In topvorm - Personal trainer (5)

Het gezin van Peter en Paula wordt te dik. Daarom hebben ze de hulp ingeroepen van een eigen personal trainer. Ze zet hen aan een streng dieet.

In topvorm


De volgende morgen zaten we aan een hartig ontbijt met biefstuk en eieren. 'Het vlees staat me niet tegen', zei ze. Ze schepte een royale portie op haar bord. 'Ik had verwacht dat mijn maag wel zou protesteren, maar ik heb vannacht geslapen als een roosje.'

Melissa had de bedienden opgedragen de hoeveelheid eten voor de kinderen terug te brengen. Daarom zaten de kinderen aan beduidend kleinere porties eten en kregen ze fruit bij de maaltijd geserveerd. Ik moest een beetje grinniken toen ik zag dat ze met lange tanden aten van het fruit. De kleine hoeveelheid ontbijt was in no time in hun magen verdwenen. Nu wachtte het minder aangename fruit op hen.

Na het eten nam Melissa plaats in een van de leunstoelen in de kamer en wachtte tot de kinderen zich zouden melden voor de training. Toen ze arriveerden had Niels een marsreep in zijn hand en wilde Angela net een hap van een donut nemen. 'O nee', stamelde Melissa en ze griste de resten van de tussendoortjes uit de handen van de kinderen. 'Dit kan echt niet jongens', vervolgde ze. Mira, een van de bedienden, hield ervan om de kinderen te verwennen en stopte ze de hele dag allerlei zoetigheden toe.

'Wat we gaan doen, is een training zoals je die straks elke morgen zult gaan doen', zei ze. Ze nam een hap van de donut die ze net van Angela had afgepakt. 'Nou', zei ze snel en kauwde flink om weer verder te kunnen praten. 'We beginnen maar eens met buikspieroefeningen. We gaan liggen met onze knieen omhoog en laten iedere keer alleen onze rug overeind komen.'

Ze nam de laatste hap van de donut en deed voor hoe de kinderen moesten gaan liggen. Ze kwam overeind, ging weer liggen en deed de oefening een keer of wat voor. Ze slikte de rest van de donut door. 'En dat doe je dan een keer of 25.'

De kinderen drukten zich moeizaam op. Melissa nestelde zich in een fauteuil die in de kamer stond en telde vanuit de stoel. Angela ging de eerste 3 keer nog enthousiast mee, maar kreeg het bij de vierde keer moeilijk en kreeg zichzelf niet meer overeind bij de vijfde keer. 'Ik kan niet meer', zuchtte ze.

'Wat hoor ik daar', zei Melissa. Ze zette de televisie aan en zapte van kanaal naar kanaal op zoek naar iets leuks. 'We gaan toch niet opgeven. Zo kom je nooit van dat overtollige vet af hoor.' Ze maakte de marsreep van Niels open en nam een hap. Tussen de happen door telde ze rustig verder. Het duurde lang tot ze bij de 25 was. Angela had het opgegeven, Niels wist ook niet verder dan 10 te komen. Mimi haalde 12 en Marcella kwam met 14 het verste.

Melissa kwam overeind uit haar stoel en pakte 4 springtouwen. 'Kom op touwtje springen', zei ze. Angela wreef over haar pijnlijke buik. Die oefening had haar bewust gemaakt van spieren van wie ze het bestaan niet kende. Marcella had zichtbaar moeite om haar zware lijf goed over te geven aan de grollen van het springtouw.
Steeds sprong ze mis en sloeg het touw tegen haar benen, in haar nek of viel ze bijna voorover over het touw. Bij het springen voelde Mimi hoe haar vet heen en weer schudde. Haar grote borsten bewogen mee bij het springen en vielen een moment later neer op het moment dat haar zware lichaam weer omhoog kwam voor de sprong.

Melissa hielp Marcella om haar lichaam beter onder controle te krijgen. 'Kijk goed hoe het touw neerkomt', zei ze. 'Dan gaat het vanzelf.' Ze nam een laatste hap van de marsreep. 'We hebben gewoon wat tijd nodig. Als je goed oefent dan gaat het helemaal vanzelf. Dan zijn jullie heuse touwtjespring professionals.' Ze liet de vier kinderen nog even ploeteren met de touwen en sprong op uit haar stoel. 'Jongens, zal ik jullie eens wat laten zien.'

Ze ging in het midden van de woonkamer staan. 'Ik ben eigenlijk balletdanseres. Dit heb ik heel mijn leven lang geoefend. Als je maar lang genoeg oefent, dan word je vanzelf goed.' De muziek speelde en ze zwierde door de kamer. De kinderen keken met open mond hoe ze haar lichaam soepeltjes bewoog op de maat van de muziek. Dit zag er adembenemend mooi uit. De meisjes zagen met grote verbazing hoe fraai de contouren van haar lichaam waren. Precies op de juiste plekken zaten de rondingen. Nergens was een overtollig stukje vet te bespeuren. Haar hele ranke lichaam was in balans, met precies de juiste rondingen op de juiste plekken.

'Dat kun je dus doen als je goed in vorm en in topconditie bent', zei Melissa. Ze probeerde de kinderen te stimuleren om goed op hun gewicht te letten en de lijn in de gaten houden. 'Goed letten op wat je eet en goed bewegen', zei ze aan het einde van de dans.

Lees deel 6: SiĆ«sta »

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)