Vet bijbaantje (4) – Gekrompen spijkerbroek

De slanke en atletische Martha heeft een bijbaantje gevonden in de snackbar van haar jeugdvriendinnetje Petra. Martha raakt echt bedreven in de bereiding van vette snacks. Ze begint er zelfs een beetje van te houden. Ongemerkt verdwijnt er aardig wat van het calorierijke voedsel in haar slanke lijfje.

Lees eerste het eerste deel van Vet bijbaantje: Goed doorbakken »

Gekrompen spijkerbroek


Die maandag schrok ze zich wezenloos. Ze kreeg haar nieuwe spijkerbroek niet meer dicht. Eerst keek ze aandachtig naar het label en legde hem naast een andere spijkerbroek. Hij moest gekrompen zijn, het kon niet anders. 2 weken eerder had hij nog als gegoten gezeten, maar nu kreeg ze onmogelijk de knoop voor dicht. Hoe ze ook trok en sjorde, hoe ze haar buik ook inhield en wat ze ook maar deed (liggen, adem inhouden en trekken), het lukte niet. Ze besloot dat ze maar eens op de weegschaal moest gaan staan.

Dat deed ze en wat schrok ze. Ze zag de wijzer schieten over het gewicht heen dat ze behoorde te wegen en hij stopte pas een heel eind verderop. Van paniek liet ze een hoog gilletje en gelukkig was er niemand thuis. De weegschaal toonde haar het getal '67'. dat terwijl ze met haar 1.70 meter altijd keurig op 55 kilo had gezeten. 'Dit bestaat niet', zuchtte ze. 'Dit kan niet.'


Ze ging maar eens voor de spiegel staan om zichzelf te laten overtuigen van haar nieuwe gewicht. Inderdaad. Haar buik puilde een flink eindje vooruit en over haar heupen hadden zich heuse zwembandjes gevormd. Haar dijen waren beduidend molliger geworden om over haar kont maar te zwijgen. Deze had zich tot 2 forse bollen gevormd die enthousiast naar achteren wezen.

Haar borsten puilden uit de veel te klein geworden beha. De moesten zeker met 2 maten zijn gegroeid. Kortom, voor de spiegel stond niet meer dat athletische meisje van weleer, maar een mollige meid die ruim 10 kilo teveel bij zich droeg.

Eindelijk kreeg ze de spijkerbroek dicht en ze probeerde de rits omhoog te krijgen. Het lukte, maar als ze ging zitten schoot hij open. Ook merkte ze bij het lopen dat haar broek overal knelde. Hoe dan ook, ze kon niet meer zo verder gaan. Ze moest weer haar oude gezonde eetpatroon oppakken. Het zou anders tot verschrikkelijke toestanden leiden. Voorzover dit nog niet verschrikkelijk was.

Ze fietste naar school en voelde hoe haar buik zachtjes heen en weer schudde. Ze merkte hoe de lovehandles over haar heupen naar buiten welfden. Haar dikke kont deinde bij het trappen en haar borsten tekenden zich duidelijk af in de jas. Dit kon allemaal niet, het was onverantwoord zoals ze zich nu gedroeg. Vandaag zou ze beginnen. Ze had een droge salade meegenomen voor tussen de middag en zou verder vooral veel water drinken. Ook mocht ze 2 stuks fruit hebben die dag. Maar verder hield ze zich in.

Ze durfde haar vriendinnen niet te vertellen van haar gewicht. Wel liet ze duidelijk merken dat ze haar oude leefstijl weer oppikte. Aan het einde van de pauze had ze het verschrikkelijk zwaar, ze voelde hoe sterk haar lichaam behoefte had aan het patatje. Haar maag knorde tijdens de lessen erna en ze kon moeilijk opletten. Telkens proefde ze de smaak van patat en het heerlijke kroketje. 's Avonds probeerde ze te sporten, maar merkte dat ze snel buiten adem was.

Het ging al 4 dagen heel goed. Ze wist wel dat haar lichaam enorme behoefte had aan vet en zoetigheid, maar ze streed hier heel erg tegen. In de morgenpauze trof ze Tim. Ze had al een tijdje een oogje op hem, maar ze kreeg weinig aandacht. De laatste weken gaf hij haar steelse blikken en ze zag hem zelfs een keertje in de snackbar bij school. Toen keek hij voortdurend in haar richting.

In de morgenpauze vroeg hij haar of ze dadelijk zin had mee te gaan naar de snackbar. Ze wilde zeggen dat ze aan het lijnen was, ze woog die morgen al 2 kilo minder dan die 4 dagen eerder. Als ze zo doorging kon ze over een maand weer in haar oude kleren. Maar zijn aanbod klonk erg verleidelijk. Bovendien vond ze hem erg leuk.

Zo ging ze samen met hem in de middagpauze naar de snackbar. 'Wat wil je hebben?' vroeg hij. 'Ik trakteer.' 'Een broodje gezond?' zei ze verlegen. 'Geen friet met een kroketje erbij? Ik dacht dat je daar zo gek op was.' Ze kreeg een kleur. 'En een salade', knikte ze erbij. Dan kreeg ze in ieder geval de vitamines erbij.

Hij zette het extra grote portie friet voor haar neer, met het broodje gezond en het zalige kroketje. Ze proefde de heerlijke beet van de friet, hij was niet te hard gebakken en ook niet te zacht. De prachtige goudbruine kleur erbij. Ze smolt weg bij het nemen van de eerste frietjes. Ze nam een hap van haar broodje gezond en merkte dat hij boordevol mayonaise zat. Het vet droop eraf. Ze proefde al die vettigheid. Wat had ze hiernaar verlangd. Zachtjes kreunde ze bij iedere hap.

Ze had helemaal niet in de gaten dat Tim alleen aan een broodje kroket zat. Hij had het al op, maar keek met volle aandacht naar hoe ze at. Gepassioneerd en met liefde voor al dat eten. Ze dronk van de cola – geen light – en voelde hoe de zoetigheid in haar weg borrelde. O, wat was dit heerlijk. Ze had dit die 4 dagen verschrikkelijk gemist en besefte dat ze niet meer zonder kon. Morgenmiddag mocht ze weer naar haar snackbar en genieten van al dat eten.

Alles was op en ze liet een zacht boertje. Wat had dit lekker gesmaakt. 'Wil je nog een lekkere milkshake?' vroeg hij haar. Ze knikte en kreeg een reuzenbeker voor haar neus. Wat smaakte deze zoetigheid heerlijk. Ze proefde al de suikers over haar tong en voelde hoe haar maag zich vulde met al deze caloriën. Toen ook dit op was liepen ze samen terug naar school.

Tim gaf haar nog een zakje Engelse drop. Ze snoepte terwijl ze terugliepen en hij was gezellig met haar aan het kletsen. Dat hij het zo leuk vond om voor de klas te staan. En zij vertelde over haar stageervaringen. Wat was het toch een leuke jongen. Ongemerkt verdwenen de snoepjes in haar mond.

Ze zag hoe haar vriendinnen keken dat ze met de populaire Tim liep. Hij was verreweg de knapste jongen van de school. Dit was toch niet mogelijk. Martha was de laatste maanden enorm aangekomen en zij kreeg alle aandacht van de knapste vent. Martha kreeg haar vriendinnen in de gaten en glimlachte. Haar volle wangen kregen er kuiltjes van. O, wat was dit mooi.

Lees deel 5: Vet verliefd »

Reacties

  1. Fantastische scene's weer. Misschien bij een vriendin gaan wegen, zwemkleding gaan passen en billen opmeten?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)