Voorbeeldpak - Hulpje van kerstman (6)

Wendy is uitgenodigd voor een heuse kuur om het hulpje van de kerstman te worden. Ze blijkt ongekende talenten te bezitten en ontwikkelt het figuur van haar grote voorbeeld.

Voorbeeldpak

De volgende morgen wordt ze wakker met een gigantische honger. Ze begrijpt er helemaal niks van. Gisteravond laat heeft ze nog van het avondbuffet gegeten. Vergeefs vroeg ze zich af wat eigenlijk het verschil was geweest tussen die grote buffetten.

De lunch, het diner en dan nog een groot avondbuffet. Er staat telkens heel veel en het is waanzinnig lekker. In alle varianten: pizza, pasta, rijst, bami, aardappels of versgebakken brood. Het is er allemaal. En die salades. Er is van alles wat. Alles royaal overgoten met de heerlijkste sauzen. En als je wilt, kun je het aanvullen met saus die er bij staat.

Het is heerlijk en ze schept eigenlijk altijd een tweede keer op. En gisteravond zelfs een derde keer. Of eigenlijk was het Ingrid die voor haar opschepte. 'Anders kun je nooit hulpje van de kerstman worden', zei ze erbij. Dat ze na afloop voor het slapen gaan nog een zware shake te drinken kreeg, was ze even vergeten. Gelukkig gaven ze deze shake aan haar. Ze dronk hem op en viel meteen als een blok in slaap.

Wendy krijgt steeds meer een indruk wat het eigenlijk behelst om een hulpje van de kerstman te zijn. Het is veel meer dan zomaar meelopen in een leuk pakje. Ze moeten goed passen in de outfit. Er hangt een voorbeeldpakje die ze aan kan trekken hoeveel er nog moet bijkomen.

Belinda past erin. Haar buik valt prachtig mooi in het bijzonder ruime pak. Hij weet er zelfs nog een eindje in naar voren te welven. Bij Ingrid is er al veel meer ruimte. 'Er moet nog wat buik bijkomen', glimlacht ze.

Volgens Belinda kost het ongeveer 3 jaar om hulpje van de kerstman te worden. Maar dan heb je ook echt wat. Dan zit je de hele kerstperiode gebakken, mag overal de kerstman vergezellen bij het uitdelen van de cadeau's en natuurlijk het geven van snoepgoed.

Bij het laatste verdwijnt er ook heel veel in je eigen mond en dat is misschien nog wel veel leuker. Want het snoepgoed van de kerstman is onovertroffen. Dat merkt Wendy al tijdens dit overheerlijke weekend. Wat wordt er goed voor haar en de andere kandidaten gezorgd. Ze ziet overal volle dames om zich heen. Het lijkt erop dat zij met haar 80 kilo één van de slankste is.

Dat ze het er goed van neemt hier in dit hotel blijkt wel. Het is de laatste dag en ze mag voor het ontbijt nog even op de weegschaal staan. Alleen in haar ondergoed. Het moet wel een beetje eerlijk, nietwaar. Vol verbazing kijkt Wendy over haar immense buik. Het lijkt wel of hij groter is geworden. Als een heuse ballon wijst hij naar voren. Ze moet een beetje voorover buigen om de uitslag op de weegschaal te zien. Gelukkig helpt de medewerkster, ze roept de uitslag. '87 kilo', roept ze. Dat is niet weinig.

Ze trekt snel haar soepele kleren aan voor de laatste dag. Want ook nu wacht het ontbijt weer op haar. Nu met extra veel taart dat Wendy ook flink opschept. Ze weet dat de shake van eerder vanmorgen, ook de nodige caloriën heeft. Maar het weerhoudt haar niet om het flink te nemen. Als ze aanschuift bij haar kamervriendinnen Belinda en Ingrid, merkt ze dat ze niet de enige is die het er extra van neemt.

'En?' vraagt Belinda. 'Hoeveel ben je aangekomen deze 2 dagen hier? Ik heb er weer 4 kilo bijgekregen. Daarom neem ik het nog maar extra. Ik ben heel benieuwd of ik straks het hulpje van de kerstman mag zijn voor dit jaar.' Wendy zegt dat ze 3 kilo is aangekomen. 'Wauw', zegt Belinda. 'Dat is echt fantastisch. Ik ben in het eerste jaar hier niet meer dan een kilo aangekomen. Ik woog 76 toen ik hier kwam, eigenlijk te licht, maar Ed zag veel potentie in mij. Ik geloof niet dat hij er naast heeft gezeten.'

Ze moet er zelf heel hard om lachen en klopt met haar hand op haar volle pens. 'Moet je zien. 183 kilo, dat is meer dan 100 kilo extra dan 2 jaar terug. Die shakes zijn heel verradelijk', grinnikt ze. Dat beaamt Ingrid ook. Zij weegt 142. 'Ik weet niet of ik kans maak', zegt ze. 'Er zijn volgens mij best veel dames die net iets lichter wegen dan ik.' Voor haar is er maar liefst 5 kilo bijgekomen de laatste dagen. 'Wie weet. Ik ben er voor het 2e jaar. Het gebeurt niet zo vaak dat je dan mag blijven.'

Wat zou Ed straks tegen haar zeggen? Wendy weet het niet. Ze weet wel dat ze dit heel erg leuk vindt. Wat een gave mensen hier. Niemand neemt het nauw met haar gewicht. Ze zit al aan haar 4e taartje. Overal zou ze met de nek zijn aangekeken, maar hier lijkt het er alleen maar op dat de anderen haar aanmoedigen. Stuk voor stuk worden ze weggeroepen voor een kort gesprek met Ed. Ze is razendbenieuwd wat hij haar gaat vertellen. Maar eerst is Belinda aan de beurt.

Lees deel 7: Meer Wendy »

Dit is deel 6 van het kerstverhaal Hulpje van de Kerstman. Benieuwd naar wat er vooraf gaat? Lees het eerste deel: Een bijzonder berichtje »

Reacties

  1. 183 kilo, asjemenou. Bij deze boek ik graag een ritje in de arreslee. Met Belinda natuurlijk. Wat een heerlijk vooruitzicht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben persoonlijk ook wel geïnteresseerd in haar achteruitzicht. Zo'n enorme kerstkont, daar moeten ballen in.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)