Meten is weten - Moeder en dochter (5)

Sinds Henk bij Sanne en haar moeder Willeke woont, gebeurt er wel wat met het gewicht van moeder en dochter. Sanne besluit maar eens op de weegschaal te staan, want meten is weten.

Meten is weten

Sanne tuurt op de weegschaal. Het lijkt even te duren voordat de electronische cijfers op de display verschijnen. Ze kijkt nog eens goed en daar ziet ze het toch echt duidelijk staan. Ze merkt dat ze schrikt, maar ook opgewonden is.

Het staat er toch echt. 69 kilo. Dat is maar liefst 6 kilo meer dan voordat Henk hier in huis kwam. Het mag niet veel lijken, 6 kilo, maar op haar vorige 63 is het een flinke hoeveelheid. Er is bijna 10 procent extra gewicht is bijgekomen. Ze voelt aan haar buikrolletje, knijpt het vast tussen haar vingers. Ze merkt hoe haar lichaam tintelt. Het voelt eigenlijk best wel lekker.

Ze speelt een beetje met haar buikje en vraagt zich af of het erg is. Nee, haar moeder vindt het erg. Of eigenlijk vond ze het erg. Ze heeft vandaag nog eens goed gekeken, maar het lijkt wel of haar moeder nog dikker is geworden dan zij. Ze weet niet goed wat ze ermee moet.

Ze loopt weer naar de huiskamer en gaat voor de televisie zitten. Haar moeder zit ook te kijken. Inderdaad, het lijkt wel of haar moeder ook voller is geworden. Henk komt eraan gelopen en heeft een lekker cappuccino gemaakt voor haar moeder. In zijn andere hand heeft hij een bordje met een flink stuk appeltaart.

'Hier schatje', zegt hij. 'Heb ik vanmiddag voor je gebakken.' Henk ziet Sanne zitten. 'Wil je ook een stukje?' vraagt hij. Ze ziet het grote stuk appeltaart met slagroom. Dat kan ze toch niet weigeren. Ze knikt instemmend. Ze ziet hoe haar moeder smult van het grote stuk appeltaart. 'Heerlijk Henk', zegt ze met volle mond en schraapt het laatste stukje taart van het bordje. 'Ik heb nog een stukje over', zegt hij. 'Ik kan het geven, als je nog honger hebt.'

In de keuken staan de pannetjes te pruttelen voor het avondeten. Het wordt een grote aardappelschotel van witlof met ham en kaas. De stukken ham liggen al klaar om straks over de aardappelpuree en witlof te gaan. Hij overgiet het geheel met een dikke laag kaassaus. De schotel is groot genoeg om een flink gezin te eten te geven.

Sanne zet haar schaaltje terug en gaat weer naar boven met een zakje chips dat ze op het aanrecht zag liggen. Vroeger zou haar moeder hier afkeurend op hebben gereageerd, maar nu ziet Sanne hoe Henk met het restje appeltaart uit de keuken loopt naar de kamer. Voor haar moeder Willeke. Een dikke laag slagroom ligt naast het taartje.

Ze ziet het net nog voor hij de kamer inschiet waar haar moeder het taartje krijgt en opeet. Ze weet dat omdat ze even later in de kamer komt voor het eten en het lege schaaltje op tafel ziet.

Lees deel 6: Romige smaak »

Dit is het 5e deel van het vervolgverhaal Moeder en dochter. Elke vrijdag verschijnt een nieuw deel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)