De uitslag - Hulpje van kerstman (19)

De dagen tijdens de kuur vliegen voorbij. Alleen maar eten en er is maar 1 zorg: gaat Wendy door naar de volgende ronde. Op de laatste dag is het moment van de uitslag.

De uitslag

Wendy weet nog de teleurstelling van vorig jaar dat ze niet doorging naar de volgende ronde. Ze mocht dit jaar weer meedoen en ze heeft zich super voorbereid. Ook merkt ze dat ze hulp van Belinda meer dan welkom is.

Elke avond lijkt Wendy wel met een vollere buik naar bed te gaan. Het valt haar op de laatste ochtend dat ze uit bed stapt, meteen op. Het lijkt of haar buik wel de hele tijd bol staat.

Ze ziet het verschil niet meer tussen een volle buik of een lege maag. Hooguit dat haar buik iets meer heen en weer schudt, maar verder wijst ze even trots voor zich uit wanneer ze vol zit.

Voordat ze naar het ontbijt mag, is de weeg- en meetsessie van de eerste dag in het kuuroord. Ze wacht netjes tot het haar beurt is. Alle kleren en beddengoed is opgeruimd. Wat is dit spannend. Ze heeft er dit keer wel een goed gevoel bij, maar ze voelt haar hart in haar keel kloppen. Het is gewoon spannend en hoe ziet die volgende ronde eruit.

De kuur is een week. Hoeveel kan een mens aankomen in 1 week, denkt Wendy. Een kilo per dag. Ze schat zelf dat ze hoogstens 10 nieuwe kilo's erbij gegeten heeft. Dat zou wel heel veel zijn. Een heus record. Ze stapt op de weegschaal en ziet de stand niet. Wel ziet ze de grote ogen van Belinda.

'Je schrikt', gilt Wendy uit. 'Wauw, Wendy', roept Belinda. Dit is ongelooflijk. 'Dat heb ik nog niet veel gezien hier, maar hoeveel jij bij elkaar gegeten hebt. Dat is ongelooflijk.' Ze geeft een vette knipoog. 'Als jij geen weekwinnaar wordt, dan weet ik het niet meer.'

Er moeten nog een paar dames volgen na Wendy en Belinda mag niks zeggen. Ze voelt de spanning oplopen. Het is niet waar. Het kan niet waar zijn dat ik de weekwinnaar wordt. Ze kan het ook niet zo goed geloven.

Gelukkig mag ze naar de eetzaal en schept flink op. Er staat een grote taart achter de tafel waar de jury even later achter plaatsneemt. Belinda neemt het woord: 'Dames, hier is iets heel bijzonders gebeurd. Ik zie een paar dames hebben heel goed hun best gedaan. Je wilt goed beslagen ten ijs komen als hulpje van de kerstman.' Ze is even stil en kijkt Wendy heel indringend aan.

'Maar de winnaar is Wendy. Ze weegt 157 kilo schoon aan de haak. Dat is 16 kilo in 1 week. Ik heb dat nog niet eerder meegemaakt. Het is een absoluut record. Daarom dagen we je uit om deze grote taart alleen op te eten.'

Wendy voelt het helemaal borrelen in haar buik. Jeetje. Hier staat haar iets heel moois te wachten. Ze staat op en voelt hoe haar dikke buik naar voren wijst. Trots en eigenwijs tegelijk. Hoe is het mogelijk. Ze propt snel haar mond vol met het chocoladecroissantje waarmee ze bezig was. En eigenlijk zit ze best al een beetje vol. Gaat haar dit lukken?

Lees deel 20: De eindsprint »

Dit is deel 19 van het kerstverhaal Hulpje van de Kerstman. Vorig jaar is het verhaal begonnen en een jaar later willen we allemaal wel weten hoe het verder gaat met Wendy. Benieuwd naar wat er vooraf gaat? Lees het eerste deel: Een bijzonder berichtje »

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)