Wat weeg je? - Hulpje van kerstman (2)

Wendy krijgt wel een heel bijzonder berichtje op haar mobieltje. De uitnodiging om het hulpje van de kerstman te worden. Iets wat haar wel op het lijf geschreven is, denkt ze.

Wat weeg je?

Ze voelt haar hart in haar keel kloppen van de spanning die het lezen van het berichtje bij haar wakkermaakt. Zou ze deze kans aangrijpen of het laten voor wat het is? Ze weet het nog niet. Wat zal ze doen? Ze merkt dat het haar de hele tijd bezig houdt. Zonder dat ze in de gaten heeft, loopt ze naar de kast, pakt een pak met speculaasjes. Ze neemt het pak chocomel mee.

Terwijl ze weer lekker op de bank gaat zitten, hengelt ze de koekjes naar binnen en neemt elke keer een flinke slok uit het pak chocomel. Misschien ook warm lekker met een toef slagroom, maar dat vindt ze teveel gedoe nu. Ze leest snel andere berichtjes, scrollt door op Instagram en neust rond op Facebook. Zonder dat ze er erg in heeft, verdwijnen de speculaasjes in haar mond. De een na de andere, afgewisseld met een slok chocomel. Wat smaakt dit heerlijk. Voor ze er erg in heeft, neemt ze de laatste slok uit pak.

Ze scrollt verder. Sinds kort volgt ze een paar accounts van volle vrouwen. Getroffen door hun formaat. Hun volle buiken vindt ze prachtig. Ze hengelt naar een nieuw speculaasje maar ontdekt dat het pak leeg is. Hoe is het mogelijk. Een jaar geleden zou ze netjes 1 koekje hebben gepakt, nu verdwijnt een heel pak achterin haar keel. En eigenlijk zou ze best nog wat lusten...

Ze staat op, voelt haar buik drukken. Er kan best nog iets bij, denkt ze. De kast gaat weer open en ziet 1 van de chocoladeletters van gisteren liggen. 'Lekker!' Ze pakt het pakje, laat zich weer op de bank vallen en opent de letter. Er liggen er 2 in; het is de I. Hapje voor hapje, knaagt ze de letter op. Wat heerlijk. Ze droomt weg onder de smaak van chocolade en fanataseert. Zou ze misschien niet het hulpje van de kerstman willen worden? Ze klikt op het linkje in het bericht.

'Meld je aan via WhatsApp.' Ze klikt op de tekst en schiet door naar WhatsApp. 'Ik wil graag hulpje van de kerstman worden', schrijft ze. Vrijwel meteen komt er een reactie. 'Wat leuk wat je mee wilt doen. Mag ik een paar vragen aan je stellen?' 'Ja', typt ze.
- 'Zoals je weet heeft de kerstman een flinke buik. Dat vragen we ook van de helpers. Heb je een flinke buik?'
- 'Mwah, best wel.'
- 'Oke, mag ik vragen hoe lang je bent?'
- '1,66 meter'
- 'En wat weeg je?'
- 'Geen idee.'
- 'Eigenlijk moet ik dat wel weten om te kijken of je in aanmerking kunt komen.'

Wat is dat nou voor een vraag. Hier heeft ze geen zin in. Ze drukt de conversatie weg en neemt een hap van de chocoladeletter. Wie is hij wel om zo'n vraag te stellen. Buitengewoon onbeleefd. Ze geniet verder van haar chocola, scrollt wat verder op haar mobieltje en wrijft met haar vrije hand over haar bolle buik. Ze is verbaasd hoe rond hij is geworden. 'Jeetje', denkt ze. 'Wat is hij groot geworden.' Stiekem, dringt de vraag zich op. Hoeveel zou ik eigenlijk wegen?

Tot vorig jaar woog ze altijd heel stabiel een kilo of 63, maar toen is het snel gegaan. De laatste keer, alweer een maand of 3 terug, wees de teller 72. Ze vreest het ergste, want ze heeft zich goed laten gaan de laatste maanden. Ze vreest dat de teller zeker voorbij de 75 zal gaan. Toch maar even wegen?

Ze hijst zich moeizaam overeind. De koekjes, chocomel en chocoladeletter is een flinke maagvulling. Ze doet haar schoenen uit, merkt hoe haar buik drukt op haar schoot. Een stuk lastiger om de veters los te krijgen dan een jaartje geleden. Ze klimt de trap op en is buiten adem als ze boven is. In de badkamer stapt Wendy op de weegschaal en ziet de digitale cijfers opflikkeren. De display knippert en ze tuurt naar het getal dt verschijnt. Een beetje voorover gebogen om over haar bolle buik te kijken.

Jeetje, ze schrikt. Wat staat daar! Ze kijkt nog eens goed, stapt af en gaat nog een keer op het tableau staan. Nee, het staat er echt. Ze voelt hoe haar hart in haar keel klopt van schrik en opwinding. En natuurlijk van de klim naar boven op de trap. Echt, het staat er toch echt.

Lees deel 3: Brutale vraag »

Dit is deel 2 van het kerstverhaal Hulpje van de Kerstman. Benieuwd naar wat er vooraf gaat? Lees het eerste deel: Een bijzonder berichtje »

Reacties

  1. Die wordt dikker dan de Kerstman. Ben benieuwd of hij dat op zich laat zitten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eindelijk twee dikkerds. Heel goed ! Werd tijd. Laat ze flink aankomen die twee. En liefst ook nog een scheut vette sex en dan is het perfect.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)