Veel te ruim - Hulpje van kerstman (12)

Wendy wil heel graag het hulpje van de kerstman te worden. Nadat het kerstmanpak van vorig jaar veel te klein blijkt, krijgt ze een nieuw pak toegestuurd. Maar nu durft ze niet een foto op te sturen. Eerst wat aandikken.

Veel te ruim

Ze kijkt op haar mobieltje. Er is weer een nieuw berichtje van hem. 'Hoe staat het nieuwe pak je? Is het pakje wel aangekomen? Want ik heb al 2 weken niks meer van je gehoord. Je wilt toch wel meedoen dit jaar om het hulpje van de kerstman te worden?'

Veel vragen, ze leest zijn onzekerheid af. Het is haar eigen onzekerheid. Haar pakje is veel te ruim. Ze durft er niet een foto van op te sturen. De laatste weken heeft ze flink doorgegeten, maar het blijft nog steeds even flubberig en wijd zitten. Is de zaak nog te redden, vraagt ze zich af.

Ze maakt snel een foto. De laatste dagen heeft ze wel haar best gedaan om een beetje in het pakje te groeien, de ergste plooien uit het stof weg te nemen. Ze trekt ook de stof zo over haar welvingen dat er nog iets van waar te nemen is. Toch heeft ze het gevoel in een tent te zitten.

Dan tikt ze toch maar een berichtje. 'Ik ben erg geschrokken. Het zit zo ruim.' Vrijwel meteen reageert de persoon aan de andere kant. Ze ziet dat hij tikt. Dan stopt de melding even om weer gevolgd te worden door het tekentje dat hij iets op zijn mobiel tikt.

'Stuur nou maar de foto, dan beoordeel ik wel of je gelijk hebt. Ik geef je wel tips hoe je eraan kunt werken om ook dit pakje wat strakker te laten zitten.' Ze leest het. Ach, wat maakt het ook uit. Ze zal het wel sturen. Ze kiest de foto waarbij de stof enigszins om haar lijf heen valt.

Je ziet op de foto haar kleine buikje en ook een beetje haar lovehandle langs haar zij. Wat een verschil is dit pakje met het vorige. Daar is ze letterlijk uit gegroeid. Dat gaat haar hier nooit lukken, denkt ze moedeloos. En het trainingskamp is over iets minder dan een maand. Ze begint zich zelfs af te vragen of ze hier wel toegelaten wordt.

Ze ziet geen reactie in haar scherm verschijnen. Het blijft doodstil. Ze voelt haar hartslag in haar keel bonken. Jeetje, is al die moeite voor niks geweest. Krijgt ze nou niks meer te horen. Onzeker tuurt ze naar het schermpje. Het blijft leeg. Zou hij het ook denken. Misschien denkt hij dat ze hem de vorige keer voor de gek gehouden heeft.

'Ik heb heel veel gegeten, de laatste week, maar kom nauwelijks aan', schrijft ze wanhopig. Ze hoopt op een reactie. 'Ik heb elke dag patat met veel mayonaise gegeten en een grote milkshake. Maar er gebeurt niks. Ik heb zelfs het gevoel dat ik afval.'

Dan eindelijk ziet ze dat hij reageert. 'Rustig aan, het komt goed hoor. Je bent sowieso door voor het trainingskamp volgende maand. Maar je moet nog wel wat aankomen.' Daarna krijgt ze een linkje met allemaal tips voor wat hij noemt: 'het slagroomdieet'.

Hij geeft er ook nog een uitleg bij. 'Misschien lijkt er in het begin niet zoveel te gebeuren. Als je begint met een halve liter slagroom per dag; 2 keer een kwartliter met veel suiker erin, dan komt het echt allemaal goed. Ik heb veel vrouwen met dit dieet in enkele weken gigantisch zien opblazen.'

Lees deel 13: Slagroomdieet »

Dit is deel 12 van het kerstverhaal Hulpje van de Kerstman. Vorig jaar is het verhaal begonnen en een jaar later willen we allemaal wel weten hoe het verder gaat met Wendy. Benieuwd naar wat er vooraf gaat? Lees het eerste deel: Een bijzonder berichtje »

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)