zondag 23 september 2012

Dik worden - Wat vinden anderen ervan?


Wat vinden anderen ervan dat je dikker wilt worden? Je zult ongetwijfeld meewarige blikken krijgen van familie, vrienden en collega's. Waar ben je mee bezig? Dik worden is ongezond. Iedereen probeert juist van die overtollige kilo's af te komen.

Dik willen worden als je er niet voor staat, is lastig. Dikte is niet te verbergen. Als je bewust dik wordt, zul je er ook voor uit moeten komen. Anders krijg je het nog moeilijker. Je zult op onbegrip stuiten. Veel mensen willen niet begrijpen waarom jij dikker wilt worden.

Eigen houding

Je eigen houding bepaalt heel veel. Sta open voor kritiek, maar laat je geen schuldgevoel aanpraten. Het jouw keuze dik te willen worden. Zeg dat je het zat bent altijd op dieet te moeten en hoe bevrijd je je voelt nu gewoon eet wat je wilt. Kijk hoe ze reageren. Vaak hebben ze er meer begrip voor dan je denkt.

Mocht het een uitzichtloze discussie worden, zet de vriendschap dan op een lager pitje. Je zult zien dat je snel nieuwe mensen ontmoet die je keuze respecteren en er zelfs heel blij mee zijn. Onthoud, het is jouw leven, jouw lichaam en jouw beslissing. Niet van iemand anders.

Vetmesten?

Dat geldt ook andersom: laat je door niemand vetmesten als jij het niet wilt! Dik willen worden is je eigen keuze. Daar moet jij achterstaan en niemand anders.

Als je je steeds schuldig voelt over de beslissing bewust aan te willen komen, stop onmiddelijk. Je bent er dan (nog) niet klaar voor.

2 opmerkingen:

 1. Ik heb een beste vriendin die elk jaar, nou elke maand misschien wel, een paar kilo aankomt. Ze is er zelf niet helemaal gelukkig mee, maar lijkt er ook niet veel aan te doen. We gaan sinds een aantal weken elke week twee keer zwemmen om iets aan haar conditie/dikte te doen. Hoe ik hierbij kom? Ze heeft op een paar kilo na het figuur van de dame in het wit hierboven.

  Gelukkig heeft ze na het zwemmen het idee dat ze kilo's is afgevallen en beloond haarzelf (en mij) met een glas wijn en minstens een reep chocolade, twee muffins of een groot stuk cheesecake (daar is ze gek op).

  Ik word helemaal wild van haar en ik moet Ć©cht mijn erectie verbergen als we het water in gaan.

  Gr.

  Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben een vrouw van 128 kilo en woon samen met een man die dat dus helemaal niets vind. Ik houd zelf van mollig, niet van zo dik als ik nu ben. Marilyn monroe vormen maar dan allemaal net iets meer als dat ik wil. Wie wil mij helpen om te worden hoe ik wil zijn?

  BeantwoordenVerwijderen