Vet zomerdieet (8) – Wedstrijdje

Anja logeert in de zomermaanden bij haar oma. Ze is net geslaagd voor de middelbare schol en begint in september met studeren. Oma is eenzaam en kan best wat leven om zich heen gebruiken. Haar oma kookt verschrikkelijk lekker. Dat blijft niet zonder gevolgen. Ze wordt ook nog eens vrienden met het dikke meisje van de bakkerij. Ze doen een wedstrijdje met de overgebleven gebakjes.

Wedstrijdje


Ik streel over mijn dikke buik. Kan ik al die gebakjes wel op? Maaike ziet mij twijfelen. 'Ik help je hoor', zegt ze geruststellend. Zo beginnen we aan de enorme schaal met gebakjes. Maaike pakt er eentje, ik neem er eentje. Ze verdwijnen stuk voor stuk in onze kelen. 'Mmm', zeg ik. 'Lekker he', antwoordt Maaike. 'Wel dooreten, want dit is een wedstrijd.' Ik neem het volgende gebakje en loop langzaam op Maaike in. Voor ik er goed erg in heb, pak ik het laatste gebakje van de schaal. Het is het 6e gebakje.

'Gewonnen', roep ik. Maaike staat op, loopt weer naar achteren en komt terug met een nieuwe schaal met gebakjes. 'Maar dat heb je niet gezegd', roep ik. Mijn mond zit nog vol met het slagroom van de moorkop. 'Ik kan niet meer', zucht ik. 'Kom op', moedigt Maaike mij aan. Ze pakt zelf een lekker mokkagebakje van de schaal. 'Deze zijn ook ontzettend lekker.' Ik pak een bananensoes. Wat smaakt hij geweldig. Het glazuur smaakt zoet op mijn tong. De smaak is overweldigend.


Maaike loopt op mij in. Ze is getraind. Ik weet het. Er liggen nog 5 gebakjes op de schaal. Maaike staat op 9 gebakjes en ik heb er 8 op. 'Je kunt het', moedigt ze me aan. Ik pak er weer eentje. Maaike ook. We eten onverschrokken door. Wat kan zij eten. Ze neemt er nog 1. Ik zie verbaasd hoe nog 2 gebakjes op de schaal liggen.

'Kom', zegt ze. Ze masseert mij strakstaande maag zachtjes. Het vet van mijn buik beweegt traag mee. Wat een volle buik heb ik. Ze pakt een gebakje van de schaal en voert mij. 'Neem hem lekker', fluistert ze. Ik proef het slagroom van de moorkop. Wat smaakt het nog altijd geweldig. Ik proef hoe het in mijn buik verdwijnt.

Het laatste gebakje. Gelijkspel. Ze voert het gebakje met zachte puddingvulling. De vanillepudding trilt op het vorkje. Het lijkt mijn buik wel als ik beweeg. Die trilt net zo zachtjes mee. Maaike voert me. Wat een geweldige meid. 'Je het goed hoor', zegt ze. Ik merk dat ze trots op me is. Ik ben het ook. Wat een leven heb ik mij aangemeten hier. Ik geniet en droom weg bij al het lekkers.

Maaike en ik liggen niet ver meer uit elkaar qua formaat. Als we langs een winkel lopen, kan ik in de spiegeling niet meer zien wie wie is. Er lopen 2 dikkerdjes naast elkaar. De buiken vooruit, grote borsten en dikke billen. Een groot verschil is er niet meer. Wie nu het dikste is, hebben we niet uitgezocht. Maaike is niet bepaald afgevallen de laatste tijd. Mijn honger heeft haar honger ook aangewakkerd. Ze is flink aangekomen.

'Wil je nog wat?' vraagt ze. Ik schud met mijn hoofd. 'Weet je het zeker?' Ik wrijf over mijn dikke buik. 'Hier kan vandaag echt niks meer bij', zeg ik. 'Maar we willen je niet hongerig naar huis laten gaan hoor. Straks denkt iedereen dat je honger geleden hebt.' We lachen allebei. Ik streel nog eens over mijn buik. Zoals alleen een zwangere vrouw doet. 'Ik denk niet dat ze dat zullen denken. Vanmorgen stond ik voor de spiegel. Jeetje, ik herkende mezelf nauwelijks.' We lachen weer hard allebei.

Met een volle buik ga ik terug naar oma's huis. Er kan echt niks meer bij. Oma ligt al op bed. In de keuken staat iets op tafel, met een briefje erbij. Ik moet er nu even niet aan denken en ga snel mijn bed in. Wat een volle buik heb ik zeg. Het lijkt wel of ik elk moment uit elkaar kan knallen. Zoveel heb ik nog niet eerder gegeten.

Ik denk aan de 11 gebakjes en de halve slagroomtaart die ik vanavond gegeten heb. Wat een hoeveelheid. Met wat voor een afgrijzen zou ik dat bekeken hebben in de eerste week dat ik hier was. Nu voel ik mij trots. Dat ik zo'n goede eter ben geworden en hoe mijn lichaam zich heeft ontwikkeld.

Als ik dan midden in de nacht wakker wordt, merk ik dat ik een reuzenhonger heb. Ik ga naar beneden en schuif aan de keukentafel. Een flinke schaal wordt afgedekt door een laagje zilverpapier. Er zit heerlijke griesmeelpudding in. Uit de koelkast haal ik een beetje bessensap. Ik giet het over de pudding heen. Wat een smaak. Heerlijk. Voor ik er goed erg in heb, is de inhoud van de schaal in mijn maag verdwenen. Ik ga weer heerlijk verder slapen.

Lees volgende week vrijdag het laatste deel van Vet zomerdieet – Het is weer voorbij »

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)