Vet zomerdieet (4) – Non-stop vol

Anja logeert in de zomermaanden bij haar oma. Ze is net geslaagd voor de middelbare schol en begint in september met studeren. Oma is eenzaam en kan best wat leven om zich heen gebruiken. Haar oma kookt verschrikkelijk lekker. De verleiding loert overal en dat blijft niet zonder consequenties.

Non-stop vol


De dagen vliegen voorbij. Ik ben nu al een hele maand bij oma. Begin juli komen mijn ouders een dagje langs. Het lijkt best lang geleden dat ik ze gezien heb. Ik heb het hier ook erg naar mijn zin. Op de gescheurde broek na dan.

Ik had een nieuwe broek gekocht, de derde dag dat ik hier was. Een kleine week later scheurde hij open toen ik na een rijke en overvloedige maaltijd van tafel opstond. Mijn oma troostte met veel zoete gebakjes in de dagen erna. Natuurlijk bleef die troost niet zonder consequenties.


Maaike is mijn nieuwe vriendin geworden. Ze werkt bij de plaatselijk banketbakker. Ze lijkt best op mij, alleen is ze een stuk forser. Ze is heel blij met zichzelf en heeft een vriend. Haar vriend Charles zit niet met haar gewicht. Het lijkt zelfs dat hij haar een beetje aanmoedigt om aan te komen. Denk je eens in. Dat is toch een droom die uitkomt. Een vriend die je aanmoedigt dikker te worden!

Met mij gaat het ondertussen beter dan ooit. Het voornemen om te minderen ben ik helemaal vergeten. Sterker nog, ik eet non-stop. Oma is echt verschrikkelijk. Ze zet het ene lekkers na het andere voor mij op tafel. Als ik het niet van haar krijg, dan trakteert Maaike mij wel op een gebakje. En anders Harm van de lunchroom. Hij stopt me vaak een snack toe. En ze noemen het hier snacks, maar eigenlijk zijn het complete maaltijden. Ik neem het er lekker van en beloof mijzelf dat ik ga lijnen als ik weer thuis ben, na de zomer.

Het is geweldig om een dikke vriendin te hebben. We proberen alle taartjes en snacks uit die we vinden. En er is heel veel. Mijn nieuwste obsessies zijn de stampotbuffetten die Harm van de lunchroom 's avonds voor het restaurant maakt. Geweldig, boerenkool met veel jus, worst en spekjes erin. Of de hutspot met klapstuk. Ik krijg er geen genoeg van.

Dat het dan 's avonds na 10 uur is, deert mij niet. Ik eet mijn buik tonnetjerond. Maaike doet enthousiast mee. Ze stimuleert mij zelfs om wat extra's te nemen. Ik ben helemaal niet zo dik, denk ik dan. Ik mag best nog een keertje opscheppen.

Soms aast nog een gebeurtenis op mijn geweten. Het eten van een hele schaal met cakejes bijvoorbeeld. Ze komen nog warm uit de oven van oma. Daarvoor had ik al de halve schaal met beslag leeggesnoept. Stiekem. 'Wat is er toch weinig beslag', hoorde ik oma evben later uit de keuken roepen.

De warme cakejes zijn er 's nachts ingegaan. Ik had honger. 's Morgens moet ik het aan oma uitleggen. Ze lacht. 'Het doet je goed het landleven', zegt ze. 'Je ziet er tenminste niet meer zo bleekjes uit als toen je hier kwam.' Die ochtend ga ik weer naar het dorp om de derde broek te kopen. Deze die ik aanheb, pas ik ook niet meer.

En het houdt niet op. Waar ben ik mij bezig, denk ik weleens als ik 's avonds in bed lig. Ik eet mij in de zomer helemaal vol. Dan kan ik er het straks in de herfst en winter weer eraf hongeren. Alleen zo kan ik weer een beetje mijn oude figuur terug krijgen.

Ik ben niet veel veranderd, vind ik. Als ik op de weegschaal ga staan, zal hij misschien 10 kilo verder uitslaan. Ik schrik bij het idee. Maar het moet maar. Tegen mijn oma's keuken is niemand opgewassen. Zelfs het meest gedisciplineerde fotomodel kan tegen al dit lekkers geen weerstand bieden. Het is gewoon ontzettend lekker.

Mijn buik is wel wat ronder geworden. Mijn bovenbenen schuren langs elkaar als ik loop. Ook mijn borsten zijn forser geworden. Mijn beha is liefst 2 cupmaten groter. Ook voel ik dat mijn billen heen en weer bewegen als ik loop. Net als mijn buik die een klein beetje hangt.

Lees volgende week vrijdag het vijfde deel van Vet zomerdieet – Bezoek »

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)