Gevulde koek- Moeder en dochter (12)

Sannes moeder Willeke is met Henk teruggekomen van een cruise. Het is goed aan haar te zien, want ze is meer gevuld dan ooit.

Gevulde koek

Als Sanne naar beneden komt om nog een lekkere gevulde koek te halen, ziet ze dat haar moeder met een grote chocomel zit. Opnieuw een grote toet slagroom erop. De schaal met koeken is leeg. Teleurgesteld kijkt ze naar de lege schaal. 'Sorry', zegt haar moeder met volle mond. 'Ik had er eentje voor je moeten laten liggen.

De dagen erna ontdekt Sanne dat de eetlust van haar moeder gigantisch is toegenomen sinds de cruise. Het lijkt wel of ze Willeke continue ziet eten. Ze lijkt niet te kunnen stoppen. De pakken koeken zijn niet aan te slepen. Ook de repen chocolade verdwijnen razendsnel. Ziet ze 's morgens nog 2 pakken negerzoenen staan, als Sanne 's middags thuiskomt, zijn ze verdwenen.

Als ze zelf iets wil, stopt ze snel voor ze naar school gaat een reep of pak koeken in haar tas. Meestal is de chocolade 's middags al op. Gelukkig stopt Henk haar ook af en toe iets toe. En hij komt op tijd terug van de supermarkt boordevol snoepgoed. Maar hij kan de eetlust van zijn gulzige en hongerige vriendin niet bijbenen.

Buiten de dagen dat Henk voor haar zorgt, let Sanne ook goed op om haar moeder iets toe te stoppen. Zo maakt ze heerlijke romige lasagne voor haar moeder. Het verbaast haar dat haar moeder 2 keer opschept. 'Wat is dit lekker zeg Sanne', zegt haar moeder. Ze laat een zacht boertje. Sanne schenkt nog eens het glas vol met cola. Natuurlijk geen light. Dat wordt hier sinds Henk in huis woont, niet meer gedronken.

Na het eten ploft haar moeder op de bank. De hele schaal met lasagne is op. Willeke heeft 4 keer opgeschept. Jeetje, wat eet mijn moeder veel, denkt Sanne. Ze schraapt het laatste beetje lasagne uit de schaal en eet het op. Het was inderdaad heerlijk. Net als het roomijs als toetje. Het lijkt wel of hier in huis na de magere jaren eindelijk de vette jaren zijn aangebroken.

Lees deel 13: Naar de 100 »

Dit is het 12e deel van het vervolgverhaal Moeder en dochter. Elke vrijdag verschijnt een nieuw deel.

Reacties

  1. zou gaaf zijn als Henk en Willeke tijdens de cruise een plan gesmeed hebben om Sanne te gaan vetmesten, en dat ze toewerken naar een cruise voor een Sanne die zelfs dikker is dan haar moeder en Henk die ze allebei blijft vetmesten tot ze 200+ kg wegen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Komt er nog een keer een nieuw weegmoment? Ik ben wel benieuwd wat de stand is; willeke was toch zwaarder dan Sanne of zie ik het nu verkeerd?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je wordt op je wenken bediend ;-) https://mooidik.blogspot.com/2023/10/naar-de-100-moeder-en-dochter-13.html

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)