zondag 22 april 2012

Praten over gewicht 45 – Wat ben ik dik geworden!

'Mijn buik rust op tafel'
In de rubriek Praten over gewicht schrijven vetliefhebbers over de gesprekken die ze hebben of horen met vrouwen over hun gewicht. Vandaag vertelt de eigenaresse van een dikke buik hoe ze de laatste tijd verwonderd is over haar eigen lijf. 'Dan denk ik: wat ben ik dik geworden'.

Wat ben ik dik geworden!


Ik zit hier lekker op internet te surfen. Mijn buik rust op de computertafel waarachter ik zit. Deze ontwikkeling is vrij nieuw. 'Wauw wat ben ik dik geworden!', denk ik. het gebeurt me de laatste tijd steeds vaker. Het zit hem in de kleine dingen dat ik besef niet meer hetzelfde formaat te hebben als ik in gedachten had.

Ik ben flink aangekomen het laatste halfjaar. Ik was wat vaker ziek deze winter, kleine dingen hoor zoals een griepje en verkoudheid. Juist dat zorgt ervoor dat ik zin heb in eten. Een lichte blessure zorgde ervoor dat ik ook wat minder mobiel was. In elk geval is er sinds de laatste keer dat ik op de weegschaal stond een halfjaar geleden, 20 kilo bijgekomen. Ik weeg 160 kilo. Het zwaarste dat ik ooit gewogen heb...


Dikker voelen

Ik zou me dus niet moeten verbazen dat ik me dikker voel. Ik ben het ook. Maar de extra laag op mijn buik, de bredere dijen en zelfs mijn vollere gezicht. Het verrast me elke dag. Niet dat ik het erg vind dat ik dikker ben. Ik vind het eigenlijk best wel opwindend, maar ik verbaas me er wel steeds over.

Wat me eigenlijk nog meer verbaast is dat ik dit kleine beetje extra vet zo goed merk. Het lijkt of ik het beter voel dan de 70 kilo die ik eerder aankwam. Dat komt natuurlijk ook omdat die kilo's langszaam erbij zijn gekomen. In ruim 10 jaar tijd om precies te zijn. Het had in elk geval niet de impact die deze nieuwe 20 kilo op mij heeft. Dan kijk ik naar een foto van mijzelf en denk: 'Hoe komt die onderkin daar nou?'

2 opmerkingen:

 1. wat een lekkere dikke buik,en wat sexy zo als die op de tafel ligt.
  SUPER gewoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat sexy om zo lekker bloot te internetten.
  En wat ben je lekker dik.
  Mjammie

  BeantwoordenVerwijderen