Praten over gewicht (67) - Doktersbezoek


Ik ben vandaag bij de dokter geweest. En als je meer dan 135 kilo weegt, heeft de dokter altijd een paar vragen voor je. Bij de controle moet je altijd uit de kleren. Het eerste wat ik deed, toen ik weer buiten stond, bij de Mac wat te eten. Jeetje, wat had ik een honger.

Je komt daar dus binnen en dan mag je op de weegschaal gaan staan. En ja, dan stopt die ergens bij de 140 kilo. De laatste keer dat ik er was, stond die ergens op 120 kilo of zo. Dus dan krijg ik allerlei vragen wat ik eet. En ik zeg dan: alles. Heb je al weleens aan een dieet gedacht? Nee, ik eet alles. Vlees? Ja. Snoep? Ja. Ik eet alles.

Daarna een kort onderzoek, hartslag, bloeddruk. Alles perfect. Maar ze moest me er even op wijzen dat ik wel moet bewegen. Ik zeg dat ik het niet doe. Hoogstens een keertje een rondje met de hond lopen. Kun je dan niet wat meer gaan bewegen. Meer lopen, naar de sportschool of joga. Of verzin iets om meer te bewegen, dat is echt beter voor je hoor.

Mijn vorige dokter wees me altijd op Weight Watchers. En deze dokter heeft het over een dieet-app of gezondheidsapp die ik zou kunnen gebruiken. Maar ze kan er niet zoveel over zeggen, want zij is zelf ook dik. Dus ik vroeg of ze die zelf ook gebruikte. En ze knikte. Ik wilde zeggen dat deze zo te zien niet veel effect heeft. En of het echt nodig is... Ik ben misschien nu wel het dikste wat ik ooit geweest ben, maar ik zit ook het lekkerste in mijn vel. Dus. Waar zou ik me druk om maken.

In plaats daarvan zei ik dat ik niet echt bezig was om af te vallen Ik ben blij met het lichaam dat ik heb en van mij hoeft het niet. En voor mijn gezondheid is er geen reden om dat te veranderen. En zij zei dat dit wel zou veranderen als ik ouder zou worden. Voor mij is dat geen reden om af te vallen. Ik voel me goed, ik ben gezond en daarom kan ik gewoon lekker blijven aankomen en blijven eten waar ik zin in heb. En we zien het verder wel.

Ik geniet van mijn volle lijf. Als ik ergens ga eten, laat ik alles lekker vrij. Je ziet mijn dikke buik en vetrollen. Ik geniet. Heerlijk van het eten en laat mij heerlijk gaan. Ik laat mij niet gekmaken door dokters en andere figuren die vinden dat ik moet afvallen. Ik geniet van hoe ik nu geworden ben. En over een jaar mag ik weer naar de dokter voor een nieuwe controle. En dan zegt ze, wauw, je bent 30 kilo aangekomen de laatste 2 jaar. Wat is er gebeurd?

Dokters praten altijd met mij om mij metabolisme te versnellen. Ze willen mij pillen voorschrijven die het zouden versnellen. Maar ik ben blij met het lichaam dat ik nu heb. Ik geniet er echt van. En als ze dan zeggen hoe het komt dat hij zo vertraagd is, dan zeg ik dat ik geen idee heb.

Veel vrouwen hebben een hekel om naar de dokter te gaan, te wegen en over te veel wegen te praten. Mijn tip aan deze vrouwen is om het echt over je heen te laten komen. Oké, dat vindt jij. Fijn om te horen dat je vindt dat ik moet afvallen, maar ik bepaal dat zelf.

En dan ga je naar huis, maar eerst haal je even een lekkere snack bij de Mac. En vergeet niet om een flinke cola erbij te bestellen.

Kijk toch naar mijn lichaam. Zie mijn enorme borsten. Ze zijn zo groot en zacht. Hoe groot en zacht alles is. Dat allemaal doordat ik eet en drink waar ik zin in heb. Kijk hoe groot ik geworden ben. En ik weet zeker dat de volgende keer dat ik weer voor een gezondheidscheck naar de dokter moet, er wel weer commentaar komt. En dan luister ik, laat het over mij heenkomen en ga daarna heerlijk naar de Mac.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)