Ruilen van gewicht? - Personal trainer (17)

Joyce wil graag extra afvallen. Melissa helpt haar hierbij. Misschien wel iets te goed. Ze ruilen van postuur en gewicht.

Ruilen van gewicht?



Marcella kwam terug met de doos donuts. 'Lekker', zei Melissa. 'Het zijn die met chocoladeglazuur. Dat zijn wel mijn lievelingsdonuts.' Ze liet haar hand in de doos zakken en nam een grote hap van de eerste donut. Joyce begon haar eerste kilometer en leek met elke stap harder te hijgen. Voor Melissa leek het bijna reden te zijn om flink op te schieten met de donuts. Daar ging nummer 2 al in haar mond, gevolgd door nummer 3.


Ze slikte net de vijfde donut weg toen Joyce was uitgerend. Joyce dacht dat alle lucht uit haar longen was verdwenen. Zo hapte ze naar adem. Haar buik sidderde bij eke stap die ze zette en haar hele lijf leek te zweten. 'Niet slecht voor de eerste training. Morgen een kilometer erbij en voor je er erg in hebt loop je over een maand een kilometer of 15 in een uur.' Melissa nam een hap van donut nummer 6.

'Nu de buikspieroefeningen. Deze zullen wel zwaar voor je zijn. Toe Mimi doe er maar een paar voor.' Mimi bewoog behendig haar lichaam omhoog, terwijl ze met opgetrokken knieën op haar rug lag. De snelheid waarmee het ging, verbaasde Joyce. Ze probeerde het zelf, maar kreeg haar zware lijf onmogelijk omhoog. 'Kom op', riep Melissa vanaf de bank. 'Je kunt het heus Joyce. Als je van die buik af wilt, zul je dit wel moeten doen.'

Ze bukte zich voorover om de volgende donut te pakken. 'Nu is de traptrainer voor jou Joyce', riep ze. Gelijktijdig nam ze een hap van de donut. 'Ga daar maar eventjes op bewegen in een rustig tempo. Zoals Marcella nu doet.' Joyce wisselde van plek met Marcella en nam plaats op het grote fitnessapparaat dat niet alleen armen en benen in beweging bracht. Het hele zware lijf van Joyce deinde mee op het ritme. 'Dit is wel lekker', liet ze zich ontvallen. 'Ga daar dan maar even mee door', zei Melissa.

De suikerboost van de donuts zorgde ervoor dat de slaap Melissa overmande. Ze dutte langzaam maar zeker in slaap. Een klein halfuurtje later schrok ze op. Joyce bewoog nog altijd op het fitnessapparaat. Het ging wel wat minder snel dan zojuist. Joyce zweette immens. Melissa keek naar de klok. 'Wat is er gebeurd?' vroeg ze.

Ze herstelde zich snel genoeg en complimenteerde Joyce met haar eerste training. 'Jeetje, je hebt echt wel talent en doorzettingsvemogen', zei ze trots. Ze liep naar Joyce toe en klopte op haar dikke buik. 'Deze zullen we heel snel zien reduceren tot een vlak geheel.' Joyce glimlachte. Dat had ze haar hele leven al gewild. Altijd had ze geworsteld met haar gewicht. En dan nu zou het haar eindelijk lukken.

'Je eten is ook aangepast. Ik heb met het personeel afgesproken dat jij hetzelfde eten krijgt als de kinderen. Dus weinig calorieën en veel vitamines. Zo zul je er snel net zo gezond uitzien als de kinderen. Je mag daar best wel trots op zijn. Melissa tikte nogmaals een beetje plagerig tegen de vetmassa van Joyce. Het vet voelde warm aan van het sporten. Ze zweette ook nog overal. Melissa liep weer terug naar de bank en ging er lui op liggen en at de laatste donuts op uit de doos. Een zacht boertje volgde als besluit en ze viel weer in slaap. De grote hoeveelheid suiker in haar lijf had haar weer overmand.

In de maand erna kreeg het dieet en het bijbehorende bewegingsprogramma duidelijk effect op het vette lijf van Joyce. Hij buik was zienderogen geslonken en ook de rest van haar lichaam was duidelijk aan vet kwijtgeraakt. Haar bovenarmen schudden niet meer zo en ook haar borsten leken enigszins kleiner te zijn geworden. Net als haar brede heupen die minder breed waren geworden. Joyce was erg trots en complimenteerde Melissa met haar goede programma's.

De buik van Melissa slonk zeker niet. Ze bleef de enorme maaltijden naar binnen schuiven. Ook nam het aantal tussendoortjes die ze per dag at, niet af. Eerder toe. Ze leek wel op elk uur van de dag iets naar binnen te werken. Volgens het personeel lag haar slaapkamer elke dag bezaaid met lege verpakkingen van candybars, lege chipszakken of donutdozen die leeg waren.

Het was duidelijk dat deze levenswijze ook zijn uitwerking op haar lichaam had. Ze was voller dan ooit. Ik schatte dat ze wel een kilo of 20 was aangekomen sinds ze haar intrek bij ons had genomen. Het is vanzelfsprekend te zeggen dat onze Mira flink moest naaien om passende kleding voor haar te maken. De maat leek met de dag te veranderen.

Lees deel 18: Uitdijen »

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)