Reuzenhonger - Moeder en dochter (19)

Aan een vers dieet van de wonderpil en het vele eten van de 'all inclusive' merkt Sanne hoe snel ze haar moeder volgt in haar gewicht. En de hele dag reuzenhonger.

Reuzenhonger

Het is de laatste dag van de vakantie in Turkije. Sanne beseft dat ze eigenlijk geen enkele keer van het resort af is geweest. Ze heeft alleen maar haar tijd zitten verdoen aan liggen, eten en slapen. Vooral eten ging haar heel erg goed af.

Als ze de laatste dag haar tas inpakt voordat ze nog even naar het zwembad gaat, merkt ze dat haar shirt strak rond haar buik geklemd zit. Dat terwijl ze nog niet heeft ontbeten. Gauw alle spullen in de tas, ze heeft een reuzenhonger, hoewel ze midden in de nacht nog een shake van Henk genomen heeft. Alles is nu op. De hele sporttas die hij had gebracht is leeg.

Ze loopt snel naar het restaurant voor het ontbijt en merkt dat haar shirtje omhoog kruipt. Onder shirtje uit piept haar buikje steeds. Hoe vaak ze het shirtje ook naar beneden trekt. De stof wil niet meer rekken. Haar buik is simpelweg te groot voor het shirtje geworden. Hemeltje, hoeveel zou ze wel niet zijn aangekomen. Ze durft zich bijna niet aan haar moeder te vertonen.

Maar die lijkt onverminderd door te gaan met eten. Ze kijkt niet eens op als haar dochter eraan komt. Zo gaat ze helemaal op in de maaltijd die ze aan het verorberen is. Sanne ziet dat Henk al met een nieuwe portie eraan komt lopen. Ze krijgt niet eens de kans om te pauzeren. Haar moeder verdwijnt helemaal in de maaltijd die ze van hem voorgeschoteld krijgt. Wat een gulzigaard is ze. Sanne weet dat ze het niet van een vreemde heeft.

Ze voelt haar eigen grote buik en ziet het enorme dienblad dat ze voor zichzelf heeft gevuld. Er ligt vanalles op, vette yoghurt, veel roomkaas, croissants en niet te vergeten heel veel nutella. Ze heeft er verschrikkelijk veel zin in. Ze voelt de honger en merkt terwijl ze zit, hoe haar shirt omhoog kruipt. Haar buik is duidelijk zichtbaar, maar ze let er niet op. Ze eet alleen maar door om de ergste honger in haar lijf te stillen.

Ook zij heeft het gevoel dat ze niet meer kan stoppen. Ze denkt de hele dag aan eten, vult de hele dag haar mond met alles wat er op haar pad komt. Ze laat zich heerlijk bedienen door Henk. Kijk, hij komt alweer aangelopen met een dienblad vol lekkernijen voor haar. Ze ziet hoe haar moeder opkijkt, maar ze doet alsof haar neus bloed. Nu krijgt zij een heerlijk maal opgediend.

Ze merkt hoe de stof van haar shirt zich verder om haar buik spant. Haar buik lijkt te winnen. Tot over haar navel is het shirt al omhoog gekropen. De honger wint het van de schaamte. Ze eet rustig door met half ontblote buik. Ze ziet heus wel hoe de ogen van de bezoekers op haar gericht zijn, maar dat boeit haar niet.

Het ontbijt gaat ongemerkt over in de lunch. Ze moet flink dooreten, want straks begint de reis naar huis. Ze ziet ook hoe haar moeder de soep opeet en een enorme pastasalade wegeet. Het vet van de olijfolie druipt langs haar kin naar beneden. Sanne krijgt er zelf honger van als ze dit ziet. Wat is dit een overweldigende maaltijd. Wat zal ze dit missen als ze volgende week weer thuis is.

Hoe zal het straks moeten als ze weer naar de universiteit moet. Ze vreest dat ze bij al die colleges zal sterven van de honger. Misschien dat Henk haar nog iets kan toestoppen. De shakes die ze deze week heeft weggewerkt, waren behalve erg voedzaam ook heel erg lekker. Het volle gevoel dat je hebt, maar dat ook steeds sneller weer verdwijnt. Het verbaast haar eigenlijk best wel.

Lees deel 20: Groot geworden »

Dit is het 19e deel van het vervolgverhaal Moeder en dochter. Elke vrijdag verschijnt een nieuw deel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)