Buiten adem - Dikke maatjes (21)

Na een overvloedige maaltijd bij McDonald's krijg je op het toilet een wel heel lekker toetje van Sandra. Maar dan wordt er op de deur geklopt.

Buiten adem

Sandra kijkt je aan met een geruststellende blik. 'Trek je boek omhoog en volg mij.' Na 10 seconden opent ze de deur op een kier. Net genoeg om de medewerker in de ogen te kijken. 'Sorry', zegt ze terwijl ze net het sperma van haar gezicht had afgeveegd. 'Mijn vriendje heeft net een verlies in de familie gehad en heeft even tijd nodig. Het spijt me dat we het toilet zo lang bezet houden.'

De medewerker schrikt zich rot en verontschuldgit zich op alle mogelijke manier. Als we uit het gezinstoilet komen, krijgen we een eindeloze hoeveelheid excuses en een gratis milkshake voor ieder van ons aangeboden. Het spreekt voor zich dat jullie dat aanbod niet kunnen weigeren.

Sinds die keer ben je vaker op die manier openlijk gaan schransen. Je te strakke kleren maken het je makkelijker wat je vanavond van plan bent.

Sandra heeft voor vanavond kaartjes weten te bemachtigen voor een avondmarkt, waarbij maar liefst 40 kramen met eten rond het stadhuis zijn verzameld. Je kunt er lekker en goedkoop eten. Met de kaartjes van Sandra is het all-inclusive. Dus je kunt eten en drinken waar je zin in hebt.

Jij hebt je strakke pak aangetrokken, waar je buik heel bol in naar voren komt. Het knoopje van je jasje kan niet meer dicht. Je besluit te gaan lopen als Sandra je heeft opgebeld. Zij is onderweg met de auto naar het evenement. Jij bent aan het lopen, maar hebt al heel snel spijt.

Je werk is een paar straten verderop. De wandeling naar het centrum is wat verder. Vroeger liep je deze afstand in een klein kwartiertje. Maar nu merk je dat al een paar straten verderop helemaal buiten adem bent. Je zweet behoorlijk en je te strak zittende overhemd is nat geworden van de inspanning.

Je hebt je niet gerealiseerd dat je veel minder conditie hebt gekregen dan eerst. Onderweg moet je een paar keer even uitrusten en op adem komen. Je leunt tegen een hekje en een muur om weer verder te kunnen gaan.

Dit is echt de eerste keer dat je weer eens zoveel beweging hebt gehad. Je staat nog niet op het punt dat je echt vet bent, maar je voelt wel dat je lijf aardig aan het uitdijen is. Daarbij verliest je lichaam duidelijk aan conditie en uithoudingsvermogen om een eindje te lopen. De gedachte aan de grote maaltijd die je straks zult krijgen, houdt je overeind. Je voelt de kleding strak om je lichaam zitten en merkt de opwinding van het idee dat je je straks weer helemaal kunt volproppen.

Het lijkt wel uren te duren voor je eindelijk je bestemming bereikt. Je ziet Sandra al staan wachten op de trappen van het stadhuis. Je bent helemaal bezweet. Je overhemd is zo nat dat het wel lijkt of je door de regen hebt gelopen. Je wilt Sandra een dikke knuffel geven, maar je bent nog helemaal buiten adem.

'Ach, schatje', zegt Sandra. 'Wat is er met je gebeurt?' Als je vertelt dat je gelopen hebt, reageert ze verbaasd. 'Maar je kan toch gewoon een taxi nemen. En anders was ik je komen ophalen. Het is niet de bedoeling dat je helemaal buiten adem bent. Liefje.' 'Kun je... Misschien...' Je hijgt als een idioot. 'Maak je geen zorgen schatje', zegt ze geruststellend. 'Ik haal wel even een handdoek en een nieuw shirt voor je uit de auto.'

Je gaat even op de trappen zitten om verder uit te hijgen. Jeetje, wat ben jij buiten adem zeg. Dan komt ze terug met een nieuw shirtje en een handdoek. Je droogt het ergste zweet en probeert het natte overhemd uit te trekken. Het wil niet, de stof zit helemaal tegen je lichaam geplakt. Al die natte vetrollen, willen het shirtje niet prijsgeven.

Je hebt een rustiger hoekje uitgekozen en kijkt in de spiegeling van het stadhuis. Ben jij dat die daar staat? Die grote man met die gigantische bierbuik? Het lijkt er wel op dat je vandaag nog dikker bent geworden dan je al was. Dan hoor je de klik van een fotocamera en ziet dat Sandra je op de foto zet. 'Sorry, je ziet er onwijs sexy uit Henk', zegt ze tegen je.

'Denk niet dat ik niet weet wat je van plan bent met deze foto', zeg je grijnzend. Je bent weer een beetje op adem te komen en probeert het shirtje aan te trekken. Het shirtje is nog een maat kleiner dan die je net hebt uitgetrokken, merk je. Je buik kruipt er steeds onderuit. Een beetje deodorant doet wonderen en je bent weer helemaal opgeknapt. Maar je buik blijft onder het shirtje uit piepen.

Lees deel 22: Reepje vet onder shirtje »

Dit is het 21e deel van het vervolgverhaal Dikke maatjes. Elke vrijdag verschijnt een nieuw deel. Benieuwd wat er vooraf gaat? Lees het eerste deel: Toevallige ontmoeting »

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)