zaterdag 14 januari 2012

De cruise (1) - perfect eten

Jan en zijn vrouw Miranda gaan op een cruise. Ze nemen de dochter van Miranda, Lisa en haar nichtje Jolanda mee. Bijna 5 weken lang krijgen ze de lekkerste maaltijden. Het is allemaal onbeperkt en ze nemen het er flink van. Dat blijft niet alleen voor Jan en Miranda zonder gevolgen...

Perfect eten


We verheugden ons erg op de cruise die we zouden gaan maken. Lang hadden we ervoor gespaard. 4 weken lang zouden we op een luxeschip op de Caraiben varen. Het was duur, maar voor ons ging een droom in vervulling. Ons gezin bestond uit mijn vrouw Miranda en mijn vrouws dochter Lisa en haar nicht Jolanda. Ze studeerden allebei net, waren 21 jaar oud en kregen deze cruise cadeau.

We zagen het schip aangemeerd liggen in de haven en ik wist dat het helemaal zou goedkomen. Een enorm schip lag daar. Het rees hoog uit in de baai waarin het aangemeerd lag. We moesten erheen met een bootje omdat het grote schip niet aan de kade kon aanleggen. Daarom lag het een eindje uit de kust voor anker.

Van binnen leek het nog vele malen groter. Bovendien was het zeer confortabel. Het schip was uitgerust met de modernste snufjes. Aan sport- en ontspanningsmogelijkheden ontbrak het niet. Er waren 5 verschillende zwembaden. Als zwemliefhebbers verheugden wij ons hier erg op. Op dit immense schip zouden we bijna 5 weken door de Caraïben varen. Wat ons ook heel blij maakte: het perfecte eten.


Op elk gewenst moment kon je eten zoveel je wilde. 's Morgens wachtte een stevig ontbijtbuffet met broodjes, toast, koeken, taart, beleg, gebraden vlees, eieren (gekookt en gebakken), jam, muesli, cornflakes, fruit en sapjes. Alles lag er in grote hoeveelheden. We konden ons naar hartelust bedienen.

Hetzelfde herhaalde zich bij het middageten, ook hier waren verschillende soorten vlees, eend, kalkoen, kip en vis met allerlei soorten saus, groenten en patat en 5 verschillende desserts. Over avondeten zwijg ik maar. Dan werden we van alle gemakken voorzien, kregen alles heerlijk aan tafel geserveerd. Het waren overdadige diners met alle soorten vlees, vis en veel bijgerechten. Wanneer je bord leeg was, vroeg een ober of je nog wat wilde. Ze kwamen het desgewenst halen en brachten het in forse hoeveelheden.

De meiden genoten van het eten. Ons nichtje Jolanda was niet de slankste. Ze was altijd fors geweest. Sinds het begin van haar studie was ze flink aangekomen. Ze wist met de opmerkingen om te gaan, was ze vaak al voor. Ik zag hoe ze de eerste avond al genoot van het eten aan boord. Al de eerste avond liet ze het zich goed welgevallen. De serveerders hadden de grootste moeite om tegen haar eetlust op te lopen. Ze had zich duidelijk voorgenomen om ervan te genieten.

Als het dan middag was, dan was er koffie met iets lekkers erbij. Taart en koek van de lekkerste soort. Na het copieuze avondeten, verscheen er 's avonds een rijk buffet van ongeveer dezelfde rijkdom als de middagmaaltijd. Dan verschenen wel wat luxere gerechten als kreeft en kaviaar, onnoemlijk veel salades en zoetigheid. Deze hoeveelheden waren niet bevorderend voor de slanke lijn. Maar we vonden dat we deze luxe wel waard waren. Daarom waren we niet streng.

We raakten snel gewend aan de levensstijl aan boord. Omdat het weer buitengewoon lekker was, zaten we het grootste deel van de dag op het achterdek in de zon. Jolanda was 21 jaar oud en een knappe, licht mollige studente. Haar nichtje Lisa was eveneens 21 en genoot van haar vakantie. Na de vakantie zou ze zware masterstudie gaan doen in een andere stad. De meeste tijd waren we bij het zwembad, waar dan ook op het schip, en we lagen de hele dag in de zon te bakken.

Eigenlijk hadden Miranda en ik ons om het sportprogramma moeten bekommeren. Miranda was de laatste jaren langzaam maar zeker wat voller geworden. Elk jaar waren er wel een paar kilo bijgekomen en er zat aardig wat vet op haar heupen. Ik wist niet precies hoeveel ze woog, maar het moest ongetwijfeld ergens bij de 85 kilo liggen. Daarbij was ze 1,60 meter lang. Maar ook ik was de 100 allang gepassseerd en torste met mijn 1.85 meter 110 kilo mee. Een beetje letten op de caloriën was niet verkeerd geweest tijdens deze vakantie, maar we lieten ons het eten goed smaken. 'Die paar kilo die we hier aankomen, lijnen we er thuis wel weer af', zeiden we tegen elkaar.

