Eetlust - Een volle zomer (3)

Jennifers stiefmoeder kan het niet uitstaan dat haar stiefdochter zo'n goed figuur heeft. Daarom stuurt ze Jennifer op een zomerkamp. En dat het niet een gewoon zomerkamp is, ontdekt de 18-jarige zelfverzekerde meid snel.

Eetlust

Jennifer staat ze in de rij voor een dienblad, bord, schalen en bestek. Jennifer schrikt ervan hoe groot de borden en schalen zijn waarin het eten wordt opgediend. Ze geeft haar bord aan de kok die de porties op de borden legt. Voor ze iets kan zeggen wordt haar bord gevuld met een grote kop erop.

De romige stamppot die er op het bord ligt, is zeker het dubbele van wat ze gewend is om te eten. Bij de stamppot krijgen ze een hele worst en een groot stuk spek. Allemaal rijkelijk overgoten met jus. De diepe kuil bovenin de berg stamppot is helemaal gevuld met een dikke smak jus. Er zijn milkshakes, zoete thee, frisdrank, volle melk en er was zelfs ijs.

Jennifer installeert zich bij haar kamergenoten aan tafel om te gaan eten. Jennifer staart naar de enorme berg voedsel die voor haar op bord ligt. Dit is ze zelfs de laatste tijd met Heather niet gewend. 'Jeetje, hoe krijg ik dat allemaal op?' vraagt ze zich af. 'Ik barst uit elkaar als ik dat alllemaal opeet.' Haar kamergenoten zwijgen en eten onverbiddelijk door van het calorierijke eten.

Jennifer is verbaasd over hun eetlust. Dat is ze niet gewend. Ze neemt een hap van de stamppot zuurkool. Dit is heerlijk. Jennifer merkt dat de kampleiding trots is op de kwaliteit en hoeveelheid van het eten. Alle aanwezigen genieten van het eten. Sommigen scheppen zelfs nog een keer op. Er is meer dan genoeg voor iedereen. Ze is verbaasd over de eetlust van alle aanwezigen.

Terwijl de rest al bijna klaar is, zit Jennifer nog pas op de helft van haar volle bord. Ze merkt hoe vol ze begint te raken. Haar tafelgenoten kijken haar aan en moedigen haar aan om haar bord leeg te eten. Ze zeggen dat ze in de problemen komen als het eten niet op is. 'Je hele bord moet leeg', zegt Jill. 'Anders hebben we corvee met z'n allen en dat willen we niet.' Alles wordt opgeschreven, vertellen de meiden en de borden moeten leeg.

Zo krijgt Jennifer het met heel veel pijn en moeite voor elkaar om haar bord leeg te krijgen. Het stuk worst voor het laatst is overweldigend. Ook drinkt ze het grote glas met volle melk leeg. Tot slot krijgt ze de griesmeelpudding die Megan voor haar gehaald heeft ook op. 'Zo krijgen we extra punten', zegt haar kamergenote die voor iedereen extra pudding heeft gehaald.

De meisjes staan op en lopen met hun dienbladen naar de afwas. Jill en Megan zien hoe hun kamergenote haar broek heeft losgeknoopt en haar shirt verraadt een buik die een flink eind naar voren steekt.

De meiden gaan terug naar de slaapzaal om hun spullen uit te pakken. De middagactiviteit is een film, compleet met alle snoepgoed van popcorn en cola die bij een filmmiddagje hoort. De meiden kijken terwijl ze snacken van de popcorn, zoete drankjes en candy bars die ze wordt langsgebracht terwijl ze zitten te kijken.

Als de film eindigt, is het tijd voor het diner. Ze lopen weer terug naar de eetzaal.

Lees deel 4: Alle maaltijden meedoen »

Dit is deel 3 van het vervolgverhaal Een volle zomer. Benieuwd naar wat er vooraf gaat? Lees het eerste deel: Snode plannetje »

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)