Hartsvriendinnen (10) - Overhalen

Wat vooraf ging: Maaike heeft haar hartsvriendin Marloes geholpen door haar eten op te eten, maar nu is ze zelf immens geworden. In tegenstelling tot Marloes vindt ze het helemaal niet erg. Sterker nog: ze is meer dan ooit in de belangstelling bij de mannen en ze wil zelfs meer aankomen. Maaike heeft een topavond gehad met haar nieuwe vlam Frederik en krijgt meer aandacht dan ooit.

Lees eerst het eerste deel: Hoe het begon »

Overhalen


Maaike was min of meer bij Frederik ingetrokken. Ze beleefde een gouden tijd met hem. Door de weeks troffen ze elkaar ook op school aan en Frederik hield voortdurend in de gaten of ze wel aldoor at en dronk. In het weekend gaf ze zich de hele dag over aan het eten. Elke week woog ze zich weer en merkte hoe de kilo's erbij aanklonken. Het was onthutsend om te zien hoe ze groeide. Iedere week kwam er weer een paar kilo bij.

Ze ging wat minder intensief met Marloes om en ze merkte dat haar vriendin nog altijd geloofde in meer aandacht van mannen naarmate ze meer zou afvallen. Het lukte Marloes zelfs om flink te diƫten en op een bepaald moment wisselden de dames hun gewicht. Niet Marloes was het dikke meisje, maar Maaike. Maar in tegenstelling tot Maaike, lukte het Marloes niet om in de belangstelling van de jongens te komen.

'Hoe doe jij dat toch?' vroeg ze aan Maaike op een morgen. Maaike had haar mond net vol zitten met een stuk heerlijk zelfgemaakte cake. 'Het lijkt of iedere jongen naar je zit te kijken, terwijl ik helemaal geen aandacht krijg.' Maaike keek nog eens goed naar haar vriendin. Ze was flink afgevallen de laatste weken. Ze moest een of ander crash-dieet doen. Haar eens zo mollige wangen hingen. Het leek wel met de kilo's ook het gelukkig en onbekommerde van vroeger was verdwenen. 'Hoeveel ben je wel niet afgevallen?' vroeg ze aan haar vriendin. 'Ik weeg 75 kilo. Dat is 30 kilo in nog geen 2 maanden. Vind je het niet knap?' De trots tintelde in haar ogen. Eindelijk was het haar gelukt af te vallen. Zelfs zonder de hulp van haar vriendin. 'Je bent vroeger toch weleens uitgeweest met Tim, die vriend van Frederik. Hoor je nog weleens wat van hem?' 'Nee, hij lijkt niet meer in mij geinteresseerd sinds ik een week of 6 terug met hem ben uitgeweest. Hij trakteerde op een etentje en bood mij de lekkerste maaltijden aan, maar ik at alleen een salade. Een uurtje later bracht hij me thuis en is daarna gelijk naar zijn huis gegaan.'

Maaike snapte het. Tim was heel teleurgesteld geweest, hoorde ze later van Frederik. Ze was zo geweldig geweest, lekker in het vlees, maar nu at ze slechts een salade. Hij had nog moeite voor haar gedaan, maar ze kon alleen maar praten over lijnen en de kilo's die ze was afgevallen. Niks meer van de lekkere dikke meid die zo ongegeneerd kon genieten, maar een zeurpiet die over elke lik vet op haar eten en suiker in haar eten steen en been klaagde. Je werd er dik van en dik was niet leuk.

Maaike wist het niet. Moest ze haar vriendin de waarheid zeggen? Ze was er inderdaad niet leuker op geworden. Ze sprak alleen maar over lijnen en bekritiseerde elke hap die ze nam. 'Weet je wel hoeveel vet erin zit. Maaike je wordt nu echt een vet varken. Besef je wel hoe je jezelf toetakelt?' En zo denderde het maar door. Maaike wist ook wel dat haar vriendin in een neerwaartse spiraal zat, dat ze haar moest helpen. Misschien wel voorzichtig pushen. Ze liet haar maar klagen en besloot eens met Marloes' moeder te gaan praten. Misschien kon ze wel met haar moeder en Tim een leuk plannetje samensmeden, want wat hier gebeurde deed niemand goed. Ze mocht wel slank zijn, maar genieten deed ze niet. Ze genoot niet van haar slanke lichaam, maar was alleen maar aan het zeuren. Alles was slecht en ongezond.

Overal in huis zou snoepgoed worden neergelegd. De hele dag zouden de verleidingen haar omringen. Haar moeder zou expres lekkere cake en snoepgoed laten rondslingeren. Vooral op de onopvallende plekken. Ze zouden zelf wel extra opscheppen en het er flink van nemen, voortdurend vragen of ze nog iets wilde en aanbieden. Ze zal een keer doorbreken, dat was zeker. Tim zou haar meenemen naar de bioscoop en haar voortdurend eten aanbieden. Hij zou er niet om vragen, maar het gewoon nemen. In het restaurant zou hij zelf gewoon nemen en opscheppen. Dan kon ze zelf wel bepalen of ze zou opscheppen. Ook zou Tim haar vertellen hoe gek hij was op dikke meiden en dat ze wat hem betreft niet dik genoeg kunnen zijn. Hij vond het moeilijk, maar het moest. Voor de goede zaak en vooral voor Marloes. Zij moest ervan overtuigd worden dat haar schoonheid niet te vinden was in de magere meid die ze nu was. De schoonheid lag verscholen in het eten dat op tafel lag.

Als dit niet lukt dan weet ik het niet meer, dacht Maaike. Maar ze wist dat dit ging lukken. Die maandag schoof ze haar volle bord met eten naar haar vriendin. 'Toe, neem een lekker sausijzebroodje. Frederik heeft hem speciaal gemaakt. Het is echt lekker.' 'Maar ik heb sla', stamelde Marloes. 'Dat is genoeg. Ik ben zo lekker afgevallen. Het zou zonde zijn als ik dat teniet deed met een broodje van jou.' Toen ze allang klaar was met de 2 slablaadjes, keek ze ongeduldig naar haar vriendin. 'Ben je nou nog niet klaar? Ik moet naar de wc hoor.' Maaike liet haar gaan en liet heel toevallig een broodje in de tas van Marloes zakken. Ook liet ze een broodje liggen op de plek van Marloes.

Toen ging ze zelf weg en bij het terugkomen op de plek, was het broodje verdwenen. Net als Marloes en haar tas. Zou ze het hebben gegeten? vroeg Maaike zich af.


Lees eerst het elfde deel: Voor altijd »

---
Deze hele week verschijnt het vervolgverhaal Hartsvriendinnen op Mooi dik. Mooi dik is op zoek naar nieuwe weight gain verhalen. Heb je ook een verhaal? Of wil je graag iets vertalen? Stuur je verhaal dan op. Dan kunnen we vaker dit soort mooie verhalen publiceren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)