Volle kan met shake - Onze droomzaak (15)

Als Henk en Anneke thuiskomen na een dag hard werken, vraagt Anneke of ze niet een keer een lekkere vette shake voor hem mag maken. Dat hij daar misschien iets dikker van wordt, zegt ze er natuurlijk niet bij.

Volle kan met shake


Als ze na het weekend weer terug is, vraag ik 's avonds als we thuis zijn aan Anneke naar het verhaal van Leonie. Ze begint te grijnzen. 'Ja, we drinken elke morgen heerlijke chocomel met slagroom en een flink stuk appeltaart met slagroom erbij. Ze is een echte snoepkont. En dat ze er dikker van wordt, lijkt ze helemaal niet erg te vinden. Sterker nog, ik heb het idee dat ze het zelfs leuk vindt.'


'Wat vind je van het idee dat ik iets voor je klaarmaak voordat je gaat slapen.' Sinds tijden heb ik eens niet gedronken vandaag. 'Ik wil je namelijk graag een beetje dikker hebben dan je nu bent', zegt ze. Ze verdwijnt in de keuken en komt een kwartiertje later met een grote kan met een dikke drank erin. 'Dit is heerlijk en je slaapt er goed op. Drink maar op. In 1 keer dat is het beste.'

Ik neem een slok van de dikke drab. Het smaakt goed, ik voel hoe elke slok zwaar naar beneden zakt. Jeetje, dit is machtig zeg. Ik proef de volle, vette en zoete smaak. Wat een heerlijk goedje is dit zeg. Ik drink met volle teugen en voel hoe mijn maag volloopt met deze kostbare, voedzame drank.

Pas als ik de laatste slok wegslik, merk ik hoe vol ik ben. Jeetje, ik spat uit elkaar. 'Ik moet even gaan liggen', zeg ik. 'Kruip maar lekker je bed in schatje', zegt ze liefkozend. Ze streelt over mijn dikke buik en ik kruip snel in bed en voel hoe ik helemaal wegzink in een diepe slaap.

Hoe verbijsterend dat ik 's morgens wakker word met een razende honger. Ik merk hoe leeg mijn maag is. Zou die hele ruige shake van gisteravond echt helemaal zijn verwerkt. Zo kruip ik meteen achter een grote schaal met broodjes en croissantjes. Ik doop de croissantjes heerlijk in de nutella en drink er een vol glas romige melk bij.

Zo ga ik naar mijn werk, snack onderwijl lekker van de zoetigheden die Anneke voor mij ingepakt heeft. Mijn collega's maken al geen opmerkingen meer. Ik lunch niet, dat doe ik straks op mijn andere werk. Ze kijken hoe ik steeds meer ruimte moet maken tussen mij en het bureau. Ertussen steekt een dikke buik die meer en meer ruimte opeist.

En dan bij de snackbar wacht er weer een heerlijke vette hap. Afgewisseld met een paar biertjes of ijsjes. En als ik thuiskom schenkt Anneke weer een grote, volle kan met shake. Ze heeft een geheimzinnig recept gevonden dat ze steeds verbeterd. Ik merk hoe ik ook iedere keer een beetje meer krijg. Elke avond val ik diep in slaap met een zware, volle maag.

Natuurlijk laten de eerste gevolgen niet lang op zich wachten.

Lees deel 16: Grenzen opzoeken »

Dit is deel 15 van het vervolgverhaal Onze droomzaak. Benieuwd naar wat er vooraf gaat? Lees het eerste deel: De snackbar »

Reacties

  1. Verhaal wordt steeds beter. Jammer dat de afleveringen zo kort zijn ;).

    Ik krijg er zelf ook trek van. Lol

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, dank je. Met korte afleveringen houden we de spanning er een beetje in. Anders red ik het niet om elke week hier een mooi verhaal te plaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)