De revanche (19) – Vet uitgaan

Wat vooraf ging: Nicole en Sandra gaan naar het vakantiehuisje van Sandra om Nicole te laten afvallen. Als Sandra het eten ontdekt, draaien de rollen om. Sandra wordt het vette varken en Nicole is de slanke den. Nicole mest haar vriendin verder vet. Na weken in huis te hebben gezeten, neemt Nicole Sandra mee uit.

Lees eerst het eerste deel van dit vervolgverhaal: Werkloos »

Vet uitgaan


De middag ging over in de avond. Sandra had zich heerlijk verfrist in het bad. Het avondeten had beide dames heel goed gedaan. Nicole wist met haar overschotel niet alleen de maag van Sandra te raken. Ze nam zelf ook meer van de overdadige en calorierijke lasagne dan ze de laatste weken gewend was. Ook de dikmakende pudding overgoten met heerlijke saus en een dikke toet slagroom deed haar goed. Nicole merkte dat haar buikje behoorlijk opbolde van al dat eten. Ze hingen even achterover, lieten het eten eerst zakken en namen nog een stevig kopje expresso toe.

Sandra merkte dat ze behoorlijk gespannen was voor het avondje uit. Het was al een tijdje geleden dat ze voor het laatst de deur uit was geweest. De dames maakten zich op, trokken de mooie kleren aan. Nicole had voor zichzelf een nette jurk aangemeten. Haar buikje welfde er wel een klein beetje in, maar ze sloeg er zelf niet veel acht op. Sandra zag er prachtig uit in de echt vette jurk. Haar mollige figuur toonde zich ondanks dat de jurk erg wijd was.

De meiden startten met het bekijken van de etalages van alle winkels. Ze liepen door de winkelstraat en keken goed naar wat er allemaal te koop was. Na een uurtje struinen, wisten de meiden wel wat kleren voor Sandra te kopen. Onderbroeken waren er wel in de grootste maten en een enkel shirtje paste ze ook wel, maar veel jurken gingen niet aan. Na nog een uurtje scoorden ze toch wel een mooie avondjurk, een beha, een flinke spijkerbroek en wat kleren voor in en rond huis. Zo vond Sandra een heerlijk groot huispak, dat zelfs een paar maten te groot was. Ze kocht het om zich lekker te kunnen gaan, zoals ze zelf zei. Voor de rest konden de meiden beter wat rondneuzen bij webwinkels, die hadden meer kleren voor grote maten.

Nadat ze alles in de auto hadden opgeborgen en over het meest nodige beschikten, konden de meiden beginnen aan het echte werk. Ze gingen eerst een lokaal café binnen voor wat thee en een groot stuk appeltaart met slagroom. Daarna bezochten ze de snoepwinkel, waar ze zich tegoeddeden aan veel snoepgoed en er eveneens veel zoetigheden kochten.

'Kom, laten we naar een leuke film gaan', zei Nicole. Een glimlach groeide op het gezicht van Sandra. Dat vond ze een goed idee. De meisjes reden naar de lokale bioscoop. De bioscoop stond in het drukste deel van het centrum. Veel mensen uit het dorp brachten daar hun avond door. Zeker op deze vrijdagavond trok dit gedeelte van het dorp veel uitgaanspubliek. De 2 meiden liepen van de parkeerplaats naar de bioscoop over de hoofdstraat van het dorp. Het centrale plein waar de bioscoop stond was iets verderop gelegen. De 2 vriendinnen liepen arm in arm zoals alleen meiden kunnen doen. Ze flaneerden in de richting van het kleurrijke gebouw.

Sandra hield haar vriendin heel lief vast, zoals een verliefde verliefde vrouw in de armen van haar man. Haar vriendin Nicole hield haar dikke vriendin in de armen zoals je een mestvarken vasthoudt. Liefdevol strelend over de enorme vetrollen. Ze kwamen bij de balie waar ze een kaartje kochten voor de volgende voorstelling die over een kwartiertje zou beginnen. Daarom gingen ze maar even in de hal van de bioscoop zitten wachten tot de voorstelling begon.

