek (3)

Martha is bij de check-up of haar kuur van dokter Bilosch goed aanslaat. Ze mag op de weegschaal gaan staan. Wat staat daar nou?

Kuur opvoeren

Ze kijkt nog eens goed op de display van de weegschaal. Staat dat er echt? Ze knippert nog een keer met haar ogen. Het staat er echt: 74 kilo. Dat is 12 kilo meer dan de vorige keer dat ze hier stond, 3 maanden geleden.

Dokter Bilosch kijkt haar aan. 'Laten we de rest opmeten', zegt hij. Hij schrijft zorgvuldig alles op. Taille, heupen, buikomvang, borstomvang, nek, bovenarmen en dijen. Het meetlint gaat overal om en onder. Ze voelt hoe haar huid gevoelig reageert op zijn aanrakingen. Ergens voelt het zelfs wel een beetje prettig hoe zijn handen over haar huid glijden.

Hij zegt niks, maar ze ziet genoeg aan zijn blik. 'Er is overal een beetje bijgekomen. Je hebt je goed laten gaan. Hartslag is goed, bloeddruk prima.' Ze fietst weer een stukje op de hometrainer en hij meet weer. Ook zet hij haar weer van alle kanten op de foto.

Hij gaat zitten achter zijn computer en tikt wat in. Ze kan half meekijken op zijn scherm. Hij voert de cijfers in en kijkt aandachtig naar de gegevens. 'Ik ben vergeten te zeggen dat je er misschien een beetje van kunt aankomen. Niks verontrustend. Wel iets om in de gaten te houden. Ik stel voor dat je de dosis pillen opvoert naar 3 keer per dag 2 pillen. Heb je soms een hongergevoel?'

Martha knikt. 'Als dat gebeurt, geef ik je een ander pilletje. Dat neem je dan voordat je gaat eten. Dan komt het wat meer in balans.' Ze knikt weer. 'Kom over 3 maanden maar weer langs. Ik vind dat het goed gaat, maar we moeten wel in de gaten houden dat het goed blijft gaan met je gewicht. Heb je er last van?'

Ze schudt met haar hoofd. 'Nee, ik heb er geen last van. Ik had het om eerlijk te zijn niet zo erg in de gaten, maar ik kan nu wel ontzettend genieten van lekker eten en zo. Dat had ik vroeger eigenlijk niet.' 'Geef er gerust aan toe', zegt hij opnieuw. 'Maar neem eerst wel zo'n pilletje die ik je voorschrijf.'

Daarna stelt dokter Bilosch haar gerust over de kosten. 'De behandeling is gratis. Ik doe hier momenteel onderzoek naar en krijg hier een tegemoetkoming voor.' Ze voelt zich tevreden en gaat weer naar huis.

Die avond heeft ze verschrikkelijk veel zin in pizza. Ze neemt eerst het pilletje zoals de dokter heeft gezegd en laat zich daarna helemaal gaan. Lekker met 2 biertjes erbij. En daarna nog haar bijbaantje. Het invoeren van de gegevens kan op het moment dat het haar uitkomt. Een zak chips binnen handbereik. Heerlijk.

Lees deel 4: Weegschaal »

Dit is het 3e deel van het vervolgverhaal Doktersbezoek. Elke vrijdag verschijnt een nieuw deel. Benieuwd naar wat er vooraf gaat?
Lees het 1e deel van Doktersbezoek »

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)