zondag 13 mei 2012

Praten over gewicht (47) – Facebook

'Ik wandel van feest naar feest.'
In de rubriek Praten over gewicht schrijven vetliefhebbers over de gesprekken die ze hebben of horen met vrouwen over hun gewicht. Een vriendin van eeen vetliefhebber is dit jaar gaan studeren. Hij heeft nog contact op facebook. Aan het eind van het jaar duiken mooie foto's op haar profiel.

Facebook

Een verhaal dat ik moet vertellen is van een vriendin die dit jaar is gaan studeren. Ik had haar al een tijdje niet gezien en zag nieuwe foto's van haar op facebook. Op een foto zag ik duidelijk een vooruitstekend buikje, iets dat ik mij niet herinner bij haar. Zodoende klikte ik de chatfunctie aan.

Ik was ook verhuisd daarom schreef ik haar: 'Het is heerlijk hier in Enschede. Ik vind het zo mooi dat ik de hele dag loop. Ik zeker 5 kilo kwijt aan de nieuwe workout.' Ze schreef terug. 'Haha, dat is grappig. Ik ben juist 10 kilo aangekomen in Maastricht. Ik wandel van feest naar feest. En ik vind elk nieuw feestje leuker worden.'

Stretchbroeken

Even later schreef ze: 'Ik heb alleen een paar stretchbroeken die passen, al mijn spijkerbroeken zijn te klein geworden. Ik moet echt nieuwe broeken kopen.' Ik vond dat wel leuk om te lezen. 'Dat klinkt wel goed', schreef ik terug.

 Ik vroeg of ze geen sportvoorziening hadden op haar universiteit. Ik vertelde dat er bij mij veel faciliteiten waren. 'Ja, we hebben heel mooie sportmogelijkheden', schreef ze. 'Maar ik ben vaak moe van het feesten. Dan heb ik echt geen zin om nog te sporten.'

Naar een feestje

Ze kon niet meer chatten, want ze moest naar een feestje. Ik wenste haar veel plezier en extra te gaan feesten omdat ik vanavond thuis bleef. Ze moest lachen.

De volgende dag publiceerde ze nieuwe foto's op facebook van een feestje. Ik genoot van haar nieuwe rondingen. Ze zag er goed uit met de nieuwe kilo's. Het verwonderde mij dat een meisje dat altijd zo sportief was, zich zo liet gaan. Ze genoot zichtbaar van haar nieuwe levenswijze. Ik genoot ook en kon niet wachten op de volgende 10 kilo.

15 opmerkingen:

 1. Ik ben tijdens mijn studie in Amsterdam ook wel wat kilootjes aangekomen. Vooral omdat daar op elk uur van de dag en elke hoek van de straat wel wat te eten is.

  Ik had toen geen weegschaal, maar ik gok zo'n 25 kilo, van 70 naar 95!

  X
  Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vanmorgen nog gewogen; 108 kg.....

  Ik heb mezelf dus weer dikker gegeten. Ik vind ook gewoon alles lekker :-S

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In 7dagen tijd 13kg aangekomen.
   Dan heb je veel gegeten,goed bezig.
   Op naar de 180kg.
   Omdat je nu 108kg weeg.

   Verwijderen
  2. In 7 dagen? Neejoh, in 2 jaar..

   Slimpie!

   Verwijderen
  3. oke ik ging er van uit dat je toen je je eerste gewicht poste op die datum dat je toen dat woog en 23mei dat je 108 dus daarom kwam ik er zo op.

   Verwijderen
  4. Ik begrijp het.. maar zo'n vaart heeft het niet gelopen..

   Maar als ik het vol zou houden kom ik toch elk jaar zo'n 6-7 kilo aan. En ik bedenk het dat het maar zo'n 1,5 jaar geleden is! Zo'n 10 kilo per jaar, dan weeg ik op mijn 30e.. 170 kilo ;-)

   Maar zo'n vaart zal het niet lopen.. toch?

   Verwijderen
  5. dat weet ik niet dat is hellemaal aan je eigen lisa.
   en ik wou dan ook nu ff weten wil je dan 170 kg wegen.

   Verwijderen
 3. heey lisa zin om te chatten?

  groetjes andere lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lisaverhoeven1993@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb je toegevoegd ;-)

   Voor anderen die zin hebben om te kletsen...

   lisa.foxy120@gmail.com (MSN)

   Verwijderen
  2. En ik heb Jou toegevoegd groetjes bas.

   Verwijderen
  3. ik heb je ook toegevoegd lisa

   Verwijderen
 5. Heb je ook toegevoegd, hoop snel een keer online met je te kunnen kletsen;) gr.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik heb je ook toegevoegt op msn groetjes danny

  BeantwoordenVerwijderen