Eetlust - Personal trainer (7)

Terwijl de hele familie afvalt onder het regime van Melissa, beschikt de personal trainer zelf over een enorme eetlust.

Eetlust


Ik merkte dat Melissa nog altijd over een gezonde eetlust beschikte toen ze bij ons aan tafel schoof voor het eten. Ze at beduidend meer dan de vorige avond. Mijn vrouw en ik amuseerden ons wel over haar eetlust. We zagen het als teken dat ze zich snel bij ons thuisvoelde en zich er blijkbaar niet voor schaamde om flink te eten. 'Ik denk dat ze verliefd is op de vlaai', fluisterde mijn vrouw tegen mij toen Melissa een groot tweede stuk van het dessert pakte en op haar bord legde.


Later vertelde mijn vrouw over een gesprek dat ze had gehad met Melissa. Ze had de nieuwe voedingsadviseur midden in de nacht gevonden in de keuken, bij de koelkast en de voorraadkast. Melissa had daar verbaasd staan kijken naar de enorme hoeveelheden voedsel die daar lagen. Ook had ze zich tegoed gedaan aan de zoete snacks. De verpakkingen van de zakjes chips en candybars zwierven overal rond.

'Ik had niet gedacht hier midden in Argentiniƫ zoveel verschillende soorten donuts, candybars en chips te vinden', had Melissa tegen mijn vrouw gezegd. Ze had met open mond staan kijken naar al het lekkers en er ook grif van genomen. Melissa had gelijk. Er was hier inderdaad ontzettend veel eetbaars in huis. Naast de traditioneel bereide maaltijden van het personeel, lag er in de voorraadkasten genoeg te eten voor een heel weeshuis.

'Ik zal mijn best doen om dit uit het zicht van de kinderen te houden', zei mijn vrouw. 'Geweldig', antwoordde Melissa. 'Dat zal ontzettend helpen.' Ze was even stil. 'Dan moeten we niet vergeten dat ik wel de sleutel van de kast moet hebben', zei ze. Ze had een beetje verlegen tegen mijn vrouw gegiecheld.

'Dat spreekt voor zich', antwoordde ik op het verhaal van mijn vrouw. 'We hebben hier heel veel calorien binnen handbereik. Ik denk dat het niet lang meer duurt of we hebben een mollige fitnessinstructrice in huis.' We keken elkaar ontdeugend aan en moesten hard lachen, want dat klopte niet: een mollige fitnessinstructrice.

Een week na de komst van Melissa zagen de kinderen er al een stuk fitter uit. Niels zag er niet zo opgeblazen uit en Marcella's buikje was een maat gekrompen. Ik merkte dat Melissa duidelijk werk maakte van haar opdracht. En het wierp al duidelijk zijn eerste vruchten af. Over een maandje zouden we iedereen is uitvoerig kunnen gaan wegen, zodat het resultaat ook zichtbaar zou worden in een getal.

Op een morgen liet ik mijn gezicht eens zien om te kijken hoe de workout verliep. 'Wat zit daar voor een bobbel', vroeg Melissa aan Angela. Ze stak haar hand in de zak van Angela. 'Aha', ze haalde er een grote marsreep uit. 'Ik heb niet alleen', zei Angela. 'Kijk maar eens in het nachtkastje van Mimi, daar ligt nog veel meer.' 'Je wordt bedankt', zei Mimi. Ze lachte als een boer die kiespijn heeft.

Melissa was al aan het eten van de marsreep en liep naar Mimi's kamer toe. En Mimi's zus had gelijk: er lag een flinke snoepoogst van candybars, donuts, chips, chocolade en koeken. Melissa graaide alles bij elkaar en probeerde het zo goed en zo kwaad als het ging mee te nemen. Ze droeg alles met moeite de kamer binnen waar de andere kinderen druk bezig waren met hun workout.

Tot mijn verbazing nam Melissa plaats in de luie stoel in de woonkamer. Ze legde al het ingenomen eten naast zich op het tafeltje en begon het in het zicht van de kinderen op te eten. 'Kom op, dat kan sneller', riep ze met de mond vol. Ze nam een hap van de donut en schreeuwde verder: 'Dat kan sneller jongens. Ik heb het jullie weleens beter zien doen.'

Marcella was uitgeput en hijgde van de intensieve training op de loopband die ze had gedaan. Ze stond even stil bij Melissa en keek naar al het eten dat er op het tafeltje lag. 'Hoe kom je daar aan?' vroeg ze. 'Je eet het allemaal op', volgde verbouwereerd. 'Ja', antwoordde Melissa. 'Dat komt omdat ik in vorm ben en jullie niet. Kom op, laat dat luie zweet flink loskomen', riep ze in de richting van de anderen die zich uit de naad werkten. 'Bovendien zorg ik er zo voor dat het bij jou uit de buurt blijft. Zo kleeft het niet vast aan jouw mollige taille.'

Lees deel 8: Molliger »

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)