Nieuwe broek - Hulpje van kerstman (9)

Wendy heeft een jaar terug een bijzondere uitnodiging gekregen, om hulpje van de kerstman te worden. Helaas was ze nog niet dik genoeg. Een dik halfjaar later probeert ze een nieuwe broek te passen. Lees nu het vervolg. Lees eerst deel 1: Een bijzonder berichtje »

De nieuwe broek

Wendy staat op. Vandaag wil ze haar nieuwe broek aantrekken. Eind vorige maand besteld via internet, maar door problemen met de levering pas gisteren bezorgd. Ze vraagt zich af of ze hem wel past.

De spijkerbroek die ze gisterochtend aantrok, ging al niet meer dicht. Ze liet het bovenste knoopje maar open; ze weet heus wel dat ze snel een andere broek moet kopen. Zou de nieuwe broek daarom passen? Ze had hem op de groei gekocht, maar in de tussenliggende tijd is ze wel een paar maten gegroeid.

Het is gelukkig een stretchbroek die ze besteld heeft. Dat geeft wat meer ruimte als haar lijf wat verder uitdijt. En als hulpje van de kerstman is dat een onmiddellijke consequentie. Wendy heeft haar nieuwe broek in de hand. Laat ze hem maar passen. Ze kan er goed een shirtje en een colbertje bij aantrekken.

Oei, hij ziet er best wel klein uit. Als ze de broek uitpakt, vallen haar de dunne pijpen op. Ze trekt het taillestuk open en ziet dat het niet groter is dan de broek die ze al een maand met de knopen open draagt.

Ze laat haar ene been in de pijp zakken. Dan volgt de andere en trekt ze de broekspijpen omhoog. Oei, dat gaat best lastig. Oké, over de knieeën gaat, maar verder omhoog wordt steeds moeilijker. Krijg ik hem wel over mijn kont? De broek zit al een eindje over haar dijen, maar hoger krijgt ze hem echt niet. Help. Ze voelt de stof strak knellen. 'Deze past niet', zucht ze.

Het moet nog zomer worden. De dagen worden warmer en ze kan haar nieuwe figuur niet meer verborgen houden in een dikke winterjas. De afgelopen weken heeft ze flink doorgegeten. Het doel: het hulpje van de kerstman worden. Van een paar dames heeft ze gehoord dat de meesten pas in het derde jaar doordringen tot de zeer strenge selectie. Het lukt maar weinigen om al in het 2e jaar te slagen.

Ze trekt de broek weer uit, doet hem in de zak en kijkt op internet of er een grotere maat is. De grootste maar. En doe er meteen een leuke bikini bij, denkt ze meteen. Of zal ze eens proberen de oude te passen. Ze zoekt in de kast naar de bikini. Vorig jaar zat hij als gegoten. Ze was toen ook flink afgevallen. Hoe zou dat dit jaar gaan?

Lees deel 10: Nieuwe bikini »

Dit is deel 9 van het kerstverhaal Hulpje van de Kerstman. Vorig jaar is het verhaal begonnen en een jaar later willen we allemaal wel weten hoe het verder gaat met Wendy. Benieuwd naar wat er vooraf gaat? Lees het eerste deel: Een bijzonder berichtje »

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)