De kuur (2) - Hulpje van kerstman (16)

Net als vorig jaar is Wendy uitgenodigd om te komen naar de speciale kuur om hulpje van de kerstman te worden. De kans is groot dat ze dit keer mee mag.

De kuur

Wendy merkt dat ze ondanks dat ze vorig jaar al een keer geweest is, toch weer zenuwachtig is voor de spannende kuur. Opnieuw kijkt ze op het station om zich heen. Ze is net uit de trein gestapt. Straks mag ze zich beneden melden voor de bus naar het hotel. Een paar heerlijke dagen vol verwennerij wachten op haar.

Ze voelt dat ze wel wat meer bij zich draagt. Jeetje. Haar tas is net zo zwaar als vorig jaar, maar nu sleept ze wel wat extra gewicht mee. Wat was ze vorig jaar nog een mager scharminkel. Bijna een heel jaar goed dooreten, extra Chinees en vooral de blikken voor de aankomshakes - 2 maal daags - helpen wel mee aan dit welgeronde lijf.

Er is dus flink wat Wendy aangekomen. Daar ziet ze Belinda staan. Zij heeft het afgelopen jaar ook niet stilgezeten, ziet Wendy meteen. Aan de grote ogen van Belinda te zien is dat zij hetzelfde denkt over haar. 'Jeetje Wendy!' roept ze. 'Ik weet dat je komt, anders zou ik je niet herkend hebben.'

Haar winterjas valt open. Hij kan niet meer dicht ontdekte ze vanmorgen toen ze de deur achter zich dichttrok en haar jas wilde dichtdoen. Het gaat niet. Teveel buik en ook teveel boezem. Haar volle lijf laat zich niet meer insnoeren door de jas.

Ze geeft Belinda een flinke knuffel. De dikke buiken drukken tegen elkaar. Wat een volheid. Ze voelt door alle dikke stof heen dat Belinda niet magerder geworden is. 'Ja', glimlacht ze. 'Het hulpje van de kerstman. Ik mag je dit jaar begeleiden. En ik moet zeggen...' Belinda laat haar blik over Wendy glijden. 'Dat je best wel een kansje maakt.'

Ze moeten allebei grinikken. Zeker, Wendy maakt een kansje. Dat ontdekt ze later ook. Ze valt minder op dan vorig jaar. Ze is nu wel van een gemiddeld formaat. Ze kijkt nog eens kritisch naar alle dames. Maak ik echt wel kans? Ze denkt dat ze met haar ruim 130 kilo misschien wel een kansje maakt. Maar ze weet ook dat Belinda vorig jaar 50 kilo meer woog.

Het gaat ook om uitstraling. Dan mag ze op de foto in haar kerstpakje en daarbij hoort ook een uitgebreide weeg- en meetsessie. Ze heeft zich de afgelopen maand op uitdrukkelijk bevel van haar begeleider niet meer gewogen. Dat leidt alleen maar af. Ook bij deze kuur zal ze niet voortdurend gemeten en gewogen worden. Elke vorm van stress moet worden ingedampt.

De kuur is een kleine week. Wendy staat er mooi bij in haar kerstpakje. Er staat een rijtje volle dames. De ene een wat vollere buik; de andere grotere billen of flinkere bovenbenen. Bijna alle vrouwen hebben het vet mooi verdeeld over het lichaam. Als ze bij de weegschaal komt, streelt Belinda over Wendy's buik. 'Wauw. Wat een verschil met vorig jaar.' Wendy voelt een tinteling in haar lijf, die zakt naar haar gevoelige plekje.

Als beloning fluistert Belinda het gewicht van Wendy in haar oor. '151 kilo! Volgens mij heb je de laatste maand heel erg je best gedaan.' Wendy knikt. Inderdaad, dat is bijna 20 kilo in 5 weken. Dat is haar nog nooit overkomen. 'Nog goed je best doen deze week hoor. Je bent er nog niet. Zoals je ziet zijn hier heel veel welgevormde dames.'

Wendy is op zoek naar Ingrid. Ze vraagt zich af waar haar oude maatje heen is. Ze heeft ook al heel lang geen berichtjes meer gehad. Vorig jaar was ze uitverkoren. Wel kantjeboord, maar ze mocht mee. Wendy heeft daarna niks meer van Ingrid gehoord. Ze vreest het ergste. Het schijnt best zwaar zijn om mee te gaan als hulpje van de kerstman.

Lees deel 17: Kamermaatje »

Dit is deel 16 van het kerstverhaal Hulpje van de Kerstman. Vorig jaar is het verhaal begonnen en een jaar later willen we allemaal wel weten hoe het verder gaat met Wendy. Benieuwd naar wat er vooraf gaat? Lees het eerste deel: Een bijzonder berichtje »

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)