Van fit naar vet - Praten over gewicht (69)


Ik was altijd een fitnessmeisje. Elke dag kon je mij wel vinden op de sportschool. Ik trainde, trainde en trainde. Altijd letten op wat ik at. Totdat ik een blessure kreeg. Niet zo heel erg hoor, maar ik kon een paar maanden niet sporten. En ging dingen eten die ik voorheen nooit at. Voor ik het wist, zaten er per ongeluk 20 kilo's aan. Ik heb nog proberen af te vallen, maar dat mislukte jammerlijk.

Frituurpan

Ik ben helemaal verslaafd aan de frituur. Hij gaat bijna elke dag wel een keer aan. Wat heerlijk patat en dan al die lekkere snacks erbij: frikadellen, kroketten en bamischijven. Ik krijg er nooit genoeg van. Daarbij dip ik meteen uit de pot mayonaise. Veel handiger, hoef ik niet steeds te scheppen.

Thuiswerken

Ik werkte eerst in de kinderopvang. Daar zagen de kinderen mij groeien. Dan kon ik niet zo goed bij alles om bijvoorbeeld speelgoed op te rapen. 'Juf is veel te dik', zeiden de kinderen dan. Ze porden in mijn dikke buik. Mijn baas vond dat ik moest afvallen of ander werk zoeken. Ik heb uiteindelijk een baan gevonden waarbij ik helemaal vanuit huis werk. Heerlijk.

Pakketje ophalen

Laatst moest ik een pakketje ophalen omdat ik niet thuis was. Ik reed langs de McDonald's en vond het wel lekker om even iets te eten. Jeetje, wat heb ik mij volgepropt. Even later zat ik thuis op de bank uit te buiken. Zonder pakketje. Het koste me heel veel moeite om het pakketje op te halen. Elke keer dat ik erheen wilde gaan, strandde ik bij de Mac.

Chocolade

Ik maak steeds een groeispurtje door. De laatste tijd ben ik helemaal verkikkerd op chocola. Ik eet flink wat repen door op een dag. Vooral met zo'n lekkere vulling tussen de lagen chocolade. Ik had helemaal niet in de gaten dat zo'n reep bijna 3.000 kcal is. Dan zit je zo aan je dagelijkse hoeveelheid caloriën. Ik heb laatst geoefend of het mij lukte een hele reep in één keer in mijn mond te krijgen. En ja hoor. Het is gelukt.

Trofee

Ik draag een enorme buik voor mij uit. Mijn buik is wel de trofee van al het eten dat ik naar binnen werk. Mijn buik is zo groot en rond. Dat is echt ongelooflijk, zo groot en bol ze is geworden. Dan denk ik dat ze barst, maar ze groeit alleen maar. De laatste tijd begint er iets boven mijn navel een plooi te komen. En ook om mijn navel groeit mijn buik. Langs mijn zij begint een indrukwekkend zwembandje te ontstaan. En als ik zo sta, snap ik meteen waarom het een zwembandje heet. Het is gewoon een dikke band om je lijf heen.

Nooit genoeg

Ik heb het idee dat ik echt geen genoeg ervan krijg. Het wordt maar meer en meer. Dan sta ik op barsten en eet nog door. Ik val uiteindelijk in een heuse foodcoma en word vaak uren later wakker. En heel gek, maar ik ga dan meteen door met eten. Alsof ik nog helemaal niks op heb. Raar hè?

Reacties

  1. Wow je bent goed bezig en ga zo door.
    Je ziet er prachtig uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey, dit doet me denken, op het forum van mooidik stond vroeger een verhaal over een marathon loopster, kunnen we dit overgezet krijgen hierheen? Wat een zalig verhaal was dat

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat grappig dat je je dat nog herinnert. Het verhaal staat er nog steeds op, misschien is het inderdaad een leuk idee om die verhalen hier eens neer te zetten. https://mooidik.actieforum.com/t199-de-marathon-loopster

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

All inclusive - Moeder en dochter (15)

Moeder en dochter (1)

Het tussenjaar - Vette snackbar (1)