dinsdag 10 mei 2011

Buik (21) - Huwelijksbuikje

De dame op deze foto treedt in het huwelijk. Met de bos bloemen in de hand geeft ze het volle zicht op haar ronde buikje. De meeste bruidjes lijnen zich suf voor de grote dag. Ze proberen de kilo's weg te werken. Zo kunnen ze als slanke den het ja-woord geven op de mooiste dag van hun leven.

De vrouw op deze foto is daar niet in geslaagd en maar goed ook. Het buikje staat namelijk heel erg goed in deze strakke jurk. Het lijkt wel of hij zelfs groter wordt in deze lange jurk. Doordat de stof zo strak langs het lichaam is gespannen valt het buikje juist op.

Forse bovenarmen

De vrij forse bovenarmen laten zien dat hier niet een zwangerschap achter zit. Het is echt van haarzelf en de toeschouwer mag dat best wel zien. Waarom zou je lijnen als je binnen een jaar weer op je oude gewicht zit. Misschien heeft ze het gewoon opgegeven. Is de jurk in het optimisme een maatje te klein gekocht? Of had een vriendin haar jurk nog liggen?

Ik vind het in elk geval dat het buikje van de bruid optimaal in deze jurk tot uiting komt. In dat opzicht heeft de bruidegom een enorm geluk. En het kan alleen maar mooier voor hem worden. De geruchten gaan namelijk dat je van trouwen dik wordt.

Het huwelijk een dikmaker

Het verhaal gaat dat vrouwen na hun huwelijk snel een kilo of 7 bij elkaar opstapelen. Grappige peper- en zoutstelletjes heeft dat tot gevolg. Of dit verhaal nu helemaal klopt, valt overigens te betwijfelen. Ongeveer 10 procent van de bruidjes zegt 13 kilo voor het huwelijk te zijn afgevallen. Ze zitten dan weer heel snel op hun oude gewicht. Soms al tijdens de huwelijksreis.

Het idee dat overheerst is dat als je getrouwd bent, niet meer zo let op je uiterlijk. Dan laat je het maar gaan en ben je binnen de korste keren moddervet. Is dat erg? Liefhebbers van deze blog zullen deze ontwikkeling eerder toejuichen dan er rouwig om zijn.

Volgende week: Buik onder douche

Een oude bekende, maar toch de moeite waard om wat uitvoeriger te bespreken dan de vorige keer. Toen maakte ze deel uit van de soorten gesplitste buiken. Nu krijgt de buik die boven de navel gesplitst is (type 2) de aandacht die het verdient: de volle aandacht.

Meer Buikblogs

De buikblog verschijnt elke dinsdag. Hierin wordt een mooie vrouwenbuik besproken. Lees ook de andere buikblogs »

1 opmerking:

  1. Hmmmm, alleen al voor die zalige buik zou ik zo met haar trouwen! En dan op een heerlijke culinaire huwelijksreis... met lekker en overdadig eten waar ze nog eens een kilo of 5 zwaarder van terugkomt... ;)
    Ben benieuwd wat ze nu weegt maar dat zullen we wel nooit weten...

    BeantwoordenVerwijderen