Groeiende schoonheid (5) - Vet voorbeeld geven

Caroline is een betoverende schoonheid op wie de moeders van het schoolplein erg jaloers op zijn. Ze is slank en heeft een goddelijk figuur in de vorm van een zandloper met grote borsten. Als ze de kans krijgt om in de snackbar te gaan werken, halen de moeders opgelucht adem. Snel zal ze één van hen zijn met een vol lichaam. Maar Caroline ontkent. Aan die smerigheid zal ze nooit beginnen. Voor snackbareigenaren Cees en Marjan is het een uitdaging om haar aan de snacks te krijgen. Maar tevergeefs, Marjan wordt er vooral zelf dikker van.

Vet voorbeeld geven


Marjan wist dat Cees het helemaal niet zo erg vond dat ze in de loop van de jaren wat aan gewicht had gewonnen. Sterker nog, hij vond het stiekem best opwindend haar ronder en voller te zien worden. Van haar kant was ze van die grote buik van hem gaan houden. De indrukwekkende bol vet drukte nu tegen haar grote buik aan. Ze hadden heel wat te overwinnen als ze elkaar een grote knuffel wilden geven. Maar de knuffel was dan vele malen groter. Het zachte vet maakte de aanraking nog intenser en opwindender.

Cees probeerde te achterhalen waar Caroline mee te verleiden was. Het was niet veel. Marjan nam in het bijzijn van Caroline duidelijk regelmatig verse patatjes uit het vet. Ze had in het begin een afkeurende blik gekregen, maar na een paar dagen deed Caroline of ze het niet meer zag. Cees liet af en toe een kroketje rondslingeren dat 'over' was gebleven. Het bleef onaangeroerd de eerste dagen.


Hij zag wel dat de milkshake die hij toevallig had laten staan, ineens was verdwenen. Hij kon niet achterhalen of hij weggegooid was. Ook verdwenen patatjes die Marjan had neerlegd om dadelijk te nemen. Ze konden niet bespeuren of Caroline ook de dader was. Het verdween, dat was wel duidelijk voor ze. Ze merkten wel dat haar gedrag lichtjes aan het veranderen was. Ze werd wat vrolijker. Al bleef ze bij het eten van haar rauwkost heel opzichtig zitten om te laten zien dat zij zich wel kon beheersen. Maar tegen de klanten was ze niet meer zo nors.

Misschien dat het dieet hielp, maar Cees kon het moeilijk achterhalen. Hij zag haar gewoon niets anders eten dan het bekende bakje rauwkost. Wel zag hij hoe zijn vrouw haar oude verslaving weer helemaal te pakken had. Ze viste met het zeefschepje enkele patatjes eruit, legde ze op de rand van de bak en at ze een ogenblik later op. De vers gebakken patat kon weinig overtreffen vond ze. Marjan deed het extra opzichtig en liet soms een paar patatjes liggen. Maar ze kon achteraf nooit zeggen of de patatjes door haar verdwenen waren of dat Caroline er misschien een paar genomen had.

Zo verstreken de dagen en ook de nukken van Caroline. Ze leek zich meer en meer te verzoenen met haar lot. Niet dat iemand haar kon betrappen op snoeperijen. Ze waren allang genoeg blij dat ze zich niet meer zo nukkig gedroeg. Iemand die naar de snackbar ging, wilde netjes behandeld worden. Net als iemand die in een schoenenwinkel kwam de juiste schoenen aangemeten wilde krijgen. Aan dieetadviezen hadden de klanten van Cees en Marjan juist geen behoefte.

Op het schoolplein durfde een moeder haar eens te vragen of het niet moeilijk was met al die verleidingen om haar heen. Caroline had bot gereageerd. Hoe ze het in haar hoofd haalde haar te verdenken van snoeperijen bij haar werk. 'Ik ben niet zoals Marjan, die de hele dag door patatjes zit te nassen. Of Cees die per ongeluk een kroket extra maakt omdat hij zelf zin heeft in een exemplaar.' Ze had trots haar borst opgetrokken. 'Ik neem mijn eigen eten mee en blijf netjes van dat vette spul af.'

Lees deel zes van Groeiende schoonheid: Groeiend voorbeeld »

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)