'O, jeetje', zei Sandra ineens tegen Nicole. Het leek of ze zich achter haar vriendin wilde verstoppen. Haar gezicht was vuurrood. Het leek of ze schrok van iets. 'Wat is er?' vroeg Nicole op fluistertoon. 'O mijn God, daar staat Bas', vervolgde Sandra zachtjes. Ze draaide zich een stukje om. Ze gluurde naar achteren langs de kolom die midden in de hal stond en waarachter Bas zou staan. Haar dikke wangen leken nog roder te zijn geworden. Sandra begon een beetje te zweten. Ze had hem al zolang niet meer gezien en ergens was ze heel verkikkerd op hem geraakt. Ze vond hem leuk en adembenemend mooi.

Het verraste Nicole hoe Sandra reageerde bij het zien van Bas. Ze dacht even na. 'Je bent verliefd',lachte Nicole en ze drukte plagend in de dikke buik van Sandra. Sandra moest giechelen. 'Hou op', grinnikte ze. Sandra's gezicht was nog roder geworden, zo verlegen werd ze van de opmerking van Nicole. 'Nou dan gaan we hem toch even gedag zeggen', vervolgde Nicole. 'Nee, doe het niet', smeekte Sandra. Nicole kreeg weer de brede grijns op haar gezicht.

'Kom op', zei Nicole en ze pakte Sandra bij haar arm om haar mee te trekken. 'Waag het niet', zei Sandra dreigend. Nicole kreeg wel in de gaten dat het Sandra ernst was. 'Goed, dan ga ik wel even alleen naar Bas toe.' 'Dat is goed', antwoordde Sandra, 'maar waag het niet om te zeggen dat ik hier ben.' Haar stem klonk bijzonder serieus. Hier mocht Nicole niet mee spotten.

Nicole liet haar vriendin achter en liep in de richting van Bas. Sandra draaide zich met de rug naar haar toe, zodat Bas haar onmogelijk kon zien. Toen ze zich even later omdraaide zag ze hoe haar vriendin flirtte met Bas. Nicole lachte om zijn grapjes en tikte tegen zijn arm. Bas zag er beter uit dan ooit en Sandra loerde in de richting van de twee. O, wat vond ze het een spetter. Nicole keek om de zoveel tijd in de richting van Sandra, zodat Sandra goed kon zien dat Nicole aan het flirten was met haar man. Bas keek ook een keer in de richting van Sandra. Ze wist net op tijd om te draaien. 'Oef', dacht ze, 'hij herkende me niet.'

Na een minuut of 10 kwam Nicole weer terug bij Sandra. Sandra zag er uitgeput uit, alsof ze de afgelopen 10 minuten gemarteld was. 'Ik heb een date', zei Nicole tegen Sandra. Onderwijl kietelde Nicole haar dikke vriendin plagend door haar lovehandles te pakken. Sandra probeerde haar vriendin te ontwijken en kronkelde haar vette lijf los. 'Hoe durf je!' riep ze boos. Op haar gezicht verscheen een grote pruillip.

Ze kon elk moment in huilen uitbarsten. 'Ja, hij vroeg me uit en ik heb ja gezegd', antwoordde Nicole met de bekende brede grijns. Sandra's hart was gebroken. Het voelde alsof een enorm gewicht op haar neergekomen was. 'Kom, laten we naar huis gaan', zei Sandra verdrietig. 'Nou, kom op', probeerde Nicole haar vriendin op te monteren. 'Nee, ik meen het', zei Sandra ernstig. 'Ik wacht wel buiten op je', zei Sandra en ze liep van haar vriendin weg naar de uitgang.

'Wacht', zei Nicole en ze volgde haar vriendin. Ze gingen samen naar huis, maar onderweg stopte Nicole bij de snackbar om flink wat troosteten in te slaan. Ze bestelde een enorme maaltijd met veel zoete snacks erbij. De grijns verscheen weer op haar gezicht en ze reed met de verdrietige Sandra verder naar huis. Die gaat zich de halve nacht volproppen, wist ze. Dat idee deed haar heel erg goed.

Lees het twintigste deel: Vet verdrietig »

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)