We genoten van de eerste dag nadat het schip uit de haven was gevaren. De meiden hadden uitgevonden hoeveel bioscopen er waren, waar ze het beste konden bowlen en of er nog een leuk avondprogramma was. Wij lagen de hele dag in de zon. Het programma wred slechts onderbroken door een duik in het zwembad en de flinke maaltijden waarbij we meerdere keren een vol bord leegaten.

'Als ik hier 4 weken zo eet, dan ga ik als een tonnetje van boord', zei Miranda aan het eind van de eerste week. Zij had juist haar derde bord bij de avondmaaltijd soldaat gemaakt. Dit bord was net zo vol geweest als de 2 ervoor. 'Mijn broek gaat nu al niet meer dicht. Hoe zie ik er dan over 3 weken uit?' Haar opmerking verbaasde mij niet. Aan het zwembad was me al opgevallen dat haar buikje wat prominenter aanwezig was dan op de eerste dag. Daar had ik niks op tegen. Ik vond het stiekem best wel sexy.

Miranda en ik maakten ons weinig zorgen om de meiden, die vermaakten zich wel. Ze waren de hele dag in de weer. We zagen ze voornamelijk bij het avondeten en het ontbijt. Wat ze de rest van de dag deden, wisten we niet zo goed. Ze kwamen af en toe gezellig bij ons en dan vertrokken ze weer omdat er een leuke film draaide of omdat er iets anders te beleven was. Ze mochten doen wat ze wilden, zolang ze maar niet van boord vielen.

Het was aan het eind van de eerste week dat wij vaststelden dat ons nichtje Jolanda er in haar krappe badkleding wat doorvoeder uitzag dan op de eerste dag van de reis. Ze was al fors geweest, ik schatte haar gewicht bij aankomst op een kilo of 100. Maar haar buik welfde zich een behoorlijk eindje verder naar voren. Haar gezicht zag er ook wat voller uit. Ik durfde het niet te vragen, maar het was overduidelijk dat zij zich het eten goed liet smaken.

Ik lette ook eens op Lisa. Ik zag namelijk dat haar buik er ook ronder begon uit te zien. En dat terwijl ze minder bij het eten opschepte dan haar volslanke nicht. Al snel merkte ik dat ze naast haar rijke avondmaaltijd de dag vulde met veel tussendoortjes.

Zo liep ik een keer achter haar aan. Ze verdween namelijk na het middageten van het zwembad weer terug in de eetzaal. Trefzeker koerste ze naar de tafel met de dessertschalen. Ze pakte een grote schaal met chocoladepudding die nog zeker halfvol was en at deze tot op de bodem leeg. Toen ze opstond kon je zien hoe rond haar buikje naar voren welfde.

Lees deel 2: neiging tot mollig »

10 opmerkingen:

 1. hoppelijk loopt dit af zoals mijn vrouw, na 3 weke op een cruise kwam ze veel voller uit, en ze eet nu zoveel als ze kan en elke dag haalt ze een nieuw doel om nog dikker te worden, ze woog toen ze ging 67 en nu 4 jaar later 178 meer dan 100 kilo is er al bij, en ze groeit nog elke dag verder

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoe dik wilt ze worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind vrouwen tot 80 kilo mooi, ik houd van een klein buikje, maar echt die 100 kilo buiken en meer, vind ik maar niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eens met vorige schrijver, al ligt mijn lat iets hoger. Vrouwen van 90-100 kilo kunnen ook heel mooi zijn en soms iets boven de 100 ook nog. Maar die vetbergen van 150+ die nauwelijks nog kunnen lopen daar kan ik echt niet opgewonden van worden en vind het dan ook totaal onnatuurlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben tien kilo aangekomen in twee maanden, wil meer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat gaat hard! Hoeveel ben je nu? Voelt het lekker? Ga lekker door zolang het goed voelt!
   Arno, liefhebber.

   Verwijderen
 6. ik zit op de middelbare school en ben verliefd op iemand. diegene is best dik/mollig maar dat vind ik mooi. bijvoorbeeld omdat er dan "wat te grijpen valt". maar ik zit al 3 jaar met deze persoon in dezelfde klas en ik zie hem/haar vanaf het begin steeds dikker worden, maar ik vind het nog steeds sexy. ben ik gestoord?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey, ik vind dikkr meisjes op school ook erg mooi. Ik fantaseer er ook over dat de meisjes dikker worden. Ik vraag me ook al een tijd af of dit heel erg raar is.

   Verwijderen
 7. Nee je bent niet gestoord hoor je vind het gewoon mooi om een meisje steeds iets dikker te zien worden. Niks mis mee toch ?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ooooh niks zo zalig als zo lekker vet zijn wou dat ik ook zo vet was maar dan vetgemest lekker niks doen en vol gepropt te worden met de vettigste en lekkerste dingen;

  BeantwoordenVerwijderen