Kuur - Hulpje van kerstman (5)

Wendy krijgt de uitnodiging om het hulpje van de kerstman te worden. Als ze met haar goedgevulde lichaam in een heus kerstmanpakje gaat, mag ze langskomen voor een heuse kuur.

Kuur

Wendy kijkt gespannen om zich heen op het station waar ze zich moet melden. Ze ziet allemaal forse dames om zich. Een paar zijn beduidend dikker dan zij. Anderen zijn ongeveer van haar formaat. Ze hoort wel duidelijk tot de lichtere vrouwen die staan te wachten.

Een grote bus rijdt voor en ze mogen instappen. Ze komt te zitten naast een forse dame. 'Ik heet Belinda. Leuk om met je kennis te maken', zegt ze. 'Ga je voor het eerst mee?' Wendy knikt en stelt zich meteen voor. 'Het is altijd geweldig. Gewoon lekker genieten wat er allemaal op je af komt.'

Zo rijden ze naar de bossen waar een prachtig groot hotel staat. Ze komt binnen, geholpen door allervriendelijkste bedienden krijgt ze een kamer toegewezen. Ze mag bij Belinda op de kamer. Er komt nog een derde dame bij, Ingrid. Het lijkt of Ingrid in formaat een beetje het midden houdt tussen Wendy en Belinda.

Dan gaat de bel. Het is tijd voor de lunch. Er wordt omgeroepen. 'Jullie zullen allemaal wel honger hebben. Kom naar de eetzaal op de eerste etage en daar wacht een heerlijke lunch op jullie.' Wendy merkt inderdaad dat ze gigantische honger heeft. Ze gaat naar beneden en sluit aan in de rij van een overvloedig buffet. Aan alles is gedacht.

Ze schept op. Grote stukken vlees, heerlijke aardappeltjes die glimmen van het vet waarin ze gebakken zijn. Veel room en kaas. Alles heerlijk overgoten en oppermachtig. Ze heeft honger en schept nog een keer op. Belinda haalt nog een derde keer en vraagt of zij nog ergens zin in heeft. 'Nou doe maar een klein toetje nog.' Ze komt terug met een immense sorbet die Wendy eigenlijk amper opkrijgt.

Ze gaat kreunend en steunend weer terug naar haar kamer. Even liggen. 'Hier', zegt Belinda. Ze krijgt een glas waarin ze een tablet doet. 'Dan verdwijnt het volle gevoel.' Ze drinkt het op en valt meteen in slaap.

Ze schrikt wakker van de bel. 'Wil iedereen zich over een halfuur melden in de ontmoetingsruimte.' Wendy kijkt op de klok en ziet tot haar schrik dat het al half vijf is. Heb ik zo lang geslapen, denkt ze. Dat bestaat toch niet? Snel maakt ze zich klaar. Haar ronde buik steekt trots naar voren in het bloesje. Ze merkt dat de knoopjes niet zo heel goed dichtgaan. Net als dat haar spijkerbroek best krap zit.

Samen met Belinda en Ingrid gaat ze naar de ontmoetingsruimte. Onderweg naar de ruimte, lopen ze langs de eetzaal. De lekkerste geuren van eten komen daaruit. Wat ruikt het heerlijk. Het zal toch niet waar zijn dat ze straks weer. Wendy durft er niet aan te denken. Ze is nog vol van de vorige maaltijd.

Ed is en een vrolijke man die vertelt waarom ze hier bij elkaar zijn. 'Het is de bedoeling dat we hulpjes voor de kerstman werven.' Hij klopt op zijn eigen ronde pens. 'En de kerstman is een beetje gezet. Dat verwachten we van zijn hulpje ook.' Hij moet er zelf om grinniken. 'Daarom hebben we aanvullingen op het dieet. Die krijgt straks ook iedereen mee naar huis.' Hij houdt een glinsterend pakje in de lucht. 'Driemaal daags, aanvullen met volle melk.'

Daarna legt Ed de procedure nog uit. Vandaag en morgen is het heerlijk eten en mogen de dames zich onderwerpen aan een groot aantal tests. Het is niet allemaal niet eenvoudig. Van Belinda hoort Wendy dat niet iedereen voor dit jaar geworven wordt. 'Ik ben nu voor het derde jaar hier. Maar ik denk dat ik dit jaar wel kans maak.' Ze houdt haar grote buik trots naar voren. 'Die is nu wel tot een formaat gegroeid voor hulpje van de kerstman.' 'Wat?!' roept Wendy. 'Hij is zelfs groter dan de pens van de kerstman.'

Bij de uitgang krijgen ze allemaal een pakketje met de aanvulling op het dieet. Ze drinken meteen de eerste shake. Er zijn enkele smaakjes en daarnaast moet Wendy het eerlijk zeggen, smaken ze niet verkeerd. Ze merkt wel meteen dat het een goede bodem is. Verwacht wordt dat ze er meteen 1 nemen bij het opstaan, daarna ergens in de middag rond een uur of 16 als tussendoortje en tenslotte de laatste voor het slapen gaan.

Het is al zes uur als ze naar buiten komen. 'Je mag je nog even opfrissen, maar als je al honger hebt mag je meteen door naar de eetzaal.' Dat laten Ingrid en Belinda zich geen 2 keer zeggen. Ze rennen naar de eetzaal en pakken tevreden een bord om weer de lekkerste dingen op te scheppen bij het royale dinerbuffet dat staat de dampen op de tafels. Wendy kan natuurlijk niet achterblijven.

Lees deel 6: Voorbeeldpak »

Dit is deel 5 van het kerstverhaal Hulpje van de Kerstman. Benieuwd naar wat er vooraf gaat? Lees het eerste deel: Een bijzonder berichtje »

Reacties

  1. Wow die Belinda, een pens dikker dan die van de kerstman? Ho ho ho dat kan hij toch niet op zich laten zitten. Die man moet stevig aan de kroketten, bier en friet! Hij moet wel het goede voorbeeld geven. Even dooreten meneer. Anders kom ik wel even helpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vrees dat de beste man zijn baan kwijtraakt als zijn kerstpens in omvang achterblijft.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)