Kleren maken de man - Dikke maatjes (29)

Je nieuwe levensstijl vraagt wel wat van je. Je merkt niet alleen je dikte, maar je kleren beginnen ook te protesteren.

Kleren maken de man

De normale kledingwinkels volstaan niet meer. Zeker, je kunt er nog wel terecht voor een XXL shirtje, maar echt mooie kleding kun je daar niet meer vinden. Het wordt tijd om eens de grote matenwinkel voor herenkleding binnen te stappen. Sandra vindt dit geweldig voor je. Ze wil dolgraag met je mee, maar ze is veel te druk met haar veeleisende projecten. Daarom ga je maar alleen.

Meteen bij binnenkomst in de winkel, voel je je als een vis in het water. Je merkt gelijk dat dit is wat je zoekt. Hier wordt je geaccepteerd zoals je bent en hebben mensen geen oordeeel. Iedereen die hier rondloopt is dik of winkelt voor iemand die dik is. Je bent niet langer degene die naar de grote maten moet lopen in de winkel. Je mag nu zelfs naar de 'kleinere' maten binnen de grote maten.

'Welkom bij Herenmodezaak Hugo. Waarmee kan ik je helpen?' De verkoper stapt op je af als in een kledingrek kijkt. Het is een zwaarlijvige man, die zeker wel een kilo of 180 weegt. Hij ziet er prachtig en groot uit in zijn maatpak. Uiteraaard verkoopt hij met zijn imposante verschijning de kleding die bij hem past. Hij laat zien dat deze kleren werkelijk prachtig zijn.

'Eigenlijk ben ik mij nog aan het oriënteren', antwoord je. 'Het de eerste keer dat ik in een grote matenwinkel kom.'

'Je vindt hier veel meer voor jou dan je in een normale kledingwinkel ziet liggen.' De verkoper showt meteen zijn mooie pak. 'Kijk maar naar het pak dat ik aanheb. Het sluit mooi aan en ziet er fantastisch uit.' Je ziet een grote man staan in een strakgesneden pak. Niks flubberig, maar hip en het maakt hem heel mooi.

Terwijl je zo naar hem zit te kijken, komt hij je heel bekend voor. Je hebt hem vaker gezien. Zeker als hij zijn colbertje openslaat om zijn strakke overhemd te laten zien. Je ziet hoe zijn grote buik over de broekband heen welft. Wat een grote pens heeft hij zeg. Als hij weer begint te praten, merk je dat je zijn stem ook kent.

Dan weet je het. Je hebt hem online gezien. Hij plaatst veel video's en is heel actief op verschillende forums. Je hebt zelfs meerdere keren met hem gechat en zelfs aan de webcam met hem gesproken. Hij is bijzonder geïnteresseerd, geeft goede tips en is best grappig in zijn rake opmerkingen.

Je besluit je stoute schoenen aan te trekken. 'Sorry, maar volgens mij heb ik online weleens kennisgemaakt met je. Zit jij ook niet op 1 van de feederisme forums?' Meteen licht zijn gezicht op. 'Echt! Wat leuk om een medestander te ontmoeten. Ik zit inderdaad op verschillende forums als Fashionbear. Maar hier in de winkel heet ik gewoon Hugo.'

Je zegt hem hoe jij heet en vraagt meteen door, want je bent best nieuwsgierig geworden. 'Is deze winkel van jou?'

'Zeker', zegt Hugo. 'Samen met mijn partner heb ik deze winkel geopend. Het bedrijf groeit zoals een echte feeder. Elke dag komt er weer een beetje omzet bij. Devin, mijn vriend, runt de 2e winkel in de stad. Maar ik weet wie je bent. Wat leuk om een collega feeder te ontmoeten. Weet je dat jij echt flink gegroeid bent sinds je begonnen bent.'

'Bijna 40 kilo inderdaad', zeg jij. 'Ik ben flink aan het groeien, inderdaad. Al moet ik toegeven dat ik iedere keer weer schrik als ik mijzelf in de spiegel of op een foto zie. Het komt nog steeds niet overeen met hoe ik mijzelf zie. Ik voel me nog altijd heel dun.'

Hugo begint te lachen. 'Ik kan je helpen. Wil je kleren waar je je dik in voelt of juist dun in voelt?' 'Een beetje van allebei.'

Hugo loopt voorop door de winkel. Jij loopt achter hem aan. Je trekt prachtige overhemden aan. Het ene klemt strak om je buik heen. Het andere zit wat losser. Je krijgt mooie schoenen aan, een prachtige blazer die mooi om je buik heen valt.

Een paar truien en wat makkelijke stretchbroeken. 'Deze zorgen ervoor dat je je wat zekerder voelt, maar maakt je ook bewust van je gewicht,' legt Hugo uit. 'Wil je trouwens nog wat dikker worden?' vraagt de verkoper. 'Ja,' zeg je. 'Hoe snel gaat het?' 'Momenteel kom ik bijna elke week wel 2 kilo aan.'

'Jeetje. Dan ben je over een paar maanden net zo zwaar als ik nu ben. En ik zal je er wel wat bij zeggen. Misschien denk je dat je niet dik bent, maar er is dan echt iets mis in die hersenpan van je hoor.' Hugo geeft een klopje op je dikke pens. Daarna bekijkt Hugo je aankopen nog eens kritisch door.

'Ik zou wat minder nemen, anders sta je hier over een week weer', grinnikt hij. 'Bovendien geef ik je een outfit mee die je echt heel spannend is. Het is een eenvoudig shirt met spijkerbroek. Als je die met deze onderbroeken aantrekt, levert dat verrassend resultaat op. Was het volgende week en trek het dan nog eens aan. Ik garandeer resultaten.'

Je bedankt Hugo voor de tips en gaat naar huis met een flinke berg kleding. Sandra is thuis als je terugkomt. Ze wil wel een privé modeshow van jou krijgen. Elke setje kleren dat je aantrekt, windt haar op. En eerlijk is eerlijk. Je vindt zelf ook wel dat je er best goed uitziet in je nieuwe kleren.

Lees deel 30: Bezweet bezoekje »

Dit is het 29e deel van het vervolgverhaal Dikke maatjes. Elke vrijdag verschijnt een nieuw deel. Benieuwd wat er vooraf gaat? Lees het eerste deel: Toevallige ontmoeting »

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)