5000 caloriën per dag - Een volle zomer (6)

Jennifer is door haar stiefmoeder Heather op zomerkamp gestuurd om haar gewicht onder controle te krijgen. Terwijl ze al keurig op gewicht is; maar Jennifer ontdekt dat het bij het kamp om iets heel anders draait. Voor ze er erg in heeft, eet ze 5000 caloriën per dag.

5000 caloriën per dag

Jill heeft gelijk. De volgende dag valt het ook de anderen op bij de lunch. Jennifer laat zelfs extra opscheppen op haar bord. Ze heeft zelfs honger, merkt ze. Al is haar buik nog steeds opgeblazen. Jill en Megan worden hierdoor juist aangemoedigd om zelf ook flink op te laten scheppen. Ze eten alledrie evenveel. Nadat ze 2 flinke schalen met ijs hebben opgegeten, zakt Jennifer heerlijk weg in haar stoel. Ze wrijft over haar dikke, ronde buik. 'Ik ben zo vol. Wat was dit ontzettend lekker zeg. Weet je wat we vanavond gaan eten?'

Sara komt overeind. 'Ik hoorde dat ze het over lasagne hadden. Ik kan niet wachten, want het is mijn lievelingseten.' Jennifer moet lachen. 'Wauw, dat klinkt wel heel erg lekker zeg.' De meisjes verlaten de eetzaal voor een kort middagdutje voor de film begint.

De routine krijgt grip op de meisjes. Voor Jennifer is dat alleen maar heel fijn. Ze is na de dood van haar moeder en het hertrouwen van haar vader eigenlijk alleen maar in onstabiele situaties geweest. Nu krijgt ze de kans om rustig en gestructureerd vakantie te houden. Ze merkt ook dat het nieuwe leventje effect heeft op haar figuur.

Ze eet gemiddeld wel 5000 caloriën per dag, om nog maar te zwijgen over de vele honderden grammen vet die er bij haar in gaan, net als de enorme berg koolhydraten die ze hier dagelijks naar binnen werkt. Zij en haar kamergenoten bewegen nauwelijks, maken hooguit een korte wandeling, waarvan de rit naar de eetzaal wel de langste wandeling is op een dag.

Aan het einde van de eerste week begint Jennifer het effect van al dit eten wel te merken. Ze krijgt geen slipje meer over haar heupen. Ze vraagt aan Megan en Jill of ze misschien een onderbroek van hun mag lenen. Haar buik is geëxplodeerd tot gigantische afmetingen.

Al dat calorierijke eten heeft zijn sporen afgezet. Het ontbreken van iedere noodzakelijke vorm van bewegen, helpt natuurlijk ook goed mee. Haar taille is ook flink gegroeid, net als haar billen en dijen. Ze voelt hoe het laagje vet zachtjes meebeweegt als ze loopt. Alle kleren die ze bij zich heeft, zijn of te klein of ze zitten zo strak dat het niet leuk meer is. Haar uitgebreide formaat zorgt daar wel voor.

Dat is geen doen, daarom belt Jennifer in de 3e week naar huis. Ze krijgt Heather aan de telefoon terwijl ze naar het mobiele nummer van haar vader belt. 'Hoi Heather, ik ben het. Is mijn vader daar?' 'Sorry, hij is er niet. Ik neem daarom zijn mobiel op. Kan ik je helpen? Heb je het een beetje naar je zin daar op kamp?' 'Het is hier heerlijk Heather', zegt Jennifer.

'De meisjes bij mij op de kamer zijn echt geweldig. Ik vind het hier erg leuk. Het eten is echt heerlijk. Het smaakt geweldig. Heather, zou je me een plezier willen doen?' Het blijft nu even stil. 'Ik, hoe zeg je dat, nou ik denk dat ik een beetje ben aangekomen door al dat lekkere eten.' Weer is Jennifer eventjes stil. 'Ik ben bang dat ik wat zwaarder ben geworden. Mijn kleren passen niet meer. Zou je mij een nieuw badpak, een paar slipjes en een joggingbroek willen opsturen?'

Lees deel 7: Gemeenschappelijke hobby »

Dit is deel 6 van het vervolgverhaal Een volle zomer. Benieuwd naar wat er vooraf gaat? Lees het eerste deel: Snode plannetje »

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)