Aan het werk (9) – Afhaalchinees

Mieke is net afgestudeerd en heeft een baantje gevonden als secretaresse. Haar baas wil graag dat ze wat voller wordt. Hij meet daar de weelde van het bedrijf uit. Het maatpakje dat ze gekocht heeft in haar eerste werkweek, past ze niet meer. Haar baas vindt dat niet genoeg.

Afhaalchinees


Het maatpakje zat veel te strak. Bij elke beweging die ze maakte, leek de broek open te gaan barsten. Net als het jasje. Dat knelde rond de schouders. Ze voelde hoe haar lichaam gegroeid was van al het voedsel de laatste weken. Ze was weer thuis. Het was weekend. Nauwelijks wist ze zich in beweging te krijgen. Ze zat op de bank en keek hoe haar lichaam was geworden. Ze werkte iets meer dan een maand voor meneer Peters.

Ze dacht terug aan de eerste werkdag. De dag dat ze dit pakje aantrok. Het vorige dat eerst zo goed zat, was ze al ontgroeid. Dit pak van haar vriendin zat toen veel te ruim. Nu knelde het rond haar lijf. Ze voelde langs haar zij. Daar waren lovehandles gekomen die er eerst nog niet waren. Ze vielen een eindje over de broekband heen. Het voelde best lekker om ze vast te pakken en er zachtjes in te kneden.


Ze at elk moment in het weekend. Ze nam een royaal ontbijt op zaterdagmorgen, ging daarna de stad in, haalde een flinke taart bij de Hema en snackte nog ver voor lunchtijd een groot menu bij de McDonald's. Dat ze op de markt ook nog een patatje haalde, leek meer een vanzelfsprekendheid dan een uitzondering. Thuisgekomen nam ze een kwart van de taart en maakte een goed kop koffie klaar met veel suiker en room erin. Wat smaakte dat toch heerlijk.

Die avond ging ze voor de spiegel staan. Het leek wel of het eten de laatste tijd vooral haar platte buik gevonden had om zich in te nestelen. Leek aanvankelijk vooral haar vrouwelijkheid in accent toe te nemen, ze zag dat er zich nu een heuse buik van voren begon te vormen. Ik hoop dat meneer Peters dat niet erg vindt, dacht ze. Hij hield volgens mij meer van de vrouwelijke rondingen. Een volle buik is misschien wel andere kost.

Aanvankelijk bleef haar buik vrij plat. Alleen aan de zijkanten vormden zich kleine vetkwabben. Mieke merkte het eigenlijk niet eens. Maar vrij snel erna zag Mieke dat haar de vetophopingen in rap tempo groter werden. Ze werden voller en boller. Rond haar navel ontstond er een heuse bult. Haar navel leek naar buiten te groeien op dit vetheuveltje.

Was het vrouwelijkere figuur best mooi geweest. Ze merkte dat ze op straat aanmerkelijk meer aandacht kreeg met een vollere kont, grotere borsten en bredere dijen. Nu moest haar buik eraan geloven en ze wist ook wel dat niet elke man hiervan hield. Het vroeg om een andere benadering, wist ze. Zou meneer Peters dat wel willen? Hij had het altijd over haar vrouwelijkheid, maar niet over de grotere buik die ze nu kreeg.

Ze droeg haar strakke bloesje. Had hij dit buikje überhaupt wel gezien. Wow, ben ik dit allemaal, zei ze zachtjes. Is dit allemaal van mij? Ze drukte met haar vlakke hand op de bolling van haar nieuwe buikje. Duidelijk tekende het buikje zich af in het bloesje. Beter dan voorheen zag ze hoe ver het buikvet al over de broekband heen welfde. Het stof strok mooi bol naar voren. Speciaal rond de navel ontwikkelde zich een heuse bolling naar voren.

Ze voelde verder over haar buik heen. Haar vlakke hand legde ze op haar buik. Ze voelde hoe ze het vet een beetje wegdrukte, daarna schoof ze haar hand naar opzij en merkte hoe haar nieuwe buikje overging in de lovehandles opzij. Langs haar zij welfde het nieuwe vet eveneens royaal. Ze vroeg zich vertwijfeld af wat het betekende voor meneer Peters. Zou hij hier wel van houden?

Ze liep weer snel terug naar de koelkast en haalde de rest van de taart van het schap. Dit vroeg om een lekker stuk taart. Ze ging zitten, nam een volle mok van de koffie met veel room en suiker. Wat smaakte dit geweldig. Daarna verdween de rest van de taart in haar mond. Ze werkte even de helft van de grote 8-persoonstaart naar binnen. Het was nog geen 15 uur. Ze voelde hoe haar buik bol stond van de taart. En schoof met haar hand over de nieuwe aanwinst. Wat zag het er bijzonder uit.

Het was Mieke wel duidelijk dat deze levenswijze spoedig meer van zich zou laten zien. Het was vanzelfsprekend dat het vele en calorierijke eten ongetwijfeld zijn uitwerking nog meer zou demonstreren aan de buitenwereld. Hier groeide een vrouw. Ze veranderde van een slank meisje in een volslanke vrouw. De mollige trekken zouden zich niet alleen doen gelden rond de heupen, borsten en billen. Hier kwam een vrouw die ook een flinke buik aan het ontwikkelen was.

Ze ging even liggen met haar volle buik, maar een klein uurtje later werd ze alweer wakker met een reuzentrek. Die ging ze maar even vullen met een bestelling bij de lokale Chinees. Ze kende het nummer uit haar hoofd van de vorige weekenden en bestelde een drietal nummers van het calorierijke eten. Het zou nog wel even duren, meldde de Chinees aan de andere kant van de lijn. Daarom trok ze maar een zak chips open met een flinke dip voor haar neus en een glas cola. Om niet steeds naar de koelkast te hoeven lopen, liet ze de 2-literfles maar naast de tafel staan.

Natuurlijk was de colafles leeg toen het brommertje met haar bestelling voor haar huis stopte. Maar ze had een reuzentrek. Haar maag knorde bij het zien van de plastic tasjes die de jongen met de helm vasthield. Snel rekende ze af. Dat zou er wel ingaan. Bij het eten van die grote hoeveelheden van de afhaalchinees merkte ze dat ze steeds meer opkon. Tjonge het leek wel of haar maag niet verzadigd raakte. Ze voelde over de enorme buik en zag dat het bloesje nog strakker gespannen stond. Stiekem lachte ze bij de gedachte hoe meneer Peters haar maandag zou zien.

Lees het tiende deel van Aan het werk: Strak mantelpakje » 

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)