Kuur - Doktersbezoek (2)

Bij haar gezondheidscheck krijgt ze van haar nieuwe huisarts pillen voorgeschreven. Ze zal zich er snel fitter door voelen, zegt hij. Is dat het enige?

Kuur

Martha slikt trouw elke dag 2 maal de voorgeschreven 2 pillen. Heel soms, als ze wat gespannen is, neemt ze er eentje tussendoor. Het mag en ze merkt dat ze er inderdaad rustiger van wordt. Verder geniet ze van haar nieuwe studie en ontmoetingen met medestudenten.

Ze vergeet een beetje alle zorgen. De nieuwe studie en de ontmoeting met andere studenten vragen veel aandacht. Ze geniet ervan en vindt het ook heerlijk dat haar ouders haar niet meer de hele dag in de gaten houden. Af en toe laat ze zich heerlijk gaan in de snackbar of maakt een verrukkelijke pizza klaar. Royaal overgoten met kaas en andere lekkere dingen.

Het is ruim een maand geleden dat ze bij de arts is geweest. Martha staat niet meer zo stil bij haar zorgen. Ze voelt zich lekker in haar vel zitten en geniet van het studentenleven. Ze heeft een baantje gevonden en dat geeft haar ook wel wat financiƫle ruimte. Niet heel spannend, moet ze achter de computer allerlei onderzoeken invoeren.

Ze hoeft geen mensen te interviewen, alleen maar antwoorden overtypen. Het is wel veel zitwerk, maar ze verdient er lekker mee. Het kan allemaal vanuit huis, dus ze zit in lekker makkelijke kleren en zorgt dat ze er iets bij te knabbelen heeft. Muziekje aan en typen maar.

Op een ochtend dat ze naar college moet, wil ze haar lievelingsspijkerbroek aantrekken. Ze heeft hem al een paar weken niet meer aangehad. Als ze hem omhoog trekt, stokt het bij haar dijen. Ze krijgt haar strakke broek niet hoger. 'Hoe kan dit nou.' Ze kijkt naar beneden. Ze heeft haar broek niet gewassen. Hij kan niet gekrompen zijn. Ook haar shirtje steekt wat hoger op.

Misschien is ze een beetje aangekomen. Ik moet wat beter opletten wat ik eet. Ze merkt dat het haar wel wat doet en neemt een extra pil van dokter Bilosch. Ze trekt maar een andere broek en shirt aan en denkt verder niet meer aan het incident. Over een week of 4 moet ze weer naar Bilosch, misschien heeft hij een verklaring en een oplossing. Hij was vorige keer zo aardig en meedenkend. Ze heeft er alle vertrouwen in.

Onderweg naar college overvalt haar een gigantische honger. Ze stapt een bakkerij binnen en bestelt allerlei lekkere dingen. Terwijl ze verder loopt naar de universiteit snoept ze alles heerlijk op. Wat smaakt het heerlijk. Het lijkt wel of haar smaak sinds ze niet meer thuiswoont, zo veel is verbeterd. Ze geniet van allerlei lekkere dingen en soms lijkt het of ze er ook wat extra van neemt.

Een paar weken later gaat ze naar de praktijk voor haar afspraak. Ze merkt dat haar shirtje wel een beetje naar voren bolt. Ook heeft ze het idee dat haar borsten wat gegroeid zijn. Ze moet flink trekken en sjorren aan haar beha. Heeft ze zich teveel laten gaan.

De norse dame achter de balie zit er nog altijd. Ze kijkt even streng over haar leesbril naar Martha. Er lijkt geen teken van herkenning. Ze vraagt naam en geboortedatum, tikt iets op het toetsenbord en kijkt door haar bril op het scherm. 'Je weet hoe het werkt', zegt ze. 'Ga maar alvast naar de weegruimte. Alles mag uit op slipje en beha na. De dokter komt zo.'

Ze stapt de ruimte binnen. Weer zo behaaglijk warm. Het is heerlijk om hier in je blootje te staan. Ze hoort een zacht geruststellend muziekje en ze trekt haar kleren uit. Toch aarzelt ze even voor ze op de weegschaal durft te stappen. Wat zou er staan. 'Ik denk wel dat ik wat aangekomen ben', mompelt ze.

De weegschaal meldt dat ze er op mag gaan staan. Hij is er klaar voor. Martha stapt op het plateau. Precies op dat moment gaat de deur open. Dokter Bilosch in zijn mooie witte jas. Hij valt een stukje open. 'Goedemiddag', zegt hij hartelijk. Hij kijkt sluiks op het getal op de weegschaal. 'Zo, zo', zegt hij. Dan draait Martha zich terug naar het getal. Wat staat daar, leest ze het goed? Nee, het kan niet waar zijn, denkt ze snel.

Lees deel 3: Kuur opvoeren »

Dit is het 2e deel van het vervolgverhaal Doktersbezoek. Elke vrijdag verschijnt een nieuw deel. Benieuwd naar wat er vooraf gaat?
Lees het 1e deel van Doktersbezoek »

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)