Praten over gewicht (21) – Speklaag

In de rubriek Praten over gewicht schrijven mannen met een voorkeur voor dikke vrouwen over de gesprekken die ze hebben met vrouwen over hun gewicht. Het is een heimelijk genoegen. Vandaag het verhaal van een rokende vetliefhebber in de kou. Hij bibbert van de kou, maar zijn dikke collega heeft nergens last van.

Speklaag


Ik stond vandaag met een paar collega's buiten bij een paar mensen die een sigaretje rookten. Ik had het koud en rilde duidelijk zichtbaar. Mijn vrouwelijke collega moest lachen. 'Je hebt het koud', zei ze. Ik knikte. 'Tja, dat komt omdat je niet zo'n speklaag hebt als ik.'

Ze wreef hierbij over haar dikke buik. Zelfs in de dikke winterjas welfde die buik nog duidelijk zichtbaar naar voren. Ik vond dat ze bijna sensueel over haar vetmassa wreef. Bijna uitnodigend keek ze me aan. Ze leek te vragen of ik haar dikke speklaag wilde voelen.


Bonus 1: opgeblazen

Ook kende ik een meisje dat een tijdje mijn taaltutor was. Ze kwam iets van 10 kilo aan toen ze een tijdje in Nieuw-Zeeland verbleef. Ze schreef me dat ze nieuwe broeken moest kopen en dat ze zelfs striae, striemen op haar buik en borsten had gekregen van de ervaring in Nieuw-Zeeland.

Toen ze terug was, moesten we vaak lachen om haar verhalen. Dan blies ze haar wangen vol lucht en zei ze met opgeblazen wangen dat ze 'zo dik geworden was'.

Bonus 2: verschrikkelijk dik

Vandaag was ik even in de supermarkt. Vier cassières hadden niks te doen en waren druk met elkaar in gesprek. Ze hadden het over eten, aardbeien met slagroom, taart, chocolade en candybars. Ze vertelden erbij dat ze er zo verschrikkelijk dik van werden. Bij het vertellen, glimlachten ze de hele tijd.

Volgende week: Bekentenissen van een feedee

Voorlopig is dit de laatste Praten over gewicht. Gedurende de zomermaanden verschijnt de verhaalserie Bekentenissen van een feedee. Hierin schrijft een feedee in 9 afleveringen openhartig over haar voorliefde om enorm aan te komen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)