Vette observaties (1) - Wat ik allemaal eet

Gelukkig is op internet heel veel te vinden over het toenemen in gewicht. Wel is het altijd in het Engels. Soms kom ik sites en verhalen tegen die ik erg leuk vind om te lezen. Vandaag trof ik het verhaal van Jessica, een meisje dat in een paar jaar tijd zo'n 40 kilo is aangekomen. Op haar blog schrijft ze wat er is veranderd sinds ze is aangekomen. Ze dit 'Observations', wat ik met 'vette observaties' heb vertaald.

Het dikker worden levert veel nieuwe ontdekkingen op. Ik noem ze 'vette observaties'. Ik doe nieuwe ontdekkingen, dingen die ik opmerk als ik dikker word en sinds ik dikker geworden ben.

Ik weet ook wel dat dit te verwachten viel, maar ik vind het nog altijd interessant en amusant dat ik aankom. De hoeveelheid voedsel die ik dagelijks tot mij neem, is enorm toegenomen. Ik bedoel niet eens zozeer als ik doelbewust extra probeer te eten. Ik heb het gewoon over de hoeveelheid eten die ik nodig heb om geen honger meer te hebben.

Een paar voorbeelden:
  • Hot dogs - ik eet tegenwoordig 4 hotdogs als maaltijd, terwijl ik vroeger 3 stuks at.
  • Pizza - een grote pizza bevat 10 stukken. Eerst was 6 genoeg, nu zit ik aan 8 tot 10 stukken.
  • McDonald's - een dubbele quater pounder met kaas, medium friet en drinken was vroeger voldoende voor een stevige maaltijd. SOms at ik zelf niet eens al mijn friet op. Nu eet ik niet alleen alles op, maar moet de maaltijd nog aanvullen met 1 of 2 dubbele cheeseburgers.
  • Restaurants - Iedereen weet dat de porties ontzettend fors zijn. En ik neem meestal een cheeseburger met bacon en patat. Een paar jaar geleden kreeg ik niet de hele burger of de friet op. Daarna, een jaartje terug of zo, lukt het mij makkelijk om de burger en de friet op te eten. Nu, eet ik niet alleen alles netjes op met een paar glazen fris, ik heb nu ook nog eens ruimte voor een toetje.
  • De hoeveel snacks die ik eet zijn eveneens toegenomen. In feite zijn de snacks van nu complete maaltijden. 3 of 4 vleesbroodjes, 2 gegrilde kaasbroodjes, een halve zak koekjes, 4 donuts... En zo kan ik nog even doorgaan.
  • En natuurlijk schep ik altijd voor een tweede keer op bij elke maaltijd.
Dat zijn een paar observaties.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)