Groeiende schoonheid (2) - Aan de slag

Caroline is een betoverende schoonheid op wie de moeders van het schoolplein erg jaloers op zijn. Ze is slank en heeft een goddelijk figuur in de vorm van een zandloper met grote borsten. Als ze de kans krijgt om in de snackbar te gaan werken, halen de moeders opgelucht adem. Snel zal ze één van hen zijn met een vol lichaam. Maar Caroline ontkent. Aan die smerigheid zal ze nooit beginnen.

Aan de slag



Cees, de eigenaar van de snackbar was een man van middelbare leeftijd. Vele jaren draaide hij zijn zaak samen met zijn vrouw Marjan. Hij wilde het wat rustiger aan gaan doen. Niet meer elke dag van de week van 's morgens 11 tot 's avonds 22 daar in de snackbar staan. Hij wilde ook eens een avondje vrij. Net als zijn vrouw. Ze waren inmiddels in de positie gekomen dat het allemaal wat makkelijker ging. Zodoende zocht hij iemand die zelfstandig kon draaien maar ook met hem of zijn vrouw kon draaien.

Het bleek lastiger om iemand te vinden dan hij had gedacht. Wat later hoorde hij van een moeder van school, dat Caroline een baantje zocht. Hij kende haar verder niet. Ze bezocht nooit zijn snackbaar, al woonde ze praktisch naast de snackbar. Wel wist ze dat haar kinderen soms stiekem iets kwamen halen. De nette kleren mochten dan niet vies worden. Het oudste meisje haalde een tijdje bijna dagelijks een milkshake. Tot haar moeder het ontdekte en ze op een nog strenger dieet werd gezet.


Op een avond trok hij toch de stoute schoenen aan en liep even bij Caroline langs. Ze keek hem afkeurend aan. Het jarenlange werken in deze branche had hem een flinke buik bezorgd. Hij legde zijn armen over elkaar en liet ze rusten op de enorme buik. Het schort eronder met het logo van de lachende dikke vrouw met een groot patatje in haar hand in een overdaad van mayonaise.

'Ik zou het leuk vinden als u het eens zou willen proberen', zei hij na de kennismaking en zijn vraag. Ze had hem afkeurend aangekeken. 'Maar al dat gesnack en dat vet', zei ze. 'Ik wil daar niet aan bijdragen door bij u te werken.' Hij antwoordde dat de banen niet voor het oprapen waren en hij haar graag uit de brand hielp. 'Bovendien krijg je niks van af en toe een patatje of kroket.'

Ze had gesnoven en ook haar armen over elkaar gedaan. Ze hees daarmee haar flinke boezem een eindje omhoog. Dat was het enig volle dat hij aan haar kon ontdekken. Zeker, ze was een mooie vrouw voor veel mannen. Maar niet voor hem. Hij hield meer van de weelderige vormen van zijn vrouw. De snackbar had haar gewicht in 10 jaar tijd bijna verdubbeld. Stiekem vond hij wel dat een paar pondjes extra haar niet zouden misstaan.

Het was een vergeefse zaak, dacht Cees toen hij weer terugliep naar de zaak. 'En?' vroeg zijn vrouw Marjan. Hij schudde mismoedig het hoofd. 'Nee, ze wil niet. Ze heeft een duidelijke mening over onze branche.' Zijn vrouw glimlachte. 'En geef haar is ongelijk. Je figuur houdt onmogelijk stand met al die verleidingen hier.' Hij moest lachen. 'Kijk maar naar mij.'

Hij ging weer verder op zoek, sprak een paar kandidaten, maar hij vond ze te jong, te onervaren of te oud. Ondanks het ruime aanbod van mensen, kon hij de juiste persoon niet vinden. Caroline leek hem juist zo'n geschikt persoon. 'Misschien moet ik maar een advertentie zetten in de krant', zei hij tegen zijn vrouw. Ze knikte. 'Ik vrees dat ze liever in de bijstand zit, dan hier komt werken.'


Lees deel drie van Groeiende schoonheid: Verleidingen »

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)