Aanvullen - Moeder en dochter (8)

Sinds Henk in huis is komen wonen, is Sannes moeder flink aangekomen. Terwijl haar moeder altijd zo goed in de gaten hield wat Sanne at.

Aanvullen

Ze ziet haar moeder in de keuken staan. Ze smult van een stuk gebak dat Sanne net uit de koelkast heeft gehaald en 'per ongeluk' heeft laten staan op het aanrecht. Sanne kijkt nog eens goed en ziet hoe ver haar moeders buik naar voren steekt. De dikke buik drukt tegen het aanrechtblad aan.

Om over haar moeders kont maar te zwijgen. Twee flinke bollen drukken in de te kleine spijkerbroek naar achteren. Sanne kijkt nog eens goed en ziet dat haar moeder het knoopje van de broek heeft opengezet. De buik drukt door de gulp naar buiten. Ze heeft zichtbaar meer gegeten dan goed voor haar is.

Ze is nu een maand bezig. Aanvankelijk probeerde ze het beleid van Henk een beetje aan te vullen. Elke avond maakte ze een milkshake voor haar moeder, aangevuld met wat slagroom en suiker. Ze zette het bijna onopvallend voor haar moeder neer.

Nu ziet ze haar moeder zo staan en voelt zich best een beetje schuldig. Het strakke figuurtje van weleer is er niet meer. Haar moeder is een mollige vrouw geworden en zij moedigt dat ook nog eens aan. Dat Henk haar volstopt, is al erg genoeg. Maar nu doet zij er ook aan mee. Ze helpt hem een handje om haar moeder nog vetter te krijgen. En Sanne heeft het idee dat ze hierin nog slaagt ook.

De taart verdwijnt in haar moeders hongerige mond. Grote happen neemt ze en Sanne ziet dat van de taart die ze er net heeft neergezet een kwart opgegeten is. Ze geniet ervan om haar moeder zo te zien eten. Ze komt de keuken binnen, ziet dat haar moeder snel de taart wegschuift en haar mond afveegt.

'Hoi mam', zegt Sanne. 'Hoi meisje', antwoordt haar moeder. Ze loopt weg naar de woonkamer. 'Zin in een kopje koffie?' vraagt Sanne. 'Ja', zucht haar moeder. Als ze even later de kop koffie vol suiker en een dikke melkkraag erop naar haar moeder brengt, zet ze er een klein gebakje bij. 'Ik zag deze taart staan. Ik dacht dat je er misschien zin in had.' Haar moeder kreunt zachtjes en neemt een slok van de mierzoete koffie. 'Mmmm, lekker.'

Lees deel 9: Bitterballen »

Dit is het 8e deel van het vervolgverhaal Moeder en dochter. Elke vrijdag verschijnt een nieuw deel.

Reacties

  1. Wat zou het mooi zijn zo'n vrouw in een zwembad tegen te komen. Zo nu en dan zie je wel eens iemand die zich normaal hespriken nooit in een zwembad zou laten zien met overgewicht. Zeker nu ze ook een mooie dikke kont heeft. Een stringbikini met een laag uitgesneden broekje zou haar fantastisch staan. Ik beeld me nu al voor hoe haar buik lichtjes siddert bij elke stap als ze na het omkleden de kleedkamer verlaat.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)