Groot geworden - Moeder en dochter (20)

Het leventje van weelde tijdens de 'all inclusive' in Turkije begint zich te tekenen op haar lichaam. Ze vraagt zich af hoe het verder moet als ze weer thuis is.

Groot geworden

Sanne voelt hoe dik ze is geworden als ze uit de bus stapt op weg naar de vertrekhal van het vliegveld. Het is maar een paar honderd meter, maar ze is helemaal buiten adem. 'Het is ook ontzettend warm', hijgt haar moeder naast haar. Ze heeft een klein trolleykoffertje dat achter haar aan rolt. Voor de rest zorgt Henk. Sanne heeft haar eigen spullen en puft en hijgt. Ze staat even stil bij haar moeder. 'Ja, het is warm', zegt ze.

Ze loopt achter haar moeder aan. Letterlijk en figuurlijk. Sanne is de iets slankere versie van haar moeder, beseft ze als ze achter haar aanloopt. Precies hetzelfde figuur. Haar buik bolt een eindje naar voren en haar billen voelen een 'smal version' van de kont van haar moeder. Haar moeder waggelt voor haar uit. Over een tijdje zal ze net zo dik zijn als haar moeder nu is. Maar of ze haar moeder ooit zal inhalen, vraagt ze zich af. Zo groot en dik, maar vooral zo gulzig. Dat is Sanne nog lang niet.

In de vertrekhal mogen ze even gaan zitten. Henk komt even later terug met 2 grote bekers van de Starbucks en heeft er een heel tasje met donuts en andere lekkere dingen bij. Voor ze er erg in heeft, zijn er al 3 donuts in haar mond verdwenen. Haar moeder lijkt er zelfs nog een tandje extra bij te doen. Zij zit al op 5 donuts. Het is bijna geen eten meer wat ze doet. Het is schrokken. Haar hele lijf lijkt te smeken om eten.

Zou dit het gevolg zijn van die wonderpilletjes, vraagt Sanne zich af. Ze ziet hoe haar moeder meer en meer verandert in een vrouw met morbide obesitas. Voor haar uit schommelt een grote buik, maar dat niet alleen. Haar boezem heeft zich opgeblazen tot reuzenproporties en haar achterwerk bolt opvallend ver naar achteren.

Het zijn 2 grote bollen die meeschudden bij het lopen. Net als haar enorme benen. Wat een figuur heeft haar moeder gekregen. Ze is er eigenlijk best verbaasd over. Ze kijkt snel naar zichzelf. Zij blijft nog best ver achter. Haar buik is nog niet zo groot. Sannes buik bolt vooral flink naar voren. Het lijkt wel of Sanne de proporties van haar moeder heeft gekregen toen die terug kwam van cruise.

Ze ziet Henk kijken naar haar en dan naar haar moeder. Hij geeft haar een knipoog. Ik ga jou ook helpen omn zo te worden, lijkt hij te willen zeggen. Ze zwijgen. Ze ziet hoe zijn handen alweer naar de buik van haar moeder gaan. Hij is echt een buikenman, daar is ze zeker van. Ze ziet hoe zijn hand onder het shirt kruipt en over de naakte bolling van haar moeders buik gaat. Over de enorme lovehandles die zich langs haar zij vormen.

De grote, zware vetbanden zijn niet meer tussen zijn handen vast te pakken, zo groot. Haar moeder moet toch echt wel een flink eind in de 100 kilo wegen. Stiekem is Sanne heel nieuwsgierig. Haar eigen gewicht lijkt haar minder te interesseren, maar vooral wil ze weten hoeveel haar moeder nu is gaan wegen na al die dieeten die Henk haar voorschrijft.

Ze pakt haar telefoon en schrijft Henk een app'je. 'Hoeveel weegt ze eigenlijk?' Ze ziet hem kijken op zijn mobieltje en zijn duim over het scherm gaan. Wat zou hij haar antwoorden? Ze wil het zo graag weten en eigenlijk ook niet. Ze ziet het antwoord: 'Hoeveel weeg jij eigenlijk?' Ze schudt haar hoofd. Ze weet het niet. 'Ik ga thuis wegen.'

Lees deel 21: Burgertrek »

Dit is het 20e deel van het vervolgverhaal Moeder en dochter. Elke vrijdag verschijnt een nieuw deel.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)