Te laat - Een volle zomer (5)

Haar stiefmoeder Heather stuurt Jennifer op zomerkamp om wat haar slanke figuur te doen. Ze ontdekt dat haar broek al heel snel wat minder los zit. Gelukkig krijgt ze hulp nog voordat ze er goed over kan nadenken.

Te laat

Tot haar grote schik worden ze al om zes uur gewekt. De kampleiding is streng. 'Tijd voor ontbijt', roepen ze door de gang terwijl een bel luidt. Wat is hier de bedoeling van, vraagt Jennifer zich af. Zo krijgen ze het eten opgediend. Veel eieren, gebakken, gekookt, roerei, gepocheerd of in alle andere vormen die je maar kunt bedenken. Daarnaast overheerlijke zoete pannenkoekjes, taart, donuts, croissantjes en koeken. Er is veel sap, zoete thee, volle melk en overheerlijke chocolademelk.

Jennifer merkt dat ze haar maag gisteren al lekker heeft opgerekt. Ze kan veel beter meekomen met de maaltijd dan gisteren. Zo eet ze flink van het roerei, verschillende pannenkoekjes, een omelet, enkele croissants, 2 grote glazen chocolademelk en een glas mierzoete thee.

Na het eerste ontbijt krijgen de meisjes van het kamp de heerlijke mogelijkheid om lekker uit te buiken. Ze mogen nog even naar bed of zich op een andere manier ontspannen bij het zwembad.

10 uur is het tweede ontbijt. Dat bestaat vooral uit zoetigheid, lekkere taartjes, donuts en drankjes. Ook de 4 meisjes krijgen heerlijke dingen op hun dienblad. Bovendien loopt de kampleiding rond om het nodige aan te vullen. Het ontbreekt ze aan niets. De meiden kletsen en lachen alsof ze al weken bij elkaar zijn. Onderwijl eten ze de ene donut en gebakje na elkaar. De chocomel en milkshakes worden steeds bijgevuld als ze het heeft opgedronken, merkt Jennifer.

Ze zit het meeste van de tijd bommetjevol en krijgt nauwelijks de kans om het eten te laten zakken. Haar kamergenoten kunnen er ook wel wat van, merkt ze. Als ze even dreigt wat minder te eten, wordt ze erop gewezen door haar kamergenoten. Dan vullen ze haar bord aan of komt er iemand iets lekkers brengen. Zeker als ze in de gaten hebben dat erg gek is op de milkshake banaan, brengen ze geregeld een nieuwe.

Na het 2e onbijt, krijgen de dames de kans om lekker te gaan handwerken. Ze kunnen schilderen, wat naaiwerk verrichten of op een andere manier iets creatiefs doen. Het zijn allemaal wel activiteiten waar je je niet optimaal voor hoeft in te spannen.

Tijd voor de lunch, kondigt de kampleidster aan. De meisjes laten hun creatieve werk in de steek om zich heerlijk te laten gaan. Zo krijgt Jennifer weer een vol bord opgeschept. Ze heeft niet eens de kans om te weigeren. Zo verschijnt ze met een gigantische hamburger en bord friet bij haar kamergenoten. Ze eet het allemaal rustig op.

Als ze na de filmmiddag bij het avondeten weer in de rij staan, merkt Jill op dat Jennifer nu toch echt wel begint aan te komen. 'Die past haar korte broek niet', giechelt ze tegen Megan. 'Kijk eens naar haar buik. Ze krijgt het shirtje niet eens meer naar beneden. Het kruipt steeds omhoog. Die past er niet meer in.' 'Ik zie het ook', fluistert Megan. 'Ze keek ons gisteren nog met grote ogen aan, maar ze wordt meer en meer een van ons', lacht ze. 'Ze nog steeds de slankste hier natuurlijk, maar dat duurt niet lang meer.'

Ze moeten allebei lachen. 'Waarom denk je dat haar stiefmoeder haar hierheen heeft gestuurd? Ze heeft haar bewust hierheen gestuurd om haar vet te laten mesten.' 'Zou ze weten dat het juist de opzet hier is om aan te komen?' lacht Jill. 'Ik betwijfel het', antwoordt Megan. 'Maar misschien moeten wij stoppen haar aan te moedigen om zoveel te eten.' 'Ik weet het niet', zegt Jill. 'Misschien is het daarvoor al te laat. Ik krijg het idee dat ze het helemaal niet zo erg vindt. Bovendien begint haar maag flink te rekken. Die is er al aan gewend voor wij het kunnen tegenhouden. Kijk maar eens hoeveel ze eet. Wij kunnen daar bijna niet tegenop.'

Lees deel 6: 5000 caloriĆ«n per dag »

Dit is deel 5 van het vervolgverhaal Een volle zomer. Benieuwd naar wat er vooraf gaat? Lees het eerste deel: Snode plannetje »

